Ψεκασμοί απορριμμάτων στον Βύρωνα

Πηγή: dimosbyrona.gr

Τη διαδικασία ψεκασμών στους όγκους απορριμμάτων που έχουν συσσωρευθεί στους δρόμους της πόλης μας λόγω της συνέχισης των κινητοποιήσεων της Ομοσπονδίας των εργαζόμενων στους δήμους (ΠΟΕ-ΟΤΑ), ξεκίνησε από την Παρασκευή η αρμόδια Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Βύρωνα, με στόχο τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας.

Ο Δήμος Βύρωνα έδρασε άμεσα σε μια προσπάθεια να προληφθούν φαινόμενα ανάπτυξης μικροβίων και μολύνσεων από τα σκουπίδια, καθώς καθημερινά αυξάνουν οι κίνδυνοι για τη δημόσια υγεία. Το πρόβλημα εντείνεται περισσότερο δεδομένου ότι η ΠΟΕ-ΟΤΑ συνεχίζει μέχρι την Τρίτη 11 Οκτωβρίου τις καταλήψεις και τους αποκλεισμούς των ΧΥΤΑ, αντιδρώντας στα οικονομικά μέτρα και την εργασιακή εφεδρεία και προσανατολίζεται σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεών της. Η μορφή συνέχισης των κινητοποιήσεων θα κριθεί αύριο στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής.

Κανονικά, ωστόσο, γίνεται η αποκομιδή των απορριμμάτων από νοσοκομεία, ιδρύματα και λαϊκές αγορές, ενώ έχει ληφθεί μέριμνα για τον καθαρισμό των σχολείων, των παιδικών σταθμών και άλλων ευαίσθητων σημείων.

Παράλληλα, ο Δήμος Βύρωνα βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα λόγω και των έντονων βροχοπτώσεων τις τελευταίες ώρες προκειμένου να αντιμετωπιστούν άμεσα τυχόν προβλήματα στα φρεάτια λόγω των σκουπιδιών.

Ήδη, από την προηγούμενη εβδομάδα ο Δήμος Βύρωνα με ανακοίνωσή του απευθύνει έκκληση προς τους δημότες να μην κατεβάζουν τα σκουπίδια τους στους κάδους απορριμμάτων και να περιορίσουν όσο μπορούν την απόρριψή τους, όσο διαρκούν οι κινητοποιήσεις.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια