1ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός «Recycling Projects»

Πηγή: dimosbyrona.gr

Την πρωτοβουλία του Mediterranean College για τη διοργάνωση του 1ου Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού «RecyclingProjects», αγκάλιασε ο Δήμος Βύρωνα, στηρίζοντας μια ακόμα δράση που αφορά στην ανακύκλωση.

Η Σχολή Μηχανικών του MediterraneanCollege, αναλαμβάνει τη διοργάνωση της ανοικτής δράσης για την ανακύκλωση με στόχο την ευαισθητοποίηση και την ενεργοποίηση των νέων, στους οποίους απευθύνεται ανοικτή πρόσκληση για να καταθέσουν τις προτάσεις τους, χρησιμοποιώντας δημιουργικά, ανακυκλώσιμα υλικά για τη δημιουργία καλλιτεχνικών έργων και κατασκευών.

Στο διαγωνισμό μπορούν να πάρουν μέρος νέοι ηλικίας 17-22 ετών, με ατομικά έργα και προτάσεις, που θα στηρίζονται σε κατασκευές και γενικότερα καλλιτεχνικές δημιουργίες (2d ή 3d), οι οποίες θα περιλαμβάνουν ανακυκλώσιμα υλικά.

Η διάρκεια του διαγωνισμού είναι πέντε μήνες και τα έργα θα πρέπει να κατατεθούν στις εγκαταστάσεις του κολεγίου στην Αθήνα ή τη Θεσσαλονίκη μέχρι τις 30 Απριλίου 2012. Τα έργα και οι δημιουργίες των συμμετεχόντων, θα κατατεθούν αρχικά σε ψηφιακή μορφή (φωτογραφία) και εν συνεχεία στη φυσική τους μορφή. Όλα τα έργα θα εκτεθούν στο LectureHall του Mediterranean College. Τα έργα των συμμετεχόντων θα αξιολογηθούν από πενταμελή κριτική επιτροπή, ενώ η τελετή απονομής των βραβεύσεων, στην οποία θα ανακοινωθούν τα ονόματα των νικητών, θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο του 2012.

Οι τρεις πρώτοι νικητές του διαγωνισμού θα κερδίσουν υποτροφίες αξίας 9.000 ευρώ που προσφέρει η Σχολή Μηχανικών του MediterraneanCollege, ενώ σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθούν τιμητικοί έπαινοι. Τιμητικοί έπαινοι και αναμνηστικές πλακέτες θα απονεμηθούν επίσης στους εκπροσώπους φορέων, δήμων και οργανισμών που υποστηρίζουν την πρωτοβουλία καθώς και στους εκπαιδευτικούς που θα μεταλαμπαδεύσουν την ιδέα στους μαθητές τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αρωγός στη συγκεκριμένη εκδήλωση, εκτός από τον Δήμο Βύρωνα, είναι και η Ένωση Ελλήνων Φυσικών. Εξάλλου, ηπρωτοβουλία του Mediterranean College, εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του Κολεγίου και τελεί υπό την αιγίδα και την υποστήριξη ειδικευμένων φορέων, δήμων της χώρας και άλλων εκπαιδευτικών οργανισμών που συμμετέχουν στο διαγωνισμό.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον διαγωνισμό επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.medcollege.edu.gr ή καλέστε στο τηλέφωνο 210 – 8899600.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια