Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις για το Κέντρο Υγείας

Πηγή: Δήμος Βύρωνα

Συνεχίζεται η προσπάθεια του Δήμου μας για την ομαλοποίηση της λειτουργίας του Κέντρου Υγείας της πόλης μας.

Μετά τις καθυστερήσεις στην υλοποίηση των δεσμεύσεων του υπουργείου Υγείας, ο δήμαρχος Βύρωνα Νίκος Χαρδαλιάς προχώρησε στην αποστολή προσωπικής επιστολής στον υπουργό Ανδρέα Λοβέρδο προκειμένου όχι μόνο να τον ενημερώσει για το σημαντικό έργο που επιτελεί το Κέντρο Υγείας, αλλά και να ζητήσει άμεση ενημέρωση σχετικά με τις προθέσεις του Υπουργείου Υγείας και άμεση αποκατάσταση των προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί.

Στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών του δήμου, αντιπροσωπεία του συναντήθηκε με τον αναπληρωτή διοικητή του «Ιπποκράτειου» Νοσοκομείου -στην αρμοδιότητα του οποίου ανήκει το Κέντρο Υγείας- Παναγιώτη Παναγιωτόπουλο.

Ο αντιδήμαρχος Υγείας Βύρωνα Μπάμπης Μαργαρίτης, ο αντιδήμαρχος Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Χρίστος Γώγος, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Θεμάτων και αναπληρωτής δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζούμπος, ο Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης Δημήτρης Σάρολας και η δημοτική σύμβουλοςΕλένη Βασιλοπούλου ενημέρωσαν τον αναπληρωτή διοικητή για την κατάσταση που επικρατεί στο Κέντρο Υγείας, μετά τη λήξη των συμβάσεων 4 επικουρικών ιατρών γενικής ιατρικής που υπηρετούσαν σε αυτό.

Πιο συγκεκριμένα, επέστησαν την προσοχή στο θέμα των εφημεριών και πρότειναν οι παθολογικές κλινικές του ΓΝΑ «Ιπποκράτειο» να στείλουν ειδικευμένους ιατρούς για να καλύψουν τις εφημερίες του Αυγούστου.

Ο αναπληρωτής διοικητής δεσμεύτηκε τόσο για την πρόσληψη των αναγκαίων επικουρικών ιατρών όσο και για την κατάρτιση προγράμματος εφημεριών από ειδικευμένους γιατρούς του Κέντρου Υγείας και του ΓΝΑ «Ιπποκράτειο» για την κάλυψη των εφημεριών του Κέντρου.

Ενόψει της κινητικότητας επί του συγκεκριμένου θέματος, ο αντιδήμαρχος Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Δήμου Βύρωνα Χρίστος Γώγος, σε συνεννόηση με το δήμαρχο Βύρωνα Νίκο Χαρδαλιά, συναντήθηκε τις προηγούμενες ημέρες με την υποδιοικήτρια της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΔΥΠΕ) Κατερίνα Αποστόλου.

Η υποδιευθύντρια, δείχνοντας το ενδιαφέρον της, προχώρησε άμεσα στην έκδοση σχετικού εγγράφου-απόφασης ρυθμίζοντας το θέμα των εφημεριών ειδικευμένων ιατρών (παθολόγων ή γενικών ιατρών) για το μήνα Αύγουστο.

Θετική, επίσης, ήταν η ανταπόκριση της Κατερίνας Αποστόλου και στην πρόταση του Δήμου Βύρωνα για απόσπαση ενδιαφερομένων παθολόγων ή γενικών ιατρών στο Κέντρο Υγείας.

Τέλος, σε σχετική απαντητική επιστολή του προς το δήμαρχο, ο διοικητής του ΓΝΑ «Ιπποκράτειο» διαβεβαιώνει ότι η άμεση πρόσληψη 3 επικουρικών ιατρών γενικής ιατρικής βρίσκεται σε εξέλιξη, καθώς και ότι έχει ήδη καταρτιστεί πρόγραμμα εφημεριών ειδικευμένων γιατρών για την κάλυψη των εφημεριών του Κέντρου Υγείας μέχρι τις 31 Αυγούστου.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

1 Σχόλιο
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια