Χριστούγεννα χωρίς μισθό

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ανεξάρτητης αγωνιστικής παρέμβασης, η Δημοτική Αρχή δεν πλήρωσε το δεκαπενθήμερο σε όλους τους εργαζόμενους του Δήμου, το Δώρο στους συμβασιούχους εργαζόμενους στους Παιδικούς Σταθμούς, το Δώρο και το μισθό στους εργαζόμενους που μετατάχθηκαν στο Δήμο από άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου.

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΒΥΡΩΝΑ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΤΗΝ ΕΓΚΑΙΡΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΗΣ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑΣ ΤΟΥΣ

Μέχρι σήμερα 22 Δεκεμβρίου δεν έχουν πληρωθεί το μισθό τους όλοι οι εργαζόμενοι στο Δήμο Βύρωνα (Α΄ Δεκαπενθήμερο: οι Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου Β΄ Δεκαπενθήμερο Δεκεμβρίου: οι μόνιμοι). Η Δημοτική Αρχή κατέβαλε το δώρο των Χριστουγέννων, δεκαπενθήμερο και δώρο Χριστουγέννων στα Νομικά Πρόσωπα και ένα μέρος των υπερωριών (μόνο στην καθαριότητα) που οφείλει στους εργαζόμενους από τον Φεβρουάριο. Δεν πλήρωσε όμως όπως έχει υποχρέωση το δεκαπενθήμερο σε όλους τους εργαζόμενους του Δήμου, το Δώρο στους συμβασιούχους εργαζόμενους στους Παιδικούς Σταθμούς, το Δώρο και το μισθό (Β΄ Δεκαπενθήμερο Οκτωβρίου – Νοέμβριο –Α΄ Δεκέμβριου) στους εργαζόμενους που μετατάχθηκαν στο Δήμο από άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου, αφήνοντας χρονιάρες ημέρες 470 οικογένειες χωρίς χρήματα. Όλοι οι εργαζόμενοι έπρεπε να πληρωθούν το δεκαπενθήμερο στις 16 Δεκεμβρίου και είναι πλέον σχεδόν βέβαιο ότι θα πληρωθούν μετά τα Χριστούγεννα, με αποτέλεσμα στο πορτοφόλι τους να έχουν ελάχιστα έως και καθόλου χρήματα.

Η μη έγκυρη καταβολή της μισθοδοσίας στο σύνολο των εργαζομένων στο Δήμο και τα Νομικά Πρόσωπα τείνει να γίνει μόνιμο καθεστώς αφού από τον περασμένο Ιούλιο η καθυστέρηση της μισθοδοσίας κυρίως των εργαζομένων στους Παιδικούς Σταθμούς, στον Αθλητισμό – Πολιτισμό είναι συνήθης πρακτική της Δημοτικής Αρχής. Αυτή τη φορά έγινε εναλλαγή και έμειναν χωρίς μισθό οι εργαζόμενοι στο Δήμο. Οι επανειλημμένες διαβεβαιώσεις του κ. Δημάρχου ότι οι εργαζόμενοι θα πληρώνονται κανονικά αποδεικνύονται δηλώσεις επικοινωνιακού χαρακτήρα χωρίς αντίκρισμα.

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΕΙΝΑΙ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΟΥΝΤΑ ΔΟΧΕΙΑ
ΣΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΤΗΣ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

Από τη μια η κυβέρνηση καταβάλει με καθυστέρηση και μειωμένη τη μηνιαία κρατική χρηματοδότηση (ΚΑΠ) στους ΟΤΑ εξ αιτίας των πολιτικών του μνημονίου και από την άλλη η πολιτική της δημοτικής αρχής οδήγησε το Δήμο στη σημερινή πολύ άσχημη και ίσως αδιέξοδη κατάσταση με πρώτα θύματα τους εργαζόμενους στο Δήμο αλλά και τους πολίτες αφού οι υπηρεσίες του Δήμου υποβαθμίζονται συνεχώς.

Δυστυχώς ο Δήμος Βύρωνα έχει περιέλθει όχι σε απλά σε δυσχερή οικονομική κατάσταση αλλά σε αδιέξοδο. Οι διαβεβαιώσεις του κ. Χαρδαλιά ότι ο Δήμος Βύρωνα δε θα καταρρεύσει οικονομικά ή ότι θα καταρρεύσει τελευταίος, αποδείχτηκαν εκτός πραγματικότητας. Παρά τις μεγάλες περικοπές που επέβαλε η κυβέρνηση στους μισθούς των εργαζομένων, ο Δήμος δεν μπορεί να εξασφαλίσει ούτε τη μειωμένη μισθοδοσία, ενώ τα χρέη του Δήμου προς τρίτους είναι υπέρογκα προκαλώντας δυσλειτουργία στις υπηρεσίες του.

Είναι ανάγκη πλέον να ασκηθεί μια άλλη ριζικά διαφορετική οικονομική πολιτική στο Δήμο Βύρωνα με κοινωνικό και εργατικό έλεγχο, που θα διασφαλίζει το δημόσιο, κοινωνικό χαρακτήρα και τη λειτουργία των υπηρεσιών του, καθώς και την υποχρέωση που έχει ο Δήμος να πληρώνει έγκυρα τους εργαζόμενους του. Η επιλογή της Δημοτικής Αρχής να βάλει το Δήμο Βύρωνα στο ειδικό καθεστώς της επιτήρησης μόνο δεινά θα φέρει για τους εργαζόμενους και τους δημότες.

Απαιτούμε:

  • Να καταβληθεί η μισθοδοσία σε όλους τους εργαζόμενους του Δήμου Βύρωνα ΤΩΡΑ.
  • Να καταβληθούν άμεσα όλες οι οικονομικές οφειλές του Δήμου προς τους εργαζόμενους.
  • Η κυβέρνηση να καταβάλλει έγκαιρα τη μηνιαία (Δεκεμβρίου) κρατική χρηματοδότηση ( ΚΑΠ) στους ΟΤΑ χωρίς καμία άλλη καθυστέρηση.
  • Να δοθούν στους ΟΤΑ οι οικονομικές οφειλές του κράτους.

Κυβέρνηση και Δήμαρχοι να σταματήσουν να παίζουν με το ψωμί των οικογενειών μας

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια