Ν.Χαρδαλιάς: «Ανόμοια η σύγκριση των κολυμβητηρίων Βύρωνα και Περιστερίου»

Πηγή: protothema.gr

Μετά από τη σφοδρή αντίδραση της Τρόικας στο υπουργείο Ανάπτυξης για τον τρόπο διαχείρισης των κονδυλίων του ΕΣΠΑ, o υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης έδωσε εντολή διενέργειας ελέγχου για το θέμα της εκταμίευσης 20 εκατ. ευρώ για την κατασκευή κολυμβητηρίου στον Δήμο Βύρωνα.

Το θέμα πήρε μεγάλες διαστάσεις μετά και την αποκάλυψη που έκανε το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ την προηγούμενη Κυριακή.

Ο Δήμαρχος Βύρωνα κ. Νίκος Χαρδαλιάς απαντώντας στο δημοσίευμα για την δαπάνη ποσού 20 εκατ. ευρώ για ένα κολυμβητήριο από πόρους του ΕΣΠΑ, την ώρα που ο Δήμος Περιστερίου για ένα μεγαλύτερο έργο ξόδεψε μόλις 5 εκατ. ευρώ, τονίζει πως «ξεκάθαρα φαίνεται από τις οικοδομικές άδειες και τα σχέδια κατασκευής των δύο συγκρινόμενων κολυμβητηρίων πως το έργο του Βύρωνα είναι ένα διπλό έργο που περιλαμβάνει την κατασκευή κλειστού βιοκλιματικού σε 4 επίπεδα κολυμβητηρίου συνολικού όγκου 27.866,48 τ.μ. όσο και την πλήρη ανακατασκευή και ένταξη σε βιοκλιματική λογική του παρακείμενου κλειστού γυμναστηρίου πρόσθετου όγκου 19.675,28 τ.μ. Αντίθετα το έργο του κολυμβητηρίου Περιστερίου αφορά έργο ανοικτού κι όχι κλειστού χώρου, συμβατικό κι όχι βιοκλιματικό συνολικού όγκου 7.318,01 τ.μ. Ξεκάθαρα το έργο του Δήμου Βύρωνα αφορά τετραπλάσιο αντικείμενο κατασκευών και δεν είναι συγκρίσιμο», τονίζει ο κ. Χαρδαλιάς.

Παράλληλα τονίζεται πως «η πισίνα του κολυμβητηρίου του Δήμου Περιστερίου είναι διαστάσεων 21χ50 και συνολικού εμβαδού 1050 τ.μ. ενώ του Βύρωνα 25χ33 και συνολικού εμβαδού 825 τ.μ.».

Επίσης αναφέρεται πως το έργο έχει περάσει όλους τους προβλεπόμενους από τον νόμο ελέγχους όπως αυτούς της περιφέρειας Αττικής, του συμβουλίου έργων του ΥΠΕΚΑ, του Ελεγκτικού Συνεδρίου και της διαχειριστικής αρχής ΕΠΠΕΡΑ.

Τέλος, ο κ. Χαρδαλιάς αναφέρει πως 52 εταιρείες πήραν τεύχη δημοπράτησης του έργου, πως ο διαγωνισμός υπήρξε διεθνής και πως κατέβηκαν σε αυτόν 8 σχήματα χωρίς να υπάρξει καμία ένσταση είτε για τη μελέτη, είτε για τη διαδικασία του διαγωνισμού με αποτέλεσμα ο ανάδοχος να ανακηρυχτεί ομόφωνα από την σχετική Επιτροπή.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

2 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
Vicky Ponirou

Μάλιστα. Και πότε παραδίδεται το έργο;

Yia Fra

Βικυ, ένα είναι σίγουρο: λϊγες μέρες πριν τις δημοτικές εκλογές θα εγκαινιαστεί! Το πότε θα ολοκληρωθεί, πότε θα παραδοθεί στο κοινό και πόσο ακριβώς θα κοστίσει τελικά, είναι άλλων παπάδων ευαγγέλια 😉