Άκαρπες οι συζητήσεις για την καθαριότητα

Χωρίς αποτέλεσμα ολοκληρώθηκαν οι συζητήσεις μεταξύ του σωματείου των εργαζομένων στην καθαριότητα του Δήμου και της Δημοτικής Αρχής, για το θέμα της καθαριότητας.

Η Ανεξάρτητη Αγωνιστική Παρέμβαση, σε ανακοίνωση που εξέδωσε μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης,  υποστηρίζει ότι το πρόγραμμα καθαριότητας, που θα αρχίσει να εφαρμόζεται από τις 25 Ιουνίου 2012, έχει ως στόχο την υπερεντατικοποίηση της εργασίας των εργαζομένων και τη μείωση της υπερωριακής αμοιβής για τα Σαββατοκύριακα και τις λαϊκές.

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση:

Σας ενημερώνουμε ότι στη συνάντηση που έγινε με θέμα την καθαριότητα μεταξύ  του Δ.Σ. του σωματείου, του κ. Δημάρχου, του κ. Αντιδημάρχου καθαριότητας και υπηρεσιακών παραγόντων ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ. Η Δημοτική Αρχή δε δέχθηκε τις προτάσεις του σωματείου για την αναδιοργάνωση της υπηρεσίας. Το πρόγραμμα που ανακοίνωσαν ότι θα αρχίσει να εφαρμόζεται από τις 25 Ιουνίου 2012 είναι μια μονομερή απόφαση της δημοτικής αρχής με την οποία το σωματείο διαφωνεί.

Η Δημοτική Αρχή μαζί με αυτούς που επεξεργάστηκαν το πρόγραμμα αυτό προτείνουν τη μείωση των τομέων από έντεκα σε εννέα, τη μείωση της αποκομιδής τα Σαββατοκύριακα, την επέκταση της ανακύκλωσης. Εάν επιμείνουν μέχρι τέλος να εφαρμόσουν αυτή την πρόταση αυτό που θα πετύχουν  είναι η υπερεντατικοποίηση της εργασίας των εργαζομένων, η μείωση της υπερωριακής αμοιβής για τα Σαββατοκύριακα και τις λαϊκές.

Η καθαριότητα της πόλης θα συνεχίσει να βρίσκεται πίσω από τις ανάγκες αλλά και τις δυνατότητες που υπάρχουν να γίνει καλύτερη τη στιγμή που οι πολίτες συνεχίζουν να πληρώνουν υψηλά δημοτικά τέλη. Δεν παίρνεται κανένα μέτρο για να αναβαθμιστούν τα ποιοτικά χαρακτηριστικά στην εργασία των εργαζομένων για τον καθαρισμό της πόλης.

Επιδιώκουν να μας φορτώσουν περισσότερη δουλειά με λιγότερα λεφτά. Δεν ενδιαφέρονται για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες εργαζόμαστε. Το προσωπικό συνεχώς μειώνεται και προσλήψεις δε γίνονται. Θέλουν να καθαρίζεται η πόλη με τα ψέματα όταν δεν έχουν ανταλλακτικά, λάστιχα, ακόμα και σκούπες. Δέκα έξι  μήνες έχει σταματήσει ακόμα και η παροχή του γάλατος, ενώ μέσα ατομικής προστασίας έχουν να δοθούν στους εργαζόμενους από το 2010.

Αξιοποιούν το γενικότερο αντιδραστικό κλίμα, τη βάρβαρη πολική σε βάρος των εργαζομένων που επιβάλει το μαύρο μέτωπο των κόμματων που συγκυβέρνησαν σε συνεργασία με την Τρόικα, το Δ.Ν.Τ., την Ε. Ένωση,  τους τραπεζίτες και το κεφάλαιο και θέλουν να επιβάλουν και στο Δήμο Βύρωνα ένα εργασιακό καθεστώς με το Δήμο Εργοδότη δίχως να έχει υποχρεώσεις και εργαζόμενους στο Δήμο χωρίς δικαιώματα.

Συνάδελφοι τα σχέδια της δημοτικής αρχής δεν αναβαθμίζουν την υπηρεσία καθαριότητας, δεν κάνουν καλύτερη την καθαριότητα στην πόλη. Το μόνο που κάνουν είναι να φορτώσουν στις πλάτες μας περισσότερη δουλειά, εξάντληση, με λιγότερα χρήματα.

ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΟΥΝ. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΩΜΑΣΤΕ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ.

Η καθαριότητα στην πόλη μπορεί να γίνει καλύτερη, με σεβασμό στα δικαιώματα των εργαζομένων και βελτιώνοντας τις συνθήκες που εργαζόμαστε. Οι εργαζόμενοι έχουμε προτάσεις για την αναβάθμιση της καθαριότητας στην πόλη. Η Δημοτική Αρχή δεν τις ακούει.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ
εργαζομένων Δήμου Βύρωνα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια