Το «Πικ Νικ» στο Δημοτικό Συμβούλιο

Την Πέμπτη 30/07 συζητήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο το θέμα της τύχης της δασικής περιοχής του Πικ Νικ. Σχετικό αίτημα είχε κατατεθεί από την Πρωτοβουλία Πολιτών Βύρωνα για τη Διάσωση του Υμηττού, με την υποστήριξη κατοίκων της περιοχής που το συνυπέγραψαν, ενώ αίτημα για το ίδιο θέμα είχε καταθέσει και η δημοτική παράταξη «Στάση Βύρωνα».

H πρωτοβουλία παρουσίασε στο Δημοτικό Συμβούλιο τον προβληματισμό για την κατάσταση της δασικής αυτής έκτασης που σηματοδοτεί τη μία από τις δύο εισόδους της πόλης του Βύρωνα και επανέλαβε τις θέσεις της για καθαρισμό και απόδοσή του και πάλι στους Βυρωνιώτες ως χώρου αναψυχής και περιπάτου. Οι δημοτικοί σύμβουλοι όλων των παρατάξεων, αλλά και η δημοτική αρχή, έδειξαν να συμμερίζονται τον προβληματισμό των κατοίκων και συμφώνησαν ότι το «Πικ Νικ» πρέπει να πάψει επιτέλους να αποτελεί χώρο στάθμευσης και εναπόθεσης αποριμμάτων και μπάζων. Έτσι, το Δημοτικό Συμβούλιο κατέληξε σε ομόφωνη απόφαση σύμφωνα με την οποία προτίθεται να προβεί άμεσα – το αργότερο μέχρις τις αρχές Σεπτεμβρίου, όπως εισηγήθηκε ο Δήμαρχος -στις ακόλουθες ενέργειες:

  • Καθαρισμό του χώρου από απορρίμματα, μπάζα και εγκαταλειμμένα αυτοκίνητα, σε συνεργασία και με την Υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου.
  • Ειδοποίηση των κατόχων των σταθμευμένων αυτοκινήτων ώστε να τα απομακρύνουν και κλείσιμο των εισόδων του χώρου ώστε να μην είναι πλέον προσβάσιμος από οχήματα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη συζήτηση που έγινε ο Δήμαρχος επανέλαβε την παλιότερη εξαγγελία του για ένταξη του Πικ Νικ στο έργο της Πράσινης Διαδρομής. Το συγκεκριμένο έργο βέβαια, σημείωσε, προχωρεί με μεγάλη καθυστέρηση λόγω της οικονομικής επιτήρησης στην οποία βρίσκεται πλέον ο Δήμος. Αν και υποσχέθηκε ότι θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε τελικά να υλοποιηθεί, δεσμεύτηκε ότι, ακόμα και στην περίπτωση που τελικά αυτό δεν γίνει, το Πικ Νικ θα δενδροφυτευτεί και θα γίνουν έργα ανάδειξής του καθαρά ως χώρου πρασίνου. Επίσης από τη Στάση Βύρωνα έγινε πρόταση οι εργασίες στο χώρο να αρχίσουν, για συμβολικούς λόγους, από την κατεδάφιση των τοιχίων από μπετόν που έχουν απομείνει από παλαιότερα έργα διαμόρφωσης γηπέδων. Η πρόταση βρήκε σύμφωνο και το Δήμαρχο, αν και υπήρξαν κάποιες επιφυλάξεις από την πλευρά της τεχνικής υπηρεσίας σχετικά με το κατά πόσο κάτι τέτοιο είναι άμεσα υλοποιήσιμο.

Η Πρωτοβουλία Πολιτών Βύρωνα για τη Διάσωση του Υμηττού δήλωσε:

“Συμπερασματικά μπορούμε να πούμε ότι, ως κάτοικοι του Βύρωνα που ενδιαφέρονται για την προστασία της φύσης και της ποιότητας ζωής στην πόλη μας, αισθανόμαστε σε πρώτη φάση δικαιωμένοι από την υποστήριξη όλων των δημοτικών παρατάξεων στο αίτημά μας να δοθεί προσοχή στο χώρο του Πικ Νικ – ένα ζήτημα που εκκρεμεί εδώ και χρόνια, με ευθύνη των δημοτικών αρχών, αλλά και όλων μας. Μένει να δούμε αν όντως οι αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου θα εφαρμοστούν άμεσα και χωρίς άλλη αναβολή, καθώς και να διευκρινιστεί τελικά το θέμα της μελλοντικής διαμόρφωσης του χώρου ώστε να διαφυλαχτεί ο χαρακτήρας πρασίνου και αναψυχής που του ταιριάζει. Για όλα αυτά θα συνεχίσουμε να συναντιόμαστε, να συζητάμε και να εντείνουμε τις προσπάθειές μας προς κάθε κατεύθυνση.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια