Τοπικό ντέρμπι με φόντο τον Βύρωνα

Στο πόδι βρίσκεται ο Βύρωνας, ενόψει του ντέρμπι ανάμεσα στη Δόξα Βύρωνα και τον Αθηναϊκό, που θα γίνει την Κυριακή 30/9, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α’ ΕΠΣΑ.

Το παιχνίδι θα γίνει στο Εθνικό Στάδιο Βύρωνα στις 16:30 και ήδη επικρατεί ξεσηκωμός στις τάξεις των φιλάθλων των δύο ομάδων, δεδομένης και της αντιπαλότητας των δύο ομάδων που χάνεται σε βάθος χρόνων.

Τόσο η Δόξα όσο και ο Αθηναϊκός έχουν ξεκινήσει με νίκη στο πρωτάθλημα και την Κυριακή φιλοδοξούν να τις διπλασιάσουν. Στο γήπεδο αναμένεται να βρεθεί όλος ο Βύρωνας, συμπεριλαμβανομένου και εκπροσώπων του Δήμου και της Πολιτείας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι προπονητής της Δόξας, από φέτος, είναι ο πρώην ποδοσφαιριστής του Αθηναϊκού, Βαγγέλης Σπηλιώτης, ο οποίος προσπαθεί να δημιουργήσει ένα σύνολο -δεδομένων των πολλών μεταγραφών που έγιναν- που θα διεκδικήσει την άνοδο.

Οσον αφορά την παράδοση των αγώνων μεταξύ των δύο ομάδων, η Δόξα δεν έχει χάσει ποτέ από τον Αθηναϊκό σε 6 παιχνίδια πρωταθλήματος. Αντίθετα, έχει 5 ισοπαλίες (οι δύο για την Β’ Εθνική) και έναν θρίαμβο με σκορ 4-0.

22/03/09 – Δ’ Εθνική: Αθηναϊκός – Δόξα Βύρωνα 0-0
23/11/08 – Δ’ Εθνική: Δόξα Βύρωνα – Αθηναϊκός 1-1
23/03/08 – Δ’ Εθνική: Δόξα Βύρωνα – Αθηναϊκός 1-1
21/11/07 – Δ’ Εθνική: Αθηναϊκός – Δόξα Βύρωνα 0-4
03/04/99 – Β’ Εθνική: Δόξα Βύρωνα – Αθηναϊκός 0-0
15/11/98 – Β’ Εθνική: Αθηναϊκός – Δόξα Βύρωνα 2-2

Χαμηλοί τόνοι στον Αθηναϊκό

Με όπλο την καλή ψυχολογία από τη νίκη επί του Αττικού αλλά και με δύο ελλείψεις κατεβαίνει ο Αθηναϊκός με στόχο, τι αλλο, απο το τρίποντο.

Ο προπονητής της ομάδας, Ηλίας Καλοπίτας αποφεύγει όλη την εβδομάδα τις δηλώσεις και για να μην δυναμιτίσει το κλίμα και να μην αγχώσει τους παίκτες του. Στα σχέδια του για τον αγώνα δεν υπολογίζει τον Αντώνη Μπαλαφούτη που είναι τραυματίας και τον Χρήστο Μποτσιβάλη που ταλαιπωρείται από ίωση.

2×2 θέλει η Δόξα

Με στόχο να δείξει ποιος είναι το αφεντικό στην πόλη η Δόξα Βύρωνα θα αντιμετωπίσει τον Αθηναϊκό έχοντας την ψυχολογία στο ζενίθ.

Στην Δόξα Βύρωνα θέλουν να ζευγαρώσουν τις νίκες του ιδίως με τον Αθηναϊκό καθώς οι παίκτες από πολύ νωρίς θα πάρουν κεφάλι στην περιοχή τους αλλά και στην βαθμολογία κάτι που θα τους βοηθήσει ψυχολογικά για τη συνέχεια.

Επίσης ένα καλό αποτέλεσμα θα συσπειρώσει ακόμη περισσότερο τον κόσμο της Δόξας που από την πρεμιέρα έδειξε ότι θα βρίσκεται και φέτος κοντά στην ομάδα.

Πηγές άρθρου: sport.grstoplekto.gr – Πηγή εικόνας: stadia.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια