Ξεκίνησε η αποκομιδή των σκουπιδιών

Σήμερα τα ξημερώματα, σε κοινή σύσκεψη της Δημοτικής Αρχής με το Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου Βύρωνα και τους εργαζόμενους στις υπηρεσίες καθαριότητας, αποφασίστηκε -με γνώμονα την προάσπιση της δημόσιας υγείας- όχι μόνο η αναστολή της απεργίας αλλά και η λειτουργία σε 24ωρη βάση της υπηρεσίας καθαριότητας από σήμερα, έτσι ώστε μέσα από συνεχόμενες βάρδιες, να μαζευτούν όσο το δυνατόν γρηγορότερα τα σκουπίδια από τους δρόμους της πόλης μας.

Προηγήθηκε η απόφαση της ΠΟΕ-ΟΤΑ, χθες το βράδυ, για αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων των εργαζομένων στους Δήμους. Η απόφαση αυτή ελήφθη μετά τη ρητή δέσμευση του Υπουργείου Εσωτερικών για άρση των απαράδεκτων και πρωτόγνωρων διαδικασιών επιστράτευσης των εργαζομένων στην καθαριότητα και την έναρξη διαλόγου επί των θεμάτων που τους απασχολούν.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ:

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. η οποία συνεδρίασε την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011 και αφού έλαβε υπόψη:

  1. Τις διαθέσεις του κλάδου όπως αυτές εκφράστηκαν με αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων των Συλλόγων-Μελών της Ομοσπονδίας είτε εγγράφως στα γραφεία της Ομοσπονδίας, είτε στην συνάντηση των Διοικητικών Συμβουλίων που πραγματοποιήθηκε σήμερα .
  2. Την ρητή δέσμευση της ηγεσίας του Υπουργείου Εσωτερικών πως με την έναρξη της συλλογής των απορριμμάτων από τους εργαζόμενους των Υπηρεσιών Καθαριότητας των Δήμων θα αρθεί άμεσα η πολιτική επιστράτευση καθώς και ότι θα σταματήσουν να κυκλοφορούν ιδιωτικά απορριμματοφόρα και θα αποσυρθούν τα Μ.Α.Τ. από το Χ.Υ.Τ.Α. της Φυλής.

Αποφάσισε:

α. Τη μη συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων του κλάδου.
β. Την διεύρυνση του μετώπου συνεργασίας και κοινής δράσης με άλλες Ομοσπονδίες του Δημοσίου και όχι μόνο, προκειμένου να εκφραστεί και να κλιμακωθεί η συνολική κοινωνική αντίδραση της κοινωνίας στην σκληρή ακραία νεοφιλελεύθερη πολιτική της κυβέρνησης και της τρόικας.
γ. Καλεί την Γ.Σ.Ε.Ε. και Α.Δ.Ε.Δ.Υ. να συντονίσουν και να κλιμακώσουν την δράση τους προκειμένου να βρει διέξοδο έκφρασης το όλο και μεγαλύτερο αίσθημα αγανάκτησης του απλού εργαζόμενου, του συνταξιούχου, του μικρομεσαίου απέναντι σε αυτή την πολιτική που του στερεί την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο.
δ. Με την άρση της πολιτικής επιστράτευσης, καλούμε τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, δείχνοντας το υψηλό αίσθημα ευθύνης που διακατέχει το κλάδο, να δώσει όλες του τις δυνάμεις, προκειμένου να παραδώσει στους Δημότες το συντομότερο δυνατό, αυτό που έχουν τη δυνατότητα να κάνουν καλύτερα από οποιονδήποτε άλλο… ΚΑΘΑΡΕΣ ΠΟΛΕΙΣ.

Με ρητή δέσμευση του Υπουργού Εσωτερικών κ. Καστανίδη αμέσως μετά την άρση της πολιτικής επιστράτευσης θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. προκειμένου να συζητηθούν τα οξυμμένα προβλήματα των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και που επικεντρώνονται στην ακύρωση κάθε απόλυσης εργαζομένου μέσω της εργασιακής εφεδρείας καθώς και η διασφάλιση του Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα των υπηρεσιών των Ο.Τ.Α.

Ο κλάδος μετά από πολυήμερες απεργιακές κινητοποιήσεις στέκεται όρθιος, δυνατός, αξιοπρεπής, ενωμένος απέναντι στον κοινό εχθρό της βίαιης, αντεργατικής πολιτικής που εξαθλιώνει κάθε εργασιακό δικαίωμα.

ΔΩΣΑΜΕ ΜΙΑ ΔΥΣΚΟΛΗ ΜΑΧΗ… ΔΕΝ ΗΤΤΗΘΗΚΑΜΕ.

Συνεχίζουμε ανασυντάσσοντας τις δυνάμεις μας προκειμένου να μην υπάρξει ούτε μια απόλυση στους Ο.Τ.Α. από την εφαρμογή της εφεδρείας, να ανατραπεί κάθε σχέδιο ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών καθαριότητας των Δήμων και της Διαχείρισης των Στερεών Αποβλήτων και να διασφαλίσουμε το Δημόσιο και Κοινωνικό χαρακτήρα όλων των Υπηρεσιών των Ο.Τ.Α.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς
Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.
Ο Πρόεδρος Θέμης Μπαλασόπουλος
Ο Αναπλ. Γεν. Γραμματέας Γιάννης Τσούνης

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

4 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
Xenophondas Holevas

Σήμερα κάνοντας βόλτα με το ποδήλατο παρακολούθησα αυτούς τους ήρωες να μαζεύουν τα σκουπίδια …

Συναντήθηκα με καμιά δεκαριά απορριμματοφόρα που το κάθε ένα είχε τρις τέσσερις εργαζόμενους σε κατάσταση απερίγραπτη .

Είναι πραγματικοί ήρωες γιατί για να περάσεις πριν και μετά για 10 μέτρα δεν μπορούσες να ανασάνεις , ενώ αυτοί πάλευαν μέσα στις σορούς σκουπιδιών ιδίως έξω από super markets.

Δεν ξέρω τι άλλο θα μπορούσαμε να κάνουμε προς το παρόν πρέπει να τους λέμε τουλάχιστον ένα «μεγάλο ευχαριστώ & ένα μπράβο» για κουράγιο συνέχειας.

Να τους σκεφτούμε λίγο γιατί κάθε 10 μέτρα έχουν να αντιμετωπίσουν μία πολύ δύσκολη προσπάθεια που θα συνεχιστεί για πολλές μέρες…

Επίσης δεν ξέρω τι άλλο θα μπορούσαμε να κάνουμε ,( ίσως ασβέστωμα) , γιατί και μετά οι άδειοι κάδοι και η περιοχή γύρω από αυτούς έχουν μυρωδιά που δεν την αντέχεις στο πέρασμά σου…

Καλή συνέχεια παιδιά , σας περιμέναμε και σας ευχαριστούμε!

Παναγιωτόπουλος Χρήστος

Τα σκουπιδια της πολιτικής ειναι πιο βρώμικα από τα απορρίμματα των πολιτών.
Θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν να καθαρίσουμε την πόλη το συντομότερο.

Οι εργαζόμενοι στους δήμους δώσαμε ένα σκληρό, πολύμορφο, πολυήμερο αγώνα με αξιοπρέπεια υπερασπιζόμενοι το ψωμί των οικογενειών μας, την εργασία μας αλλά και να για μην περάσει η καθαριότητα των πόλεων απο τους δήμους στα χερια των ιδιωτικών συμφερόντων. Συμβάλαμε με τον αγώνα μας στις μεγαλειώδεις απεργιακές διαδηλώσεις, που το μίσος του κράτους απέναντι στονεχθρό λαό είχε ως αποτέλεσμα τη δολοφονία από τα χημικά του κράτους του έντιμου και αξιοπρεπή συμπολίτη, αγωνιστή του εργατικού και κομμουνιστικού κινηματος Κοτσαρίδη Δημήτρη.
Μπορεί η απεργία να μην είχε το αποτελεσμα που της άξιζε γιατί η συνδικαλιστική γραφειοκρατία – ηγεσία κιότεψε, συμβιβάστηκε, έφτασε στα όρια της. Η πίεση των εργαζομένων τους έφερε εως εδώ και δεν σταμάτησαν τον αγωνα αυτό πιο πρίν. Ο θυμός των εργαζομένων περισσεύει, γιατί αυτοί δεν λύγισαν ούτε μπροστά στα φύλλα πορείας της επιστράτευσης, κατέλαβαν τα αμαξοστάσια και δεν επέτρεψαν να γίνει επίταξη των δημοτικών οχημάτων. Αγωνσίστηκαν και δικαιολογημένα περίμεναν, ήλπιζαν σε διαφορετική κατάληξη του αγώνα τους.
Η κοινωνία του Βύρωνα που πλήττεται απο τή βαρβαρη πολιτική, συμπαραστάθηκε στον αγώνα μας και έχουμε την υποχρέωση νατην ευχαριστήσουμε και θα καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια ώστε σύντομα να καθαριστεί η πόλη από τα απορριμματα. Με τα αιτήματα των εργαζομένων συντάχθηκε όλο το δημοτικό συμβούλιο και ο συμπαραστάτης του Δημότη.
Παναγιωτόπουλος Χρήστος εργαζόμενος στην καθαριότητα , μέλος του Δ.Σ του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Βύρωνα.

κωστας

εχετε δικιο για τιον αγωνα σας αλλα ξεχνατε την υγεια ολων των πολιτων απο τους σορους των σκουπιδιων και ξερω οτι δεν φταιτε εσεις αλλα ο κυριος μπαλασοπουλος που δεν εχει μαζεψει ποτε στην ζωη του σκουπιδια δεν ξερει πως ειναι να εισαι σε απορριματοφορο και να μαζευεις σκουπιδια και να κινδυνευει η υγεια σου καθημερινα.εννοειτε οτι πρεπει να παιρνερτε βαρεα και ανθυιγεινα ενσημα.απλα την επομενη φορα σκεφτητε και λιγο την υγεια ολων των υπολοιπον πολιτων αυτης της χωρας και μην υποκυψετε στα πολιτικα παιχνιδια του μπαλασοπουλου ο οποιος δεν εχει δουλεψει ποτε στην ζωη του και πληρωνετε για να κανει τον συνδικαλιστη,αληθεια τη προσοντα θελει για να γινεις επαγγελματιας τεμπελης συγνωμη συνδυκαλιστης;καλη εργασια στην αποκομοιδη των σκουπιδιων και την επομενη φορα απλα σκεφτητε λιγο και τα παιδια σας που θα μπορουσαν να αρρωστησουν απο της σορους των σκουπιδιων σε 1 απεργια που στην ουσια βγηκαμε χαμενοι ολοι και εσεις και εμεις οι πολιτες.σας ευχαριστω που με ακουσατε,1 ανεργος πολιτης του δημου βυρωνα.

Sotiris Filippidis

Η παρατήρηση που θα κάνω παρακάτω δεν έχει σχέση με την απεργιακή κινητοποίηση, και απευθύνεται κυρίως στη Δημοτική Αρχή.

Παρατηρώ ότι, εδώ και 3 μέρες από την ανακοίνωση της επανέναρξης της αποκομιδής, τα σκουπίδια έχουν μαζευτεί από ορισμένα σημεία (εμπειρικά θα έλεγα ένα 30%) ενώ στα υπόλοιπα συνεχίζουν να σχηματίζουν λόφους. Παρόλο που κινούμαι αρκετά στους δρόμους του Βύρωνα, δεν συνάντησα παρά μια-δυο φορές απορριμματοφόρο όχημα. Αντιμετωπίζουμε κάποιο διαφορετικού είδους θέμα στο Βύρωνα (π.χ. μη επάρκεια οχημάτων); Κατανοώ ότι ο όγκος των σκουπιδιών είναι ασύλληπτος, αλλά ανησυχώ μήπως τελικά υπάρχει κάποιο άλλο πρόβλημα που δεν έχουμε εμείς (οι δημότες) αντιληφθεί.

Επίσης, αν και άκαιρο το ερώτημα, θα το κάνω: Με την ανακύκλωση, τι γίνεται; Συνεχίζεται κανονικά; Εχουμε λόγο να διαχωρίζουμε τα διάφορα υλικά ή θα καταλήξουν όλα στο ίδιο φορτηγό;