Ο Βύρωνας τιμά την Ημέρα Φιλελληνισμού και τον μεγάλο Φιλέλληνα Λόρδο Βύρωνα

Πηγή: dimosbyrona.gr

Εκδήλωση για την Ημέρα Φιλελληνισμού και Διεθνούς Αλληλεγγύης και την 188η επέτειο θανάτου του μεγάλου Φιλέλληνα Λόρδου Βύρωνα, διοργανώνει ο Σύνδεσμος «Μπάιρον» για τον Φιλελληνισμό και τον Πολιτισμό και ο Δήμος Βύρωνα, την Πέμπτη 19 Απριλίου, στις 6 το απόγευμα, στην πλατεία Αγίου Λαζάρου.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα ψαλεί επιμνημόσυνη δέηση, ενώ θα ακολουθήσουν καταθέσεις στεφάνων, χαιρετισμοί από τον Δήμαρχο της πόλης Νίκο Χαρδαλιά και τον Πρόεδρο του Συνδέσμου «Μπάιρον» Πάνο Τριγάζη. Παράλληλα, θα πραγματοποιηθούν απαγγελίες ποιημάτων και παραδοσιακοί χοροί από το Κέντρο Χορού Ντάνκαν και το Σύλλογο Κρητών Βύρωνα.

Την Τετάρτη 18 Απριλίου, στις 7 το απόγευμα, στον Δημοτικό Κινηματογράφο “Νέα Ελβετία”, παρουσιάζεται η νέα έκδοση του Συνδέσμου με τίτλο “Λόρδος Βύρων – Λόγος Υπέρ Αδυνάτων”, η οποία περιέχει τον παρθενικό λόγο του Μπάιρον στη Βουλή των Λόρδων, πριν από 200 χρόνια, υπέρ των εξεγερμένων κλωστοϋφαντουργών του Νότιγχαμ. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης αυτής θα προβληθεί η ταινία ντοκυμαντέρ “Ο Μπάιρον και η Ελλάδα” των Στέλιου Χαραλαμπόπουλου και Θάνου Λαμπρόπουλου.

Δείτε το πρόγραμμα της εκδήλωσης πατώντας στην παρακάτω εικόνα:

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια