Ψητοπωλείο ο “Άγιος Λάζαρος”

Εκτός ελέγχου φαίνεται να βρίσκεται η κατάσταση στην πλατεία του Άγιου Λάζαρου από την ημέρα που ξεκίνησε την λειτουργία του το ψητοπωλείο της Πρόεδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, κα. Πόπης Αλιφραγκή και του υποψήφιου Δημοτικού Συμβούλου, κ. Κώστα Φάβρου. Αλλεπάλληλες καταγγελίες βλέπουν το φως της δημοσιότητας σχετικά με την αυθαίρετη ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων στους κοινόχρηστους χώρους της πλατείας και του πεζοδρομίου.

Αναφορά σχετικά με το συγκεκριμένο ζήτημα έχει καταθέσει και ο Συμπαραστάτης‏ του Δημότη, κ. Δημήτρης Σάρολας.

Παραθέτουμε παρακάτω δύο καταγγελίες που λάβαμε:

Κάποιος να τους μαζέψει!

Αυτό που ζήσαμε εχθές το βράδυ στα εγκαίνια του σουβλατζίδικου της κυρίας Αλιφραγκή ξεπερνάει κάθε όριο. Οι «κύριοι» της δημοτικής αρχής αποφάσισαν να κλείσουν τον κεντρικό δρόμο που περνάει μπροστά από την πλατεία του Αγίου Λαζάρου για να τον μετατρέψουν σε… πιστά! Ναι, καλά διαβάσατε σε ΠΙΣΤΑ! Δεν τους έφτανε η κατάληψη του πεζοδρομίου και η βεβήλωση της εκκλησίας του Αγίου Λαζάρου θέλανε και τον δρόμο. Να δείτε που σύντομα θα τον πεζοδρομήσουν για να μπορούν να βάλουν ακόμα περισσότερα τραπέζια!

Το ότι είστε στη δημοτική αρχή δεν σημαίνει ότι σας ανήκει ο Βύρωνας!

Όσον αφορά τον κύριο Δήμαρχο ήταν παρόν και επικροτούσε την όλη κατάσταση. Μπράβο σας!

Αναγνώστης

 

Λίγο σεβασμό τουλάχιστον στον Άγιο Λάζαρο!

Κι ενώ ο δήμαρχος του Βύρωνα βρέθηκε περιχαρής πριν από τρεις μήνες στα εγκαίνια ενός ακόμα χασαποταβερνείου στην πλατεία Αγίου Λαζάρου στον Βύρωνα, οι κάτοικοι της πλατείας…-ορχήστρας-μπουζουκερί-τραπεζοκαθισμάτων, που δε βρίσκουν ησυχία πλέον ούτε μέρα ούτε νύχτα και έχουν έρθει σε απόγνωση από την οχλοβουή των μπουζουκερί, κλειδαμπαρώνονται για να μη σπάσουν τα τύμπανά τους από τη μουσική και για να μη χάσουν την όσφρησή τους και την όρασή τους από την τσίκνα και τους καπνούς, ενώ οι πιστοί που στέκονται για να προσκυνήσουν στο εκκλησάκι του Αγίου Λαζάρου έκπληκτοι διαπιστώνουν ότι ο άγιος Λάζαρος έβγαλε τα ράσα του, έστρωσε τα τραπέζια του, κόκκινα για να βγάζουν μάτι, και σερβίρει ό,τι λάχει. Ρε τι του ’μελλε του αγίου Λαζάρου να πάθει… Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, ένα μαγειρείο λέει έγινε τριών μηνών και γιορτάζει λέει κλείνοντας το δρόμο μπροστά του για τα αυτοκίνητα για να γιορτάσει λέει ο κόσμος ήσυχα, φθινοπωρινά και πήρε λέει και άδεια για το κλείσιμο του δρόμου. Εύγε! Κύριε δήμαρχε, ο γιος μου κλείνει ένα χρονάκι και θέλω να κλείσεις όλους τους δρόμους σε απόσταση ενός χιλιομέτρου από το σπίτι μου. Μην ξεχάσω… Εννοείται να διακόψεις και την εναέρια κυκλοφορία, για να γιορτάσω με τους γείτονές μου τους αγαπημένους ήσυχα, φθινοπωρινά.

Δεν αντέχουμε άλλο, κύριε δήμαρχε! Φτάνει πια. Πού θα φτάσουν τα τραπεζοκαθίσματα; Μπήκαν μέσα στο ιερό της εκκλησίας, μπήκαν στα παρτέρια, εισέβαλαν προς το σιντριβάνι με το τέχνασμα της ζαρντινιέρας, έκλεισαν κάθε δίοδο για τους πεζούς, τις μαμάδες με τα καρότσια, τους πιστούς

Οι αγανακτισμένοι κάτοικοι της πλατείας Αγίου Λαζάρου

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ