Επιστολή από τους Πολίτες του Βύρωνα για το τέλος ακινήτων

Ανοιχτή επιστολή προς το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Βύρωνα και τον Συμπαραστάτη του Δημότη, έστειλαν οι “Πολίτες του Βύρωνα” σχετικά με το τέλος ακινήτων που θα εισπραχθεί μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.

Οι “Πολίτες του Βύρωνα” καλούν το Δημοτικό Συμβούλιο και τον Συμπαραστάτη του Δημότη να πάρουν θέση μπροστά στο ενδεχόμενο της διακοπής ηλεκτροδότησης σε οικογένειες συμπολιτών μας και να συστρατευτούν μαζί με άλλους δήμους και πρωτοβουλίες πολιτών στον αγώνα για την κατάργηση στην πράξη του αντιλαϊκού μέτρου του ειδικού τέλους ακινήτων.

Κύριε Δήμαρχε, κ. κ. Δημοτικοί Σύμβουλοι, κ. Συμπαραστάτη

Ζούμε για ενάμιση χρόνο μια πρωτοφανή επίθεση σε βάρος του ελληνικού λαού. Κυβέρνηση , τρόϊκα και ΔΝΤ με τον πιο βίαιο τρόπο λεηλατούν εισοδήματα , εργασιακές σχέσεις την ίδια τη ζωή μας. Μειώσεις μισθών και συντάξεων , εργασιακή εφεδρεία , απολύσεις , κατάργηση συλλογικών συμβάσεων , αύξηση της φορολογίας στα λαϊκά εισοδήματα , αυξήσεις έμμεσων φόρων και φπα , έκτακτες εισφορές και χαράτσια οδηγούν ένα μεγάλο μέρος του λαού στην εξαθλίωση και την φτώχια. Πάρα πολλά μαγαζιά βλέπουμε να κλείνουν στην πόλη μας γιατί δεν μπορούν να αντέξουν στην κρίση. Εργαζόμενοι , νεολαία , συνταξιούχοι μικροεπαγγελματίες υποχρεώνονται να πληρώσουν την κρίση του χρεοκοπημένου καπιταλιστικού συστήματος.

Σύμφωνα με ανακοινώσεις των Γιατρών του Κόσμου μέρα με την μέρα αυξάνει δραματικά ο αριθμός των οικογενειών που δεν έχουν  τη δυνατότητα να καλύψουν τις βασικές  ανάγκες διατροφής τους , εκπαιδευτικοί καταγγέλλουν φαινόμενα ασιτίας μαθητών στα σχολεία, ενώ πληθαίνουν οι πολίτες που ψάχνουν στα απορρίμματα  για να ζήσουν.

Εδώ και λίγες μέρες άρχισαν να έρχονται οι λογαριασμοί της ΔΕΗ με το χαράτσι για τα ακίνητα και την απειλή της διακοπής ηλεκτροδότησης σε περίπτωση καθυστέρησης ή μη πληρωμής του. Οι συνέπειες της εφαρμογής του μέτρου αυτού θα είναι ολέθριες για τα λαϊκά στρώματα αφού είναι φανερό πλέον ότι οι τσεκουρεμένοι μισθοί και συντάξεις και η αυξανόμενη ανεργία δεν αφήνουν περιθώρια  για την πληρωμή των λογαριασμών.

Απέναντι σε αυτή την βάρβαρη , αντισυνταγματική επίθεση που δέχονται οι πολίτες μοναδική λύση είναι η οργανωμένη άρνηση πληρωμής του χαρατσιού της ΔΕΗ η αντίσταση για την κατάργησή του μέσα από επιτροπές πολιτών , εργαζομένων σε άμεση σύνδεση με τοπικούς φορείς και τους δήμους. Απαραίτητο στοιχείο για την επιτυχή κατάληξη αυτής της συλλογικής προσπάθειας είναι η διασφάλιση της μη διακοπής της ηλεκτροδότησης και σε περίπτωση διακοπής η επανασύνδεση χωρίς επιπλέον κόστος για τους πολίτες. Ήδη σε αρκετούς δήμους της Χώρας συγκροτούνται τέτοιες επιτροπές πολιτών που σε συνεργασία με τις δημοτικές αρχές  αναλαμβάνουν  πρωτοβουλίες  για την ενημέρωση  καθώς επίσης την νομική και οικονομική κάλυψη των πολιτών σε περίπτωση διακοπής της ηλεκτροδότησης.

Οι πολίτες του Βύρωνα που έχουμε πληγεί από τα άδικα-αντιλαϊκά μέτρα καλούμε το Δημοτικό Συμβούλιο και τον Συμπαραστάτη του Δημότη να πάρουν θέση μπροστά στο ενδεχόμενο της διακοπής ηλεκτροδότησης σε οικογένειες συμπολιτών μας και να συστρατευτούν μαζί με άλλους δήμους και πρωτοβουλίες πολιτών στον αγώνα για την κατάργηση στην πράξη του αντιλαϊκού μέτρου του ειδικού τέλους ακινήτων. Επισημαίνουμε ότι η πρωτοβουλία της άρνησης πληρωμής για το χαράτσι της ΔΕΗ δεν πρέπει  σε καμία περίπτωση να ταυτιστεί με συμφέροντα μεγαλοϊδιοκτητών ούτε να αποτελέσει “σωσίβιο” για τη μη φορολόγηση μεγάλων εισοδημάτων και περιουσιών. Αντιθέτως πιστεύουμε από θέση αρχής σε ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα βασισμένο  στην άμεση αναλογική φορολόγηση των πολιτών βάσει των εισοδημάτων τους το οποίο να αποτελεί ικανό πυλώνα στήριξης δημόσιων δωρεάν κοινωνικών υποδομών για όλους.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια