Θρίλερ με τους μακελάρηδες του Βύρωνα

Πηγή: espressonews.gr

Το ενδεχόμενο να αφεθούν ελεύθεροι οι δύο αδίστακτοι κακοποιοί που μετέτρεψαν ολόκληρη περιοχή σε πεδίο μάχης, με θύμα έναν 25χρονο βιοπαλαιστή, πλανάται μετά το δικονομικό λάθος που παρουσιάστηκε στην πρώτη ημέρα της δίκης τους.

Απρόβλεπτες διαστάσεις παίρνει η υπόθεση των αδίστακτων Αλβανών κακοποιών, του 31χρονου Σαντέρ Πεμάι και του 34χρονου Μάριαν Κόλα, οι οποίοι συμμετείχαν στην αιματηρή συμπλοκή στον Βύρωνα, που κατέληξε στον θάνατο 25χρονου υδραυλικού, πατέρα ενός παιδιού, που είχε την ατυχία να βρίσκεται σε λάθος σημείο τη λάθος στιγμή.

Η δίκη των Αλβανών κακοποιών και των δύο συνεργών τους επρόκειτο να ξεκινήσει κανονικά χθες το πρωί, όμως εξαιτίας ενός δικονομικού λάθους, το οποίο γνωστοποίησε στο δικαστήριο η υπεράσπιση των κατηγορουμένων, έκλεισε μέχρι νεωτέρας ο δρόμος για την εκδίκαση της πολύκροτης υπόθεσης.

Η δίκη των Αλβανών κακοποιών, οι οποίοι θεωρούνται από τους πλέον σκληρούς εγκληματίες, άρχισε νωρίς χθες το πρωί, παρουσία πολλών μαρτύρων αλλά και αστυνομικών που είχαν μετατρέψει σε φρούριο την αίθουσα του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

Ομως προτού καν αρχίσει η δίκη, διακόπηκε, καθώς η υπεράσπιση των κατηγορουμένων υπέβαλε στο δικαστήριο ένσταση προκειμένου να κριθεί άκυρη η εισαγωγή της υπόθεσης στο ακροατήριο.

Οπως υποστήριξε στο δικαστήριο ο συνήγορος υπεράσπισης των κατηγορουμένων Σάκης Κεχαγιόγλου, από λάθος των δικαστικών αρχών οι κατηγορούμενοι παραπέμφθηκαν σε δίκη με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών και όχι του Συμβουλίου Εφετών, όπως επισύρει το αδίκημα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης. Το γεγονός αυτό θέτει εμπόδια στη διαδικασία, καθώς σε σύντομο χρόνο θα πρέπει να σχηματιστεί νέο παραπεμπτικό βούλευμα.

Την αγωνία του για την έκβαση της υπόθεσης εξέφρασε και ο εισαγγελέας της έδρας Λεωνίδας Λαζαράκος, ο οποίος, όπως τόνισε χαρακτηριστικά, είναι υποχρεωμένος να προτείνει την αποδοχή της ένστασης, γιατί είναι ανυπέρβλητο το νομικό κώλυμα.

Παράλληλα έδωσε από έδρας οδηγίες προκειμένου να καθαρογραφεί γρήγορα η υπόθεση. Κατόπιν τούτου το δικαστήριο έκανε δεκτή την ένσταση και πλέον οι δικαστικές αρχές που χειρίζονται την υπόθεση θα πρέπει να δώσουν μάχη με τον χρόνο, καθώς στις 26 Νοεμβρίου λήγει το δεκαοκτάμηνο της προφυλάκισης και υπάρχει κίνδυνος να αφεθούν ελεύθεροι οι κατηγορούμενοι. Ωστόσο για να γίνει αυτό δεν θα πρέπει να εκκρεμούν εις βάρος τους άλλες καταδικαστικές αποφάσεις.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια