Τέλος εποχής για δημοτική αστυνομία και σχολικούς φύλακες

Πηγή: stasivyrona.blogspot.gr

Σε συμφωνία φαίνεται ότι κατέληξε η κυβέρνηση και ο υπουργός κ.Κ. Μητσοτάκης με την τρόικα για την μετάταξη 4.000 δημοτικών αστυνομικών στην ΕΛΑΣ, με τους εργαζόμενους στη δημοτική αστυνομία και τους σχολικούς φύλακες να έχουν χάσει τον ύπνο τους μπροστά στην άμεση απειλή της απόλυσης.

Η τοπική αυτοδιοίκηση αποτελεί το μόνιμο θύμα, καθώς περιορίζεται συνεχώς το κοινωνικό της έργο, συρρικνώνονται οι υπηρεσίες της, πληρώνει τις πολιτικές του μνημονίου και της τρόικας.
Δεν είναι δυνατόν μια αρμοδιότητα που έχει δοθεί στους δήμους εδώ και 28 χρόνια, προσφέροντας υπηρεσίες και διασφαλίζοντας την εύρυθμη λειτουργία των πόλεών μας να καταργείται με τρόπο αιφνιδιαστικό και στη λογική του «πονάει δόντι κόβει κεφάλι».

«Τεράστιες είναι οι ευθύνες της κυβέρνησης» μας δήλωσε ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων του Δήμου Βύρωνα κ. Χρήστος Παναγιωτόπουλος και συνεχίζει δηλώνοντας ότι «η κυβέρνηση για να φανεί συνεπής στις μνημονιακές δεσμεύσεις της, πετάει στο δρόμο χιλιάδες εργαζόμενους. Στον δήμο του Βύρωνα με βάσει τις τελευταίες εξελίξεις στο παιχνίδι της διαπραγμάτευσης, κινδυνεύουν 14 εργαζόμενοι στην δημοτική αστυνομία και 12 σχολικοί φύλακες». Επίσης ανάφερε ότι «η κυβέρνηση δεν θα σταματήσει μόνο σε αυτούς αφού η μπάλα των απολύσεων παίρνει και άλλους εργαζόμενους που ασχολούνται με την φύλαξη δημόσιων χώρων του δήμου μας. Τεράστιες ευθύνες καταλογίζει στον δήμαρχο κ Ν. Χαρδαλιά ο οποίος μέχρι στιγμής δεν έχει πάρει θέση και καμία πρωτοβουλία, στην νέα κατάσταση που δημιουργείται στους ΟΤΑ».

Σε ανάλογο κλίμα και η δήλωση του επικεφαλής της «Αυτόνομης Συνδικαλιστικής Κίνησης Εργαζομένων Δ. Βύρωνα» κ. Γιάννη Μαυρίκη ο οποίος τόνισε ότι η «κυβέρνηση που αποτελείται από δύο κόμματα που έφεραν την χώρα και το λαό σε αυτή την κατάντια και τώρα προσπαθώντας να μας σώσουν, συνεχίζουν το καταστροφικό της έργο χτυπώντας την Τ.Α.» και συμπλήρωσε ότι «πρέπει η απάντηση των εργαζομένων να είναι επιτέλους αποφασιστική και ακαριαία».

Δήλωση συμπαράστασης στον αγώνα των εργαζομένων ενάντια στην διαθεσιμότητα και στις απολύσεις έκανε και ο επικεφαλής της Δημοτικής πρωτοβουλίας «Στάση Βύρωνα» κ. Άκης Κατωπόδης, καταδικάζοντας την πολιτική τρόικας και δικομματικής κυβέρνησης που διαλύει τον κοινωνικό χαρακτήρα της αυτοδιοίκησης. Κάλεσε δε τον δήμαρχο να μην κρύβεται άλλο και να πάρει πρωτοβουλίες για να μην περάσουν οι απολύσεις και να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων όπως μας έχουν συνηθίσει και οι ομιλίες του στα δημοτικά συμβούλια.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια