Διαμαρτυρία από διευθυντές σχολείων του Βύρωνα για παράνομη παρακράτηση χρημάτων

Σύμφωνα  με ανακοίνωση της «Επιτροπής για την Καταγραφή της Κατάστασης στο Δήμο Βύρωνα», έξι διευθυντές και διευθύντριες σχολικών μονάδων, που εδρεύουν στο Βύρωνα, απέστειλαν επιστολή προς τον Δήμαρχο Βύρωνα κ. Χαρδαλιά και την αντιδήμαρχο Οικονομικών του Δήμου Βύρωνα κ. Πετρούλα Μπαστέα, εκφράζοντας την έντονη δυσφορία τους για την κατακράτηση των  κρατικών χρηματοδοτήσεων για τις λειτουργικές δαπάνες και τις ανάγκες των σχολείων.

Στη επιστολή τους, καταγγέλλουν ότι η μέθοδος της κατακράτησης των σχολικών πόρων από τον Δήμο, δεν αφορά μόνο την νέα χρονιά 2011-2012, αλλά σημειώνεται ήδη από την έναρξη της περασμένης σχολικής περιόδου και η χρηματοδότηση των σχολείων για τα λειτουργικά τους έξοδα έχει στην ουσία σχεδόν διακοπεί.

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση:

ΕΓΓΡΑΦΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΚΑΙ ΑΥΣΤΗΡΕΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΒΥΡΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΠΑΡΑΚΡΑΤΗΣΗ ΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ!

Υπογράφεται από διευθυντές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης

Επιβεβαιώνονται στο ακέραιο οι καταγγελίες της «Επιτροπής Καταγραφή της Κατάστασης του Δήμο Βύρωνα» για την σκανδαλώδην και παράνομη κατακράτηση των κρατικών χρηματοδοτήσεων προς τα σχολεία από το Δήμο !

Οργιάζει το αντιδημοκρατικό καθεστώς της αδιαφάνειας της «λούφας και παραλλαγής»! Άφαντοι και αδιάφοροι οι πρόεδροι των Σχολικών Επιτροπών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευσης! Στηρίζουν τις ανομίες της δημοτικής αρχής ! Ανύπαρκτη η Αντιδήμαρχος για τη Παιδεία!

Έξη διευθυντές και διευθύντριες σχολικών μονάδων, που εδρεύουν στο Βύρωνα, με επιστολή τους, η οποία απευθύνεται στον Δήμαρχο κ. Χαρδαλιά και την αντιδήμαρχο Οικονομικών του Δήμου Βύρωνα κ. Πετρούλα Μπαστέα, εκφράζουν την έντονη δυσφορία τους και διαμαρτύρονται για την κατακράτηση από τον Δήμαρχο των κρατικών χρηματοδοτήσεων για τις λειτουργικές δαπάνες και τις ανάγκες των σχολείων. Στη πρόσφατη αυτή επιστολή τους, καταγγέλλουν ότι η μέθοδος της κατακράτησης των σχολικών πόρων από τον Δήμο, δεν αφορά μόνο την νέα χρονιά 2011-2012, αλλά αυτή σημειώνεται ήδη από την έναρξη της περασμένης σχολικής περιόδου (!) και ότι η χρηματοδότηση των σχολείων για τα λειτουργικά τους έξοδα έχει στην ουσία σχεδόν διακοπεί!

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι τώρα, οι διευθυντές και διευθύντριες των σχολείων στην επιστολή τους τονίζουν, μεταξύ των άλλων, ότι τα απλήρωτα τιμολόγια αυξάνονται, οι προμηθευτές διακόπτουν την συνεργασία με τα σχολεία και μια σειρά λογαριασμοί, που αφορούν ΔΕΚΟ, παραμένουν επί μακρύ χρονικό διάστημα απλήρωτοι (!). Στην ίδια επιστολή με αυστηρό τρόπο κατακρίνεται η συμπεριφορά της δημοτικής αρχής ως αήθης ενώ τονίζεται επίσης πως η τακτική αυτή εμφανίζει το Δήμο να αδιαφορεί για την κατάσταση των σχολικών μονάδων και την δημοτική αρχή ως συμβάλλουσα στην παραπέρα υποβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης, ενώ διατυπώνεται συνάμα η κατηγορία ότι τα σχολεία, τα οποία διευθύνουν οι υπογράφοντες την επιστολή είναι τα μόνα από την Α΄ διεύθυνση Π.Ε. Αθηνών στα οποία δεν έχουν δοθεί από την Σχολική Επιτροπή τα βιβλιάρια Ταμιευτηρίου.

Η επιστολή τελειώνει με την προειδοποίηση προς τον Δήμαρχο Βύρωνα ότι αν συνεχισθεί η πολιτική της παραγνώρισης των αναγκών των σχολείων και δεν καταβληθούν άμεσα τα χρήματα, οι ίδιοι θα υπερασπισθούν τα δικαιώματα των παιδιών , θα ενημερώσουν τους γονείς, την κοινή γνώμη και τα όργανα των καθηγητών και θα καταγγείλουν την επικρατούσα κατάσταση στην κεντρική διοίκηση ώστε να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για την συμμόρφωση του Δήμου.

Η επιστολή και όσα περιέχονται σε αυτή, αναφορικά με την παράνομη παρακράτηση της κρατικής χρηματοδότησης από την δημοτική αρχή Χαρδαλιά/Ν.Δ, έρχονται να επιβεβαιώσουν σχεδόν στο ακέραιο την πρόσφατη Ανακοίνωση – Καταγγελία της «Επιτροπής για την Καταγραφή της Κατάστασης του Δήμου Βύρωνα» καθώς και το καθεστώς απολυταρχίας και ετσιθελισμού από τα οποία κυριαρχείται η πολιτικής της.

Υπενθυμίζουμε ότι η κ. Μπαστέα Πετρούλα είναι εκτός από Αντιδήμαρχος Οικονομικών και αντιδήμαρχος Διαφάνειας(!!……). Μιλάμε για μεγάλη διαφάνεια….. Παρά την ανομία και τις καραμπινάτες παρεκτροπές της δημοτικής αρχής, η παρουσία της Αντιδημάρχου για την Παιδεία κ. Παυλάκου – Παναγιωτοπούλου υπήρξε εξαιρετικά «δυναμική» και εκδηλώθηκε με την ανάρτηση της φωτογραφίας της στην γνωστή ιστοσελίδα του Δήμου ενώ οι πρόεδροι των δύο Σχολικών Επιτροπών, που είναι για μεν την Πρωτοβάθμια η δημοτική σύμβουλος κ. Σωτηρούλα Υφαντή και την Δευτεροβάθμια ο δημοτικός σύμβουλος κ. Κριατσιώτης Γιώργος, έχουν «εξαφανιστεί» και στην ουσία με την στάση τους βάζουν πλάτη στις παρανομίες της Δημοτικής Αρχής.

«Η Επιτροπή για την Καταγραφή της Κατάστασης στο Δήμο Βύρωνα»

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

1 Σχόλιο
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
Βροτέας

Το είδαμε και αυτό.
Με εντολη του Δήμου διακινείταιι έντυπο στα δημοτικά σχολεία της πόλης για το πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά. Μαζί με το έντυπο μοιράζεται και διαφημιστικό φυλάδιο για Γυμναστήριο που βρίσκεται στην οδό Καραολή Δημητρίου.στο Βύρωνα. Όλως τυχαία το Γυμναστηριο (λένε τα παιδιά) ανήκει στην νέα σύζυγο του κ. Χαρδαλιά. Εάν αυτό είναι αλήθεια τότε
ΜΠΡΑΒΟ ΔΗΜΑΡΧΕ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ και σε ανώτερα !!!!!