90 χρόνια Βύρωνας!

Η ιστορία της πόλης μας, μια ιστορία που ξεκινά από τα παράλια της Μικράς Ασίας και συνεχίζει μέχρι τις μέρες μας, γεμάτη αγώνες και αγωνίες, πόνο και ελπίδα, ξετυλίγεται μέσα από τις σελίδες του βιβλίου «90 χρόνια Βύρωνας» του Βυρωνιώτη Απόστολου Κοκόλια. Η παρουσίαση του βιβλίου θα γίνει την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου, στις 10 το πρωί, στον Δημοτικό Κινηματογράφο «Νέα Ελβετία» (Νέας Ελβετίας 34, Βύρωνας).

Στην εκδήλωση θα παραστούν και θα τιμηθούν από τον Δήμαρχο Βύρωνα Νίκο Χαρδαλιά δύο κορυφαίες προσωπικότητες του ακαδημαϊκού στερεώματος που ανέδειξε ο προσφυγικός συνοικισμός, η Ελένη Γλύκατζη – Αρβελέρ, πρύτανης του Πανεπιστημίου της Σορβώνης και πρύτανης της Ακαδημίας του Παρισιού, και ο ακαδημαϊκός Κωνσταντίνος Δεσποτόπουλος, που έχει διατελέσει και Πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών.

Θυμίζοντας τα λόγια του Σεφέρη «σβήνοντας ένα κομμάτι από το παρελθόν είναι σαν να σβήνεις και ένα αντίστοιχο κομμάτι από το μέλλον», ο Δήμαρχος Βύρωνα τονίζει την ανάγκη «να διατηρήσουμε την ιστορική μνήμη της πόλης μας ζωντανή, να διατηρήσουμε στη μνήμη και την καρδιά μας την ιστορία των γονιών και των παππούδων μας αλλά και τους αγώνες των Βυρωνιωτών για την ελευθερία». Όπως σημειώνει, «είναι χρέος μας να διαφυλάξουμε την ιστορία του τόπου μας για να την παραδώσουμε στα παιδιά μας, στα εγγόνια μας, στις επόμενες γενιές».

Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο καθηγητής Ιστορίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Άλκης Ρήγος, ο δημοσιογράφος και μελετητής του μικρασιατικού πολιτισμού Στέλιος Ελληνιάδης και ο γενικός γραμματέας της Ενωσης Σμυρναίων Νίκος Βικέτος.

Αποσπάσματα του βιβλίου θα διαβάσει ο ηθοποιός Στέλιος Μάινας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια