Από τη συνέντευξη τύπου του Κοινωνικού Ιατρείου Φαρμακείου Βύρωνα

Την Κυριακή 11 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε συνέντευξη τύπου του Κοινωνικού ιατρείου Φαρμακείου Βύρωνα. Τις εργασίες διεύθυνε ο πολιτικός μηχανικός Δηλαβέρης Β. ενώ το προεδρείο συμπληρώθηκε από δύο γιατρoύς και δύο φαρμακοποιούς .

Στην εκδήλωση παρέστησαν: ο Δήμαρχος Αργυρούπολης-Ελληνικού Χρήστος Κορτζίδης, ο αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υπηρεσιών κ. Μαραγκός Ι., μαζί με ομάδα εθελοντών γιατρών και πολιτών του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού, με επικεφαλής τον δρ. Γ. Βήχο, η γιατρός κ. Πικούλη από το Κέντρου Ψυχικής Υγιεινής Βύρωνα-Καισαριανής, καθώς και άλλοι γιατροί, φαρμακοποιοί, εκπαιδευτικοί, μέλη συλλόγων γονέων και κηδεμόνων και πλήθος πολιτών.

Από τον Βύρωνα παρευρέθηκαν: Οι δημοτικοί σύμβουλοι Π. Κόνσουλας και Ηλ. Βαλμάς. ως εκπρόσωποι της Δημοτικής Παράταξης «Βύρωνα: Καθαρή Επιλογή», ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «ΣΤΑΣΗ ΒΥΡΩΝΑ» και δημοτικός σύμβουλος Κατοπόδης Γρηγόρης, από την «Αριστερή Παρέμβαση Πολιτών» ο κ. Σταύρος Τζιορτζιώτης ενώ έδωσαν, επίσης, το παρόν ο «Συμπαραστάτης του Πολίτης και της Επιχείρησης» του Δήμου Βύρωνα, Δ. Σάρολας.

Ο Δ. Σουλιώτης, συντονιστής της Γραμματείας και ένα από τα μέλη των εθελοντών της λαϊκής αυτής πρωτοβουλίας, ανοίγοντας την εκδήλωση τόνισε μεταξύ των άλλων στη σύντομη ομιλία του τα εξής:

«Κάνουμε αυτή την συνέντευξη για να ενημερώσουμε τον λαό των όμορων δήμων και ευρύτερα τους κατοίκους όλης της Αττικής ότι ανοίξαμε και ότι από τις 30 Οκτώβρη το Κοινωνικό Ιατρείο και Φαρμακείο Βύρωνα άρχισε να παρέχει τις υπηρεσίες για τις οποίες φτιάχτηκε. Ζητάμε από το τύπο και γενικότερα τα ΜΜΕ να ενημερώσουν το πληθυσμό και ιδιαίτερα αυτούς που έχουν ανάγκη τις υπηρεσίες του Κοινωνικού Ιατρείου-Φαρμακείου Βύρωνα, δηλ. τους εκατοντάδες χιλιάδες άνεργους και τους άπορους ανασφάλιστους, που μαζί με το ψωμί έχασαν την ασφαλιστικά τους δικαιώματα να ενημερώσουν την κοινή γνώμη για το έργο που πραγματοποιείται και την βοήθεια που μπορούμε να δώσουμε.

Με την βοήθεια πολλών φαρμακοποιών και απλών πολιτών το Κοινωνικό Φαρμακείο μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα απόκτησε επάρκεια φαρμάκων ενώ η πολύτιμη συνεργασία μας με το Ελληνικό και άλλα κοινωνικά φαρμακεία μπορεί να καλύπτει ένα ευρύ φάσμα των αναγκών μας σε αμοιβαία βάση. Είναι ανάγκη να διευκρινίσουμε ότι μπορεί στο Βύρωνα να βρίσκεται η έδρα μας, αλλά αποστολή του ΚΟΙΝΩΝΙΚΌ ΙΑΤΡΕΙΟ-ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΒΥΡΩΝΑ Βύρωνα είναι να καλύψει τις ανάγκες μιας ευρύτερης περιοχής που ξεκινάει από την Αγ. Παρασκευή, Παπάγο, Χολαργό, Παγκράτι Καισαριανή και θα φτάνει μέχρι τον Υμηττό, Δάφνη, Ηλιούπολη, Ν. Σμύρνη, Καλλιθέα κλπ. γενικά καλύπτει τις συγγενείς ανάγκες των άνεργων και άπορων ανασφάλιστων ανεξάρτητα από το τόπο κατοικίας.

Το χώρο που στεγάζεται το Κοινωνικό Φαρμακείο, μας το παραχώρησε για χρήση, αφιλοκερδώς, μια οικογένεια και θέλουμε να την ευχαριστήσουμε δημόσια γι αυτό. Εθελοντές έβαψαν το χώρο, άλλοι μας χάρισαν τα έπιπλα τοποθέτησης των φαρμάκων, άλλοι μας έφεραν λουλούδια για να στολίσουμε την αυλή του. Εθελοντές κάνουν την διαλογή και την τοποθέτηση φαρμάκων, και εκτελούν τις βάρδιες, καθημερινά από 10.30 έως 12.30 και τη Πέμπτη απόγευμα από 4-5.30.

Τώρα είμαστε στη φάση της δημιουργίας του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΙΑΤΡΕΙΟ-ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ ΒΥΡΩΝΑ. Καλούμε τους γιατρούς να υποστηρίξουν την πρωτοβουλία και το έργο μας. Έχουμε ήδη οργανώσει έναν αριθμό γιατρών αλλά οι ανάγκες θα πολλαπλασιαστούν και γι’ αυτό δουλεύουμε τώρα με πιο γρήγορους ρυθμούς ώστε σύντομα να είμαστε σε θέση να αναγγείλουμε την δημιουργία ενός μεγάλου Δικτύου Γιατρών, που θα αγκαλιάζει τις ανάγκες άνεργων και άπορων ανασφάλιστων συμπολιτών μας.

Με τις νέες δανειακές συμβάσεις και τα μνημόνια μας απειλούν άμεσοι και μεγάλοι κίνδυνοι. Αν δεν ενώσουμε τις δυνάμεις μας και αν δεν δυναμώσουμε τις αντιστάσεις μας, ακόμα και αυτά τα στοιχειώδη δικαιώματα, στο τομέα της υγείας, θα σαρωθούν. Χρειάζεται να ενώσουμε την φωνή μας με την δημοκρατική φωνή της υγειονομικής κοινότητας για να αποτρέψουμε την ολοσχερή κατάρρευση του ΕΣΥ αλλά και των ασφαλιστικών οργανισμών, που βρίσκονται σε άμεσο κίνδυνο από τις πολιτικές της Ε.Ε, του ΔΝΤ και τις δανειακές συμβάσεις των τοκογλύφων .

Ζητάμε να νομοθετηθεί άμεσα η παροχή, νοσοκομειακής, ιατρικής και φαρμακευτικής περίθαλψης σε όλους τους ανέργους και τους άπορους που δεν έχουν ασφάλιση. Υποστηρίζουμε το αίτημα ότι σε όλους τους ανέργους πρέπει να χορηγηθούν επιδόματα τα οποία θα τους εξασφαλίζουν μια αξιοπρεπή επιβίωση.

Δεν είμαστε ΜΚΟ, δεν έχουμε ευρωπαϊκά προγράμματα, δεν έχουμε συγκροτηθεί με απόφαση κάποιας πολιτικής παράταξης ή ομάδας. Η πρωτοβουλία ξεπήδησε αυθόρμητα από την λαϊκή ευαισθησία και την θέληση και αγκαλιάζει κάθε πολίτη που στρατεύεται στο μέτωπο της Κοινωνικής Αλληλεγγύης, για να βρεθούμε δίπλα και μαζί με τους ανέργους και την φτωχολογιά για δωρεάν ιατρική και φαρμακευτική περίθαλψη.

Οι ακούραστοι πολίτες εθελοντές και εθελόντριες, οι γιατροί και οι φαρμακοποιοί, που μας υποστηρίζουν, που στρατεύονται στην υπόθεση όσων δεν έχουν καμιά ιατρική και φαρμακευτική περίθαλψη, γενικά όλοι όσοι είμαστε σήμερα εδώ, θέλουμε να στείλουμε ένα δυνατό μήνυμα. Λέμε ότι η Κοινωνική Αλληλεγγύη δεν είναι μια ξύλινη ιαχή. Ότι είναι μια φωτιά, που σαν την φλεγόμενη βάτο καίει στην λαϊκή ψυχή, ότι το Κ.Ι+Φ δεν είναι φιλανθρωπία και δεν κάνουμε το έργο αυτό για να πάμε στο παράδεισο, ούτε για να λέμε ότι κάναμε το καθήκον μας και να σφουγγίζουμε απλώς κάποιο δάκρυ από την δυστυχία που βλέπουμε, αλλά γιατί θέλουμε να αντιμετωπίσουμε, να μετριάσουμε, να εξαλείψουμε αυτή την δυστυχία, το κάνουμε γιατί καταλαβαίνουμε ότι είμαστε μέλη μιας γενικότερης δημοκρατικής αντίστασης που λέει ΟΧΙ στην καταστροφή της χώρας και την δυστυχία εργαζόμενου λαού, ότι το Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο εντάσσεται και είναι στοιχείο ενός συνολικότερου αγώνα για δημοκρατία, ελευθερία, αξιοπρέπεια, ισότητα και κοινωνική δικαιοσύνη. »

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια