Διαψεύδει ο Αθηναϊκός

Πηγή: gazzetta.gr

Ο Αθηναϊκός εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία απαντάει στο ρεπορτάζ του gazzetta.gr και παραθέτει την δική του οπτική γωνία.

Η ανακοίνωση  του Αθηναϊκού αναφέρει:

«Με αφορμή τα όσα ανυπόστατα, απαράδεκτα, συκοφαντικά και στα όρια της απόλυτης δημοσιογραφικής αντιδεοντολογίας δημοσιεύθηκαν σε αθλητικό σάϊτ και που αφορούν στην ομάδα μας η ΔΕ του γυναικείου μπάσκετ του συλλόγου μας θα ήθελε να σημειώσει τα εξής, που αφορούν σε πληροφορίες-αποκυήματα της φαντασίας του εμπνευστή του κειμένου:

Α)Ουδέποτε ο προπονητής Γαβρίλος Καλογερόπουλος έχει αναλάβει την τεχνική ηγεσία της γυναικείας ομάδας μας, μια και παραμένει Τεχνικός Διευθυντής των υποδομών της

Β)Ουδέποτε έχει υπάρξει η οποιαδήποτε απόφαση ή έστω σκέψη η ομάδα μας να αγωνιστεί με νεανίδες στο ερχόμενο πρωτάθλημα πόσο μάλλον που στον σύλλογό μας ανήκει διψήφιος αριθμός παικτριών πρώτης γραμμής

Γ)Ουδέποτε η ομάδα μας έχει λάβει έστω ένα ευρώ από τις εισπράξεις του Θεάτρου Βράχων ή από οποιοδήποτε Νομικό Πρόσωπο του Δήμου, παρά μόνο το ποσοστό που δικαιούνταν (και αυτό μέχρι το 2009) από την τακτική επιχορήγηση του Δήμου προς όλα τα σωματεία της πόλης και σύμφωνα πάντα με τα όσο προβλέπονται από τους Νόμους και τις διατάξεις καθώς και ποσό 20.000E το 2010 από το Φεστιβάλ Βράχων προς την ομάδα και που αφορούσε χορηγία για την διαφήμιση του Φεστιβάλ και στα πλαίσια των 11 τηλεοπτικών μεταδόσεων της ομάδας σε Ελλάδα και Ευρώπη(η χρονιά που η ομάδα μας κατέκτησε το Triple Crown). Σημειωτέον το ποσό αυτό διατέθηκε με ομόφωνη απόφαση και έγκριση της πίστωσης από το ΔΣ του Φεστιβάλ, όπου και συμμετέχουν όλες οι παρατάξεις του ΔΣ και η μεταφορά του έγινε απολύτως νόμιμα μια και έχει ελεγχθεί τόσο από το ΣΔΟΕ όσο και από ελεγκτικούς μηχανισμούς του Υπουργείου Οικονομικών χωρίς να προκύψει το παραμικρό στοιχείο προς αξιοποίηση ή καταλογισμό!

Δ)Ουδέποτε ο Αθηναϊκός , είτε το 2010 , είτε οποιαδήποτε άλλη χρονιά, είχε προϋπολογισμό αντίστοιχο ή έστω παραπλήσιο με το ύψος των χρημάτων που απροκάλυπτα και αναιτιολόγητα αναφέρονται στο επίμαχο απαράδεκτο άρθρο, γεγονός που αποδεικνύεται τόσο από τα απολογιστικά στοιχεία που καταθέτει κάθε χρόνο ο Σύλλογός μας στην ΓΓΑ και τις φορολογικές δηλώσεις και φόρους που καταθέτει και καταβάλει, όσο και από το προ διετίας πόρισμα από τον έλεγχο που προχώρησε το ΣΔΟΕ και οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του κράτους στα πλαίσια έρευνας από καταγγελία που είχε γίνει!

Ε)Ουδέποτε το ύψος των χρημάτων που χρωστάει η ομάδα μας(προφανώς όλες οι άλλες χωρίς καμιά μάλιστα Ευρωπαϊκή συμμετοχή, δεν χρωστούν χρήματα) προσεγγίζει ή έστω μερικώς αντανακλά το ύψος των χρημάτων που τόσο ευφάνταστα και συκοφαντικά παραθέτει ο συντάκτης του άρθρου. Πρέπει μάλιστα να σημειωθεί ότι το ύψος των χρημάτων που χρωστάει η ομάδα μας είναι αρκετά μικρότερο από το ύψος των χρημάτων που μας οφείλονται όλα αυτά τα χρόνια από το κράτος, και δυστυχώς φέτος και από κάποιους χορηγούς. Χρήματα που ο Σύλλογος μας αποφάσισε, αφού εξάντλησε κάθε προσπάθεια συνεννόησης με τους οφειλέτες του, να τα διεκδικήσει δικαστικά, έτσι ώστε να αποδοθούν στους δικαιούχους τους έστω σε βάθος χρόνου!

Είναι ξεκάθαρο πλέον και στο μυαλό αλλά και στην σκέψη του κάθε καλοπροαίρετου παρατηρητή των τεκταινομένων στον χώρο του γυναικείου μπάσκετ (ειδικά όσων γνωρίζουν πρόσωπα, καταστάσεις και συμπεριφορές) ότι το άρθρο αυτό έχει και λογική και αιτία! Η προσωπική επίθεση στο πρόσωπο του επικεφαλής της ΔΕ μας δεν φανερώνει μόνο εμπάθεια αλλά είναι στα πλαίσια μιας προσπάθειας που τον πραγματικό της δόλο και τα ουσιαστικά της κίνητρά της σύντομα θα τον αναδείξουν τόσο η τακτική δικαιοσύνη, όσο και τα πειθαρχικά όργανα της ΕΣΗΕΑ , όπου στα πλαίσια των προσφυγών μας θα κατατεθούν όλα εκείνα τα στοιχεία για τους εμπνευστές του άρθρου (και όχι μόνο) που θα χύσουν άπλετο φως για τις πραγματικές προθέσεις της δημοσίευσής του.

Για άλλη μια φορά θα θέλαμε επίσης να τονίσουμε ότι ο σεβασμός προς την ομάδα μας δεν είναι κάτι που απλά το απαιτούμε αλλά και κάτι που δεν πρόκειται να ανεχτούμε να μην υπάρχει από οποιονδήποτε. Τόσο από παίκτριες, προπονητές, παράγοντες και συνεργάτες που τόσα χρόνια τώρα κέρδισαν σε κάθε επίπεδο από την προσπάθεια της ΔΕ μας και την πορεία της ομάδας μας, όσο και από όλους εκείνους που για τους δικούς τους λόγους δυσκολεύονται να αντιληφθούν ότι ο Αθηναϊκός έγραψε με χρυσά γράμματα το όνομα του στο βιβλίο της παγκόσμιας και Ευρωπαϊκής μπασκετικής αθλητικής ιστορίας, απαιτούμε να αντιληφθούν ότι παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η ομάδα μας λόγω της γενικότερης δημοσιονομικής συγκυρίας (όπως άλλωστε χιλιάδες ιστορικές ομάδες σε όλα τα αθλήματα και σε όλο τον κόσμο), η όποια μικρή ή μεγάλη μεταβατική περίοδος θα την βρει πάλι , αργά ή γρήγορα, πρωταγωνίστρια σε Ελλάδα και Ευρώπη! Για αυτό ας γίνει αντιληπτό ότι η ανοχή μας σε δηλώσεις επικοινωνιακού τύπου και δημοσιεύσεις αγνώστου προελεύσεως σε διάφορα αθλητικά fora εις βάρος της ομάδας μας , δεν αποτελεί αδυναμία μας, αλλά επιλογή μας έτσι ώστε να μην συμβάλλουμε με οποιονδήποτε τρόπο στον κατήφορο που έχει πέσει ο σωματειακός ερασιτεχνικός αθλητισμός στην χώρα μας και σε όλη σχεδόν της Ευρώπη.

Τέλος νοιώθουμε την ανάγκη και θα θέλαμε να κάνουμε μια αναφορά στο πρόσωπο του Νίκου Χαρδαλιά του οποίου οι προσπάθειες όλα αυτά τα χρόνια ως φυσικού προσώπου, συσπείρωσαν όλους μας και συνετέλεσαν τα μέγιστα σε αυτή την μεγαλειώδη πορεία! Η αγάπη του για τον αθλητισμό αλλά και για τον Βύρωνα δεν μπορεί να μετρηθεί παρά μόνο με την αφοσίωσή του και την στήριξή του σε οτιδήποτε σημαντικό συμβαίνει στην πόλη, πέρα από σωματειακές ή οπαδικές λογικές! Οι οποιεσδήποτε αποφάσεις του για την περαιτέρω διοικητική ενασχόλησή του ή όχι με την ομάδα είναι απόλυτα σεβαστή από όλους όσους δουλέψαμε δίπλα του όλα αυτά τα χρόνια και ζήσαμε τις μικρές και μεγάλες αγωνίες του, τόσο για την ομάδα της καρδιάς του , όσο και για την κάθε ομάδα του Βύρωνα που προσπαθούσε να πετυχει μικρούς ή μεγάλους στόχους. Το γυναικείο Μπάσκετ οφείλει πολλά στον άνθρωπο αυτόν ο οποίος ολοκληρωτικά και πέρα από κάθε προσδοκία το τίμησε και το στήριξε με την προσπάθεια του και την βοήθεια όλων!

Για την ΔΕ

Κώστας Πετρόπουλος
Αντιπρόεδρος ΔΣ

Δημήτρης Ταραζώνας
Γραμματέας ΔΣ

Κώστας Κρατημένος
Μέλος ΔΕ

Πόπη Αλιφραγκή
Μέλος ΔΕ

Σταύρος Γκαρανές
Γενικός Αρχηγός

Υ.Γ. Και επειδή πρέπει να δοθεί και ένα τέλος σε αυτό ανιστόρητο παιχνίδι παραπληροφόρησης σχετικά με την διάλυση του τμήματος Χάντμπολ το 2004 του συλλόγου μας, θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε στους εμπαθείς και βλακωδώς παραπληροφορημένους « ιστορικούς αθλητικούς αναλυτές», ότι το 2004 , μετά την κόντρα που είχε ξεσπάσει με την τότε Διοίκηση της ΟΧΕ και τον πόλεμο που έκανε στην ομάδα μας (αφαίρεση τηλεοπτικών δικαιωμάτων, αφαίρεση διοργάνωσης Final 4 Κυπέλλου και απρόκλητες τιμωρίες της έδρας της), η απόφαση αναστολής της λειτουργίας της δεν αποφασίστηκε από τον Νίκο Χαρδαλιά αλλά αντίθετα πάρθηκε με ψήφους 152 υπέρ και 1 κατά, από την Γενική Συνέλευση του Αθηναϊκού Α.Σ.Β και ανακοινώθηκε σε συνέντευξη Τύπου από τους μέχρι τότε έξι διατελέσαντες ιστορικούς Προέδρους του Σωματείου (Καλογιάννης, Ραπτόπουλος, Καραγκούνης κ.λ.π), οι οποίοι και εξήγησαν τους λόγους της ιστορικής και γενναίας τότε απόφασης!».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

1 Σχόλιο
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
Xenophondas Holevas

Το άρθρο μπορεί να είναι , πολιτικό , οικονομικό ,ελεγκτικό, ιστορικό και μπορεί τελικά να χαρακτηρισθεί και αθλητικό …
Υπάρχουν αναφορές σε γεγονότα που μπορεί να γνωρίζει μόνο ένας συνεργάτης , αλλά στο μεγαλύτερο μέρος του άρθρου υπάρχουν αναφορές στα συμπεράσματα του συνεργάτη…, που είναι υποκειμενικά και κριτική που καταλήγει να είναι αρνητική έως καυστική για πρόσωπα που έχουν δουλέψει αρκετά στον αθλητισμό της περιοχής μας…
Το πλέον χαρακτηριστικό ύφος και η διάθεση γραφής είναι αποτυπωμένο στο υστερόγραφο (Υ.Γ.). Εκεί εξαντλεί τις αρετές της δημοσιογραφίας και περνάει σε άλλη διάσταση ως «μελλοντολόγος», γνωρίζει ακόμη και το τι «Θα,….Αν….» γνωρίζοντας ακόμα και το τι θα απαντούσε, αν απαντούσε … !

Είναι αδύνατο να κάνεις απολογισμό 3ετίας ή έστω καταγραφή προβλημάτων και να μην έχεις την στοιχειώδη αντικειμενικότητα να καταθέσεις και κάτι θετικό. Και μόνο για να αποκτήσουν ισχύ οι υπόλοιπες αρνητικές κριτικές ,θα περίμενε και ο πιο σκληρός επικριτής του Δημάρχου να διαβάσει έστω μία αναφορά θετικής επίτευξης.
Και επειδή « Ήρθε ξανά η ώρα του γνωστού κριτή» …
Τις περισσότερες φορές στον αθλητισμό και γενικότερα στην Ελλάδα ,ο δήθεν αυστηρός κριτής με κυριότερο χαρακτηριστικό του την γενικευμένη κακία, είναι ο ίδιος που εθεάθη να μπαίνει μέσα προσκεκλημένος (αν όχι και με άλλα προνόμια…) , χειροκροτούσε πιό δυνατά από όλους, έσκιζε τα ιμάτια του γράφοντας ή λέγοντας διθυραμβικά σχόλια υπέρ αθλητών , συντελεστών, ισχυρών ηγετών, φωτογραφιζόταν μαζί τους… και προσπαθούσε να πάρει φώς από τους προβολείς επιτυχίας…
Στα γήπεδα όλοι οι ρόλοι είναι γνωστοί , υπάρχει κώδικας επικοινωνίας με δεκάδες παραδείγματα , μπορούμε να ανατρέξουμε στο «τσάμπα μάγκας»…