«Χωριό Παραγωγών»: Ραντεβού τον Σεπτέμβριο

Πηγή: dimosbyrona.gr

Μετά από οκτώ μήνες επιτυχούς λειτουργίας, ολοκληρώθηκε στις αρχές Ιουλίου η πρώτη σεζόν του «Χωριού Παραγωγών», η πρωτοβουλία που υλοποίησε ο Δήμος Βύρωνα με στόχο την αρωγή προς τους καταναλωτές στη δύσκολη οικονομικά περίοδο που διανύουμε, μέσω της απευθείας διάθεσης ποιοτικών ελληνικών προϊόντων από τους παραγωγούς, σε ανταγωνιστικές τιμές και χωρίς μεσάζοντες. Καταναλωτές και παραγωγοί κάνουν λόγο για μια εξαιρετική δράση και ανανεώνουν το ραντεβού τους για το Σεπτέμβριο.

Το «Χωριό Παραγωγών» του Δήμου Βύρωνα κατάφερε με τη συνέπεια και την καλή οργάνωσή του να δημιουργήσει και να διατηρήσει τη δική του ταυτότητα. Κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη των πολιτών και να γίνει μια αγαπημένη συνήθεια. Για 11 Κυριακές, το καταναλωτικό κοινό είχε την ευκαιρία να προμηθευτεί απευθείας, χωρίς μεσάζοντες, δεκάδες εγγυημένης ποιότητας και με πιστοποίηση ταυτότητας ελληνικά προϊόντα, που διέθεσαν σε ανταγωνιστικές τιμές, παραγωγοί-συνεταιρισμοί από όλη τη χώρα.

Ενδεικτικό της τεράστιας απήχησης που είχε η λειτουργία του «Χωριού Παραγωγών» από τον Νοέμβριο του 2012 μέχρι και τον Ιούλιο του 2013, είναι το γεγονός ότι διατέθηκαν συνολικά 537 τόνοι προϊόντων, από 34 παραγωγούς 18 νομών της χώρας και πάνω από 180 προϊόντα. Παράλληλα, πέντε επιπλέον τόνοι προϊόντων προσφέρθηκαν στην Εκκλησία για την ενίσχυση των συσσιτίων προς τους άπορους πολίτες.

«Ξεκινήσαμε την πρωτοβουλία αυτή με στόχο την αλληλεγγύη απέναντι στους συμπολίτες μας, σε μια περίοδο ιδιαίτερα δύσκολη σε οικονομικό επίπεδο. Γνώμονας της προσπάθειάς μας ήταν εξαρχής και παραμένει η διασφάλιση της ποιότητας, οι χαμηλότερες τιμές και το συμφέρον των καταναλωτών. Η πρώτη φάση λειτουργίας του ‘Χωριού Παραγωγών’ αποδεικνύει ότι η καλή συνεργασία, η δουλειά και η σωστή οργάνωση, σε συνδυασμό με την αμέριστη συμπαράσταση καταναλωτικού κοινού και παραγωγών, απέδωσαν καρπούς» επισημαίνει ο Δήμαρχος Βύρωνα Νίκος Χαρδαλιάς και προσθέτει: «αντιλαμβανόμενοι απόλυτα το μέγεθος της ανάγκης από πλευράς των πολιτών και δεδομένου ότι η κρίση συνεχίζεται και επηρεάζει σε τεράστιο βαθμό τα ελληνικά νοικοκυριά, συνεχίζουμε την πρωτοβουλία μας και ανανεώνουμε το ραντεβού μας για το Σεπτέμβριο».

Η επόμενη συνάντηση του «Χωριού Παραγωγών» θα πραγματοποιηθεί στις 15 Σεπτεμβρίου.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια