Κάμερες στη Δημοτική Επιχείρηση Βύρωνα

Την εγκατάσταση κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης σε διάφορους χώρους της δημοτικής επιχείρησης Βύρωνα αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο της επιχείρησης.

Η Ανεξάρτητη Αγωνιστική Παρέμβαση Εργαζομένων Δήμου Βύρωνα με ανακοίνωσή της εκφράζει την αντίθεσή της και υποστηρίζει οτι στόχος είναι η παρακολούθηση και τρομοκράτηση των εργαζομένων και απαιτεί να ακυρωθεί η απόφαση.

Όσον αφορά τη νομιμότητα της απόφασης, σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 874/2004 απόφαση του Ποινικού Τμήματος του Αρείου Πάγου οι κάμερες ακόμη και όταν είναι «κρυφές» στους εργασιακούς χώρους των επιχειρήσεων, εφόσον λειτουργούν για την απόδειξη παράνομων πράξεων των υπαλλήλων (κλοπές, καταστροφές) είναι νόμιμες και αποτελούν αποδεικτικό υλικό.

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση:

Το Δ.Σ. της ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΥΡΩΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙ ΚΑΜΕΡΕΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ

ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΑΡΧΙΚΗ ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΗ  ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΟΥ ΣΤΟΧΟ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ.

Η ΝΕΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ Δ. ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ   ΑΞΙΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΔΙΧΝΕΙ  ΤΟ ΑΥΤΑΡΧΙΚΟ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΠΟ ΚΑΙ ΤΗ  «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ  ΤΗΣ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ»

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΑΚΥΡΩΘΕΙ Η ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΟΥΝ ΚΑΜΕΡΕΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ  ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ
Εργαζομένων Δήμου Βύρωνα

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ