Επίθεση με μπογιές σε τράπεζες στο Βύρωνα

Σήμερα τα ξημερώματα ομάδα αγνώστων επιτέθηκε με μπογιές στα υποκαταστήματα της Eurobank, της Αγροτικής Τράπεζας, της Proton Bank, του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και της Μillenium επί της οδού Χρυσοστόμου Σμύρνης στο Βύρωνα.

Το παρακάτω κείμενο αναρτήθηκε μετά την επίθεση, στο διαδικτυακό τόπο athens.indymedia.org:

Οι τράπεζες ανέκαθεν αποτελούσαν κομμάτι της επιθετικής στόχευσης των καταπιεσμένων, ένα τρόπο έμπρακτης αμφισβήτησης της εξουσίας του κεφαλαίου στις ζωές μας. Κι αυτό γιατί οι τραπεζικοί οργανισμοί συναποτελούν τον πυλώνα του καπιταλιστικού οικοδομήματος, συμβάλλοντας τα μέγιστα στην όξυνση της καταπίεσης και της εκμετάλλευσης των ζωών μας για λογαριασμό των από πάνω. Ειδικότερα στην εποχή των μεσοπρόθεσμων, των μνημονίων, της κοινωνικής εξαθλίωσης, της -παραπέμπουσας σε χούντα- καταστολής, οι εν ελλάδι ληστρικοί κολλοσοί επιβεβαιώνουν και με το παραπάνω το ρόλο τους και τους χαρακτηρισμούς  περί τοκογλύφων, ληστών, νταβατζήδων κι εκβιαστών που τους έχουν αποδοθεί κατά καιρούς. Με τις κατασχέσεις σπιτιών όσων δεν έχουν να αποπληρώσουν τα δάνεια τους, με τις υποχρεωτικές αυξήσεις των επιτοκίων, με τους εκβιαστικούς όρους δανειδοτήσεων, με τους πλειστηριασμούς νοικοκυριών. Η όξυνση των ήδη εκβιαστικών ”όρων της αγοράς” δεν έρχεται ούτε από τον ουρανό ούτε προκαλεί έκπληξη. Αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της καπιταλιστικής αναδιάρθρωσης με μοναδικό στόχο την αναδιανομή του πλούτου στα ντόπια και ξένα αφεντικά, κάνοντας τη ζωή των από κάτω ακόμα πιο δυσβάσταχτη. Κι έτσι λοιπόν στα πρόθυρα μιας γενικής 48άωρης απεργίας επιλέξαμε να επιτεθούμε στα υποκαταστήματα των εγχώριων τοκογλύφων δίνοντας μια απλή και κατανοήτη απάντηση στους δυνάστες των ζωών μας.

Την Τρίτη 18/10 τα ξημερώματα τα υποκαταστήματα της Eurobank, της Αγροτικής Τράπεζας, της Proton Bank, του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και της Μillenium επί της οδού Κολοκοτρώνη στη γειτονιά του Βύρωνα δέχθηκαν μια εικαστική παρέμβαση από δεκάδες χρώματα στις προσόψεις, τα σήματα και τα ΑΤΜ τους.

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ
ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ

ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ
ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΑΓΡΙΕΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ – ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Αναρχικοί-Αναρχικές

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια