Πρόγραμμα προληπτικής ιατρικής σε σχολεία της πόλης μας

Πηγή: dimosbyrona.gr

Σε εξέλιξη βρίσκεται το πρόγραμμα προληπτικής ιατρικής σε τέσσερα σχολεία της πόλης μας, που υλοποιείται πιλοτικά με τη στήριξη του Υπουργείου Παιδείας.

Στην παρούσα φάση του προγράμματος, συμμετέχουν σε αυτό το 1ο και 2ο Δημοτικό και το 1ο και 5ο Γυμνάσιο Βύρωνα, τα οποία επελέγησαν από το Υπουργείο Παιδείας, μετά από σχετική εκδήλωση ενδιαφέροντος που υπέβαλαν οι διευθυντές τους.

Ο έλεγχος των μαθητών θα πραγματοποιηθεί από δύο εθελοντές παιδιάτρους, έναν ορθοπεδικό, δύο οδοντιάτρους και την επιστημονική ομάδα του προγράμματος «Ποδαράκια-παπουτσάκια» και θα περιλαμβάνει παιδιατρική εκτίμηση, οδοντιατρικό έλεγχο, μέτρηση σκολίωσης και συμμετρίας σπονδυλικής στήλης και κάτω άκρων, καθώς και ειδική μέτρηση για τον προσδιορισμό του σωστού νούμερου παπουτσιού που πρέπει να φοράνε τα παιδιά.

Το πρόγραμμα, που υλοποιεί πρώτος ο Δήμος μας, έχει πιστοποιηθεί από το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ) -μέλος του οποίου είναι και ο Δήμος μας- και έχει ως στόχο την πρόληψη και ευαισθητοποίηση των νεαρών πολιτών μας σχετικά με τα βασικότερα σημεία της υγείας τους. Μετά τη λήξη του προγράμματος, θα πραγματοποιηθεί ενημέρωση με τα στατιστικά στοιχεία των αποτελεσμάτων.

«Ο τομέας της πρόληψης σε θέματα υγείας και όχι μόνο, είναι από αυτούς που επηρεάζονται περισσότερο σε συνθήκες οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, σαν αυτές που βιώνει η χώρα μας τα τελευταία χρόνια. Η συγκεκριμένη δράση παρέχει στους μαθητές τη δυνατότητα ενός δωρεάν παιδιατρικού, οδοντιατρικού και ορθοπεδικού ελέγχου, ευαισθητοποιώντας τους ταυτόχρονα σε θέματα πρόληψης. Παράλληλα, τα στατιστικά στοιχεία που θα συλλέξουμε, πρόκειται να αποτελέσουν ένα χρήσιμο εργαλείο για τον εντοπισμό πιθανών αναγκών της κοινωνίας μας και τον περαιτέρω σχεδιασμό της πολιτικής αλληλεγγύης του Δήμου μας» δήλωσε σχετικά ο Δήμαρχος Βύρωνα Νίκος Χαρδαλιάς.

Το πρόγραμμα συντονίζει ο Αντιδήμαρχος Πρόνοιας και Κοινωνικής Πολιτικής Χρίστος Γώγος, ενώ αρωγοί στην προσπάθεια αυτή είναι ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού και παιδίατρος Θεόδωρος Ράμμος, ο Αντιδήμαρχος Υγείας και ορθοπεδικός Χαράλαμπος Μαργαρίτης, η Αντιδήμαρχος Δημοσίων Σχέσεων και Εθιμοτυπίας και οδοντίατρος Ιουλία Κιούπη, καθώς και οι ενεργοί συμπολίτες μας – εθελοντές Ανδρομάχη Πικραμένου, παιδίατρος, Μαρία Κουρούνη, οδοντίατρος, Αντώνης Χάσελμπεκ, ιατρικές εφαρμογές, Κώστας Σακελλαρίου, φυσικοθεραπευτής, Γιάννης Φωτιάδης, Αντιπρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής, αλλά και οι Διευθυντές των σχολείων που με την άψογη συνεργασία τους, συμβάλλουν στην υλοποίησή του.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα «Ποδαράκια-παπουτσάκια», που αφορά στον προσδιορισμό του σωστού νούμερου παπουτσιού και απευθύνεται σε παιδιά και εφήβους, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα www.podarakia.gr ή να διαβάσουν το σχετικό ενημερωτικό έντυπο, κάνοντας κλικ εδώ.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια