Λύση στο ζήτημα του Ειδικού Σχολείου του Βύρωνα

Πηγή: Tlife.gr

Δικαίωση της τακτικής του Δημάρχου Βύρωνα και του Δημοτικού Συμβουλίου αποτέλεσε η δημόσια δέσμευση του Ειδ. Συμβούλου του Υπ. Εσωτερικών κου Στάθη Ραγκούση για την καταβολή των μισθωμάτων του Ειδικού Σχολείου. Η δημοτική αρχή, από την πρώτη μέρα της ανάληψης των καθηκόντων της διεκδίκησε και εξασφάλισε οριστικά και αμετάκλητα την δημιουργία και σύσταση Ειδικού Σχολείου στα όρια του Δήμου Βύρωνα.

Παρά όμως το γεγονός ότι εδώ και τρία χρόνια το εν λόγω σχολείο έχει συσταθεί και έχουν εγκριθεί οι οργανικές θέσεις, η λειτουργία του παρέμενε στις καλένδες λόγω έλλειψης κτιρίου. Μετά από προσπάθειες ετών τον Οκτώβριο του 2010, ο τότε Νομάρχης Αθηνών Γιάννης Σγουρός, υπόγραψε την σχετική σύμβαση, όπου προβλεπόταν μηνιαίο μίσθωμα 18.000 Ευρώ για την ενοικίαση ενός πρώην ιδιωτικού διδακτηρίου και την φιλοξενία του Ειδ. Σχολείου. Μέχρι τα μέσα Ιουνίου 2011 το θέμα παρέμενε στάσιμο μια και παρόλο που από της 1ης Ιανουαρίου 2011 η αρμοδιότητα πέρασε στους Δήμους, ο σχετικός φάκελος δεν είχε παραληφθεί ούτε από την Νομαρχία, ούτε από τον Δήμο.

Στο εγχείρημα του Υπουργείου Εσωτερικών να παραλάβει το σχολείο ο δήμος, ο Δήμαρχος υπήρξε από την πρώτη στιγμή αρνητικός μια και οι υπηρεσίες του Υπ. Εσωτερικών δεν διαβεβαίωναν παρά την σχετική αλληλογραφία που υπήρξε. Μάλιστα το Δ.Σ του Δήμου Βύρωνα με σχετική του απόφαση αρνήθηκε να παραλάβει το σχετικό φάκελο αν δεν εξασφαλίζονταν οι σχετικοί πόροι των μισθωμάτων που ξεπερνούν τις 200,000 Ευρώ ετησίως.

Η αντίδραση του Δημάρχου υπήρξε από την πρώτη στιγμή αδιαπραγμάτευτη και μετά από δύο μήνες διαβουλεύσεων, διαπραγματεύσεων και αντιπαραθέσεων, το Υπουργείο Εσωτερικών δια του Ειδ. Συμβούλου του Υπουργού, κου Στάθη Ραγκούση, δεσμεύθηκε δημόσια για την καταβολή των σχετικών μισθωμάτων, εξέλιξη που ανοίγει τον δρόμο για την λειτουργία του πολυπόθητου Ειδικού Σχολείου.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια