Κατά των μέτρων του «Μνημονίου 3» ο Βύρωνας

Πηγή: attikipress.gr

Κατά των νέων μέτρων που επιφέρει το «Μνημόνιο 3» στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, τάχθηκε ο Δήμος Βύρωνα. Σε έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βύρωνα, υιοθετήθηκε με συντριπτική πλειοψηφία ψήφισμα-απόφαση κατά των νέων μέτρων.

Πιο συγκεκριμένα, το Δημοτικό Συμβούλιο Βύρωνα αρνείται κάθε προσπάθεια ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών, τίθεται κατά της διαθεσιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων και αρνείται να συμμετέχει στη σχετική διαδικασία, δεν αποδέχεται την επιτροπεία των δήμων και αρνείται να επιβάλλει νέους φόρους ή να αυξήσει τους υπάρχοντες, ενώ καταγγέλλει την προσπάθεια κατάργησης της διοικητικής αυτοτέλειας των ΟΤΑ και του οικονομικού στραγγαλισμού τους.

Το κείμενο, που υπήρξε αποτέλεσμα διαλόγου και ανταλλαγής απόψεων -αφού βασίστηκε σε εισήγηση του Δημάρχου, στην οποία ενσωματώθηκαν παρατηρήσεις και προτάσεις των δημοτικών συμβούλων- υπερψηφίστηκε από τις παρατάξεις που συμμετέχουν στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης, πλην της «Αριστερής Παρέμβασης Πολιτών Βύρωνα» που απείχε.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Βύρωνα.

ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΥΡΩΝΑ
ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ

  • Δεν διαπραγματεύεται οτιδήποτε που οδηγεί σε αποδυνάμωση, απαξίωση και ευτελισμό το θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και αρνείται κάθε προσπάθεια ιδιωτικοποίησης των Υπηρεσιών του Δήμου.
  • Εκφράζει την πλήρη διαφωνία του στη διαθεσιμότητα των εργαζομένων στο Δήμο, διαθεσιμότητα που έχει σαν αποτέλεσμα να εμποδίζει την ομαλή λειτουργία του και την εκπλήρωση του ρόλου του απέναντι στους πολίτες. Αναγνωρίζει ότι όλοι οι εργαζόμενοι στο Δήμο καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, ότι δεν υπάρχει πλεονάζον προσωπικό αντίθετα ο Δήμος έχει άμεση ανάγκη πρόσληψης μονίμου προσωπικού στους τομείς της Καθαριότητας και των Κοινωνικών Δομών και ότι αυτοί οι τομείς πρέπει να εξαιρεθούν από την αναστολή των προσλήψεων. Ξεκαθαρίζει ότι ο Δήμος Βύρωνα δε συμμετέχει στη διαδικασία της διαθεσιμότητας και δεν επιτρέπει να βρεθεί έστω και ένας εργαζόμενος χωρίς δουλειά. Παράλληλα, εντέλει τον Δήμαρχο να μην αποστείλει καμία λίστα με ονόματα εργαζομένων ούτε και να εκδώσει οποιαδήποτε σχετική διαπιστωτική πράξη.
  • Αποφασίζει την παροχή νομικής υποστήριξης προς τα στελέχη της υπηρεσίας και τον Δήμαρχο στην περίπτωση που αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε πειθαρχική ή άλλη δίωξη. Εξουσιοδοτεί δε τον Δήμαρχο για την κίνηση των νόμιμων διαδικασιών κατά κάθε τυχόν εκδοθησομένης πράξης άλλου κρατικού ή διοικητικού οργάνου που αφορά διαθεσιμότητα εργαζομένων του Δήμου.
  • Δεν αποδέχεται την επιτροπεία των Δήμων που εισάγει η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου με το κατ΄ επίφαση “Παρατηρητήριο Οικονομικής Αυτοτέλειας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης”, που έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις συνταγματικές διατάξεις για το αυτοδιοίκητο των ΟΤΑ και ξεκαθαρίζει ότι στο Δήμο Βύρωνα νέοι φόροι, άλλοθι της ασυνέπειας των διοικούντων, δεν θα επιβληθούν ούτε θα αυξηθούν οι ήδη υπάρχοντες.
  • Δηλώνει την αναγκαιότητα εγρήγορσης και κινητοποίησης όλων των αυτοδιοικητικών δυνάμεων απέναντι στις πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης, που οδηγούν στην κατάρρευση των Δήμων, το μόνο θεσμό που βρίσκεται κοντά στον πολίτη παρέχοντάς του δομές και υπηρεσίες αναγκαίες και απαραίτητες.
  • Καταγγέλλει τη μεθοδευμένη προσπάθεια απαξίωσης της τοπικής αυτοδιοίκησης από κυβερνώντες, τρόικα κι όλους τους αυτόκλητους υποστηρικτές αυτού του ανάλγητου πολιτικού συστήματος, κατάργησης της διοικητικής αυτοτέλειας των ΟΤΑ και του οικονομικού στραγγαλισμού τους, που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στο κλείσιμο των Δήμων και στην κατάλυση της αυτοδιοικητικής τους λειτουργίας σε βάρος των πολιτών.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια