Θετικές εξελίξεις για το Κέντρο Υγείας Βύρωνα

Σημαντικές και θετικές είναι οι εξελίξεις για το Κέντρο Υγείας Βύρωνα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της “Επιτροπής για την Καταγραφή της Κατάστασης στο Δήμο Βύρωνα” μια γενική γιατρός εγκαταστάθηκε ήδη και ανέλαβε καθήκοντα στο Κέντρο Υγείας,  μια ακόμα γενική γιατρός αναμένεται επίσης από τον Αλμυρό, ενώ για έναν ακόμα γενικό γιατρό γίνονται συντονισμένες προσπάθειες να έρθει από την Κόρινθο στο Βύρωνα.

Ο διευθυντής γιατρός του Κέντρου Υγείας κ. Τσάμης, πρόσθεσε ότι έχουν αρχίσει ανιχνεύσεις και για ένα τέταρτο γενικό γιατρό, για τον οποίο ο κ. Τσάμης επιφυλάχτηκε να δώσει περισσότερα στοιχεία τις επόμενες εβδομάδες.

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΒΥΡΩΝΑ

Τρίτη 6.12.- Η κινητοποίηση των κατοίκων του Βύρωνα, οι χιλιάδες υπογραφές που μαζεύτηκαν και η δράση της Επιτροπής για το Κέντρο Υγείας Βύρωνα (ΚΥ) επέσπευσαν τις εξελίξεις και είχαν τα πρώτα θετικά αποτελέσματα. Μια γενική γιατρός εγκαταστάθηκε ήδη και ανέλαβε καθήκοντα  στο  ΚΥ,  μια ακόμα γενική γιατρός έρχεται επίσης οριστικά και λίαν συντόμως από τον Αλμυρό, ενώ για έναν ακόμα γενικό γιατρό γίνονται συντονισμένες προσπάθειες να έρθει από την Κόρινθο στο Βύρωνα. Ο διευθυντής γιατρός του ΚΥ κ. Τσάμης, ο οποίος ενημέρωσε σχετικά τους κατοίκους και μέλη της Επιτροπής Κατοίκων για το Κέντρο Υγείας Τσιάκαλο Κοσμά και Σουλιώτη Δημήτρη, που τον επισκέφτηκαν χθες Δευτέρα, πρόσθεσε ότι έχουν αρχίσει ανιχνεύσεις και για ένα τέταρτο γενικό γιατρό, για τον οποίο ο κ. Τσάμης επιφυλάχτηκε να δώσει περισσότερα στοιχεία τις επόμενες εβδομάδες.

Όπως είναι γνωστό το γενικό αίτημα για το ΚΥ ήταν κα παραμένει η πρόσληψη του αναγκαίου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, επάρκεια  γενικών γιατρών, επέκταση της λειτουργίας του μέχρι τα μεσάνυχτα και ολοκληρωμένη κάλυψη των τομέων πρόληψης, θεραπείας και αποκατάστασης των ασθενών

Με τον ερχομό της γιατρού από τον Αλμυρό, οι γενικοί γιατροί γίνονται τρείς (3) συμπεριλαμβανομένου και του κ. Τσάμη, το έργο των οποίων υποστηρίζεται σήμερα από ένα αριθμό ειδικευόμενων  γιατρών. Ο κ. Τσάμης υποστήριξε ότι εάν έρθει και τέταρτος γενικός γιατρός, το ΚΥ Βύρωνα, θα επεκτείνει την λειτουργία του και το βράδυ.Υπογραμμιζόταν σχετικά ότι σε περίπτωση λειτουργίας του ΚΥ το βράδυ, θα πρέπει ναεπανέλθουν στο ΚΥ οι τέσσερις νοσηλευτές/ιες που τώρα είναι αποσπασμένοι σε υπηρεσίες του Ιπποκράτειου νοσοκομείου.

Η Επιτροπή για την Καταγραφή της Κατάσταση στο Δήμο Βύρωνα, πιστεύει ότι με τον ερχομό του δεύτερου και τρίτου εν συνεχεία γενικού γιατρού και με την αντίστοιχη ενίσχυση σε νοσηλευτικό προσωπικό, δημιουργούνται ορισμένες δυνατότητες στο ΚΥ Βύρωνα, ώστε αυτό να επανέλθει σε πρώτους έστω κύκλους του ιατρικού και επιστημονικού του έργου, με πρώτο τον τομέα της προληπτικής ιατρικής και της ιατρικής φροντίδας για το παιδί.

Οι θετικές αυτές εξελίξεις με την πρόσληψη των νέων γενικών γιατρών, σε καμιά περίπτωση δεν συνθέτουν τις βασικές προϋποθέσεις για μια λειτουργία του ΚΥ που ανταποκρίνεται στις ανάγκες των κατοίκων των γύρω Δήμων και των προϋποθέσεων, τις οποίες θέτει ο νόμος για τα Κέντρα Υγείας. Κανένας εφησυχασμός. Ο αγώνας συνεχίζεται. Η δύναμη αυτού του αγώνα είναι οι ίδιοι οι πολίτες,  η συμμετοχή μας, ο αγώνας μας. Υπογραμμίζουμε ότι η πολιτική της λιτότητας και της αναίρεσης των κοινωνικών δικαιωμάτων και παροχών θα ενταθεί. Οι υποδομές και τα δικαιώματα στο τομέα της υγείας θα είναι από τα πρώτα θύματα της κυβέρνησης γι αυτό έχει σημασία να παρακολουθούμε τις εξελίξεις, να ενημερωνόμαστε και να συμμετέχουμε στους ΑΓΏΝΕΣ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ.

Η Επιτροπή για την Καταγραφή της Κατάστασης στο Δήμο Βύρωνα

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Η επιτροπή μας, καλεί όλους τους συνδημότες μας και πολίτες του Βύρωνα να βοηθήσουν το έργο της, να μας υποδείξουν  προβλήματα και θέματα που τους απασχολούν, να μας στείλουν προτάσεις και προβληματισμούς που έχουν για τα δημοτικά και άλλα ζητήματα της τοπικής κοινωνίας, να μας στείλουν συνεργασίες και άρθρα  που επιθυμούν την δημοσίευσή τους.
Επικοινωνία: Δ. Σουλιώτης 6977-747431, 210–76.28.209
mailegmont1937@gmail.com

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια