Το παιδικό βιβλίο «βρήκε στέγη» στους Παιδικούς Σταθμούς Βύρωνα

Πηγή: dimosbyrona.gr

Την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου «γιόρτασαν» στις 2 Απριλίου, ημερομηνία γέννησης του Δανού συγγραφέα παραμυθιών Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί της πόλης μας.

Πιο συγκεκριμένα, ο 4ος Παιδικός Σταθμός ζήτησε από τα παιδιά να φέρουν στο σχολείο τα αγαπημένα τους βιβλία, ώστε να τα μοιραστούν με τους φίλους τους. Επιπλέον, οι μικροί μαθητές είχαν την ευκαιρία να ζήσουν μία ξεχωριστή εμπειρία και να γνωρίσουν το σύστημα Μπρέιγ, μέσα από την ανάγνωση παραμυθιών από μία τυφλή μητέρα.

Τα παιδιά του 1ου Δημοτικού Παιδικού Σταθμού επισκέφτηκαν τη Δημοτική Βιβλιοθήκη και έμαθαν την ιστορία του βιβλίου και πώς γίνεται η σωστή του χρήση. Μάλιστα, τα παιδιά βοήθησαν στην εικονογράφηση μιας αυτοσχέδιας ιστορίας που τους διηγήθηκαν και στη συνέχεια έγιναν τα ίδια οι αφηγητές της.

Οι μαθητές του 7ου Παιδικού Σταθμού άντλησαν έμπνευση από τον «Ύμνο του βιβλίου» του Ευγένιου Τριβιζά, συζήτησαν και ζωγράφισαν το αγαπημένο τους βιβλίο. Επιπλέον, έπαιξαν παιχνίδια σχετικά με το βιβλίο και διασκέδασαν με παραμυθοαινίγματα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι παιδαγωγοί των Παιδικών Σταθμών, προκειμένου να δείξουν και να μεταλαμπαδεύσουν την αγάπη τους για το παιδικό βιβλίο στους μικρούς Βυρωνιώτες, έχουν οργανώσει δανειστικές βιβλιοθήκες στους Παιδικούς Σταθμούς της πόλης μας. Μία πρωτοβουλία που ξεκίνησε πιλοτικά την προηγούμενη σχολική χρονιά και φέτος επεκτάθηκε στο σύνολο σχεδόν των Παιδικών Σταθμών του Δήμου Βύρωνα.

«Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία έχει ως στόχο να γνωρίσουν τα παιδιά το μαγικό κόσμο των βιβλίων και να τον αγαπήσουν όσο και εμείς. Να τους ανοίξει νέους δρόμους και να δώσει μία ακόμα διέξοδο στη φαντασία τους» δήλωσε ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών Δήμου Βύρωνα Φίλιππος Καρατζάς. Επιπλέον, αναφέρθηκε και την εκπαιδευτική πτυχή της πρωτοβουλίας, καθώς «σύμφωνα με έρευνες όσο πιο νωρίς τα παιδιά προσχολικής ηλικίας διαβάζουν βιβλία, τόσο καλύτεροι μαθητές γίνονται στο Δημοτικό σχολείο».

Στον τρόπο που οι γονείς μπορούν να εμφυσήσουν στα παιδιά τους την αγάπη για το διάβασμα αναφέρθηκε η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Παιδαγωγικού των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών Φρόσω Σκαμνέλη, η οποία τόνισε: «Ας δώσουμε στα παιδιά την όρεξη για διάβασμα.! Ξεκινήστε σήμερα κιόλας. Διαβάστε μαζί μια ιστορία που θα διαλέξει το ίδιο το παιδί. Να θυμάστε πως η καθημερινή ανάγνωση βιβλίων σάς φέρνει πιο κοντά με το παιδί σας. Όσο διαβάζετε μαζί, δημιουργείτε μια όμορφη και ζεστή σχέση και αναπτύσσετε μια εποικοδομητική επικοινωνία με το παιδί σας».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια