Πρόταση για σύγκλιση έκτακτου Δημοτικού Συμβουλίου

Σύγκλιση εκτάκτου δημοτικού Συμβουλίου ζητάει με επιστολή της η Ανεξάρτητη Αγωνιστική Παρέμβαση Εργαζομένων Δήμου Βύρωνα, ώστε να παρθούν αποφάσεις για τη διασφάλιση της λειτουργίας του Δήμου, του συνόλου των κοινωνικών υποδομών του, τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας όλων των εργαζομένων στο Δήμο, τα Νομικά Πρόσωπα και τη Δημοτική Επιχείρηση, πριν είναι πολύ αργά.

Ακολουθεί η επιστολή:

Κύριε Δήμαρχε, κ. κ. Δημοτικοί Σύμβουλοι,

Με την επιστολή μας αυτή θέλουμε να εκφράσουμε για άλλη μια φορά τη μεγάλη ανησυχία μας για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο Δήμος, ο οποίος βρίσκεται στα όρια της κατάρρευσης και της χρεοκοπίας. Βλέπουμε υπηρεσίες και κοινωνικές δομές του Δήμου να υπολειτουργούν, να υποβαθμίζονται και ορισμένες να οδεύουν προς την διάλυση. Τα κυλικεία της Δ. Επιχείρησης να παραμένουν κλειστά και να σχεδιάζεται να δοθούν σε ιδιώτες. Η μισθοδοσία δεν καταβάλλεται έγκαιρα στο σύνολο των εργαζομένων και πολύ φοβόμαστε ότι πολύ σύντομα δε θα μπορεί ο Δήμος να διασφαλίσει την τακτική μισθοδοσία και τις ασφαλιστικές εισφορές προς τα ασφαλιστικά ταμεία, παρά τις συνεχείς μειώσεις που επιβάλει η κυβέρνηση με τη βάρβαρη πολιτική της. Οφειλές σε εργαζόμενους (υπερωρίες, χρήματα παρελθόντων ετών σε εργαζόμενους του Πν. Κέντρου, αναδρομικά από Συλλογική Σύμβαση σε ΙΔΑΧ, μέσα ατομικής προστασίας, εργαζόμενοι με συμβάσεις έργου απλήρωτοι οκτώ και εννέα μήνες κ.λπ.), οφειλές σε προμηθευτές με αποτέλεσμα να μην μπορούν υπηρεσίες να λειτουργήσουν γιατί δεν υπάρχουν στοιχειώδη αναλώσιμα υλικά. Το επόμενο διάστημα δεν αποκλείεται να κοπεί ακόμη και το τηλέφωνο στις υπηρεσίες, κάτι που έχει γίνει ήδη στο Δημοτικό Γυμναστήριο.

Την κατάσταση αυτή τη ζούμε και τη βιώνομαι καθημερινά οι εργαζόμενοι αλλά και οι πολίτες που επισκέπτονται τις υπηρεσίες του Δήμου και απαιτούν καλύτερη εξυπηρέτηση. Σήμερα παίρνει εκρηκτικές διαστάσεις και δεν μπορεί να μείνει κανένας απαθής και αδρανής. Είναι απόρροια της κυβερνητικής βάρβαρης πολιτικής των οικονομικών περικοπών και των αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων που επιβάλει στους Δήμους, αλλά και της οικονομικής πολιτικής και διαχείρισης που ασκήθηκε και ασκείται από τη Δημοτική Αρχή, η οποία όχι μόνο δε διεκδικεί αγωνιστικά από την κυβέρνηση τα χρήματα που οφείλει στο Δήμο αλλά στηρίζει και τις επιλογές αυτές π.χ. Καλλικράτης.

Χρειάζεται άμεση αντιμετώπιση πριν είναι πολύ αργά για το Δήμο, τις υπηρεσίες, τους πολίτες, τους εργαζόμενους. Πριν η κυβέρνηση οδήγηση το Δήμο σε μνημονική επιτήρηση και επιβληθούν πολιτικές καταστροφικές για την πόλη, τους πολίτες και τους εργαζόμενους.

Ζητάμε να συγκληθεί έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για να γίνει συζήτηση και να παρθούν αποφάσεις στην κατεύθυνση της διασφάλισης της λειτουργίας του Δήμου, του συνόλου των κοινωνικών υποδομών του, τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας όλων των εργαζομένων στο Δήμο, τα Νομικά Πρόσωπα, τη Δημοτική Επιχείρηση. Την καταβολή της μισθοδοσίας των εργαζομένων και όλων των οφειλόμενων, σεβασμό στα λίγα δικαιώματα που τους έχουν απομείνει από την επέλαση της καπιταλιστικής βαρβαρότητας κυβέρνησης, Δ.Ν.Τ., Τρόικας, Ε. Ένωσης, τραπεζιτών, κεφαλαίου και των συμμάχων τους.

Απαιτούμε να λάμψει η αλήθεια για την πραγματική οικονομική κατάσταση που έχει περιέλθει ο Δήμος χωρίς μικροπαραταξιακές σκοπιμότητες, γιατί αυτό αποτελεί προϋπόθεση για να παρθούν σωστές αποφάσεις και να χαραχτεί αποτελεσματική κοινωνική πολιτική για τη διατήρηση του δημόσιου κοινωνικού χαρακτήρα του Δήμου, των υπηρεσιών και κοινωνικών δομών του και τη διασφάλιση όλων των θέσεων των εργαζομένων.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι αντιλαμβάνεστε τις ιστορικές στιγμές που περνά ο Δήμος και η χώρα μας και θα προχωρήσετε σε μια τέτοια συνεδρίαση άμεσα.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΒΥΡΩΝΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια