Ανεξάρτητη Αγωνιστική Παρέμβαση Εργαζομένων Δήμου Βύρωνα κατά πάντων

  Με μια σκληρή ανακοίνωση η Ανεξάρτητη Αγωνιστική Παρέμβαση Εργαζομένων Δήμου Βύρωνα βάλλεται κατά της Δημοτικής Αρχής, του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Βύρωνα αλλά και της κυβέρνησης, για την πολιτική που ακολουθούν.

  Με αφορμή τις δυο συναντήσεις που έγιναν μεταξύ του Δ.Σ. του σωματείου με το Δήμαρχο κ. Χαρδαλιά θέλουμε να σας ενημερώσουμε για τα εξής:

  Οι συναντήσεις έγιναν σε μια περίοδο που τα προβλήματα των εργαζόμενων στο Δήμο παραμένουν και οξύνονται εξ αιτίας της βάρβαρης πολιτικής της κυβέρνησης και του μνημονίου, αλλά της πολιτικής που ασκεί η Δημοτική Αρχή. 

  Ο κ. Δήμαρχος για τις οικονομικές υποχρεώσεις που έχει απέναντι στους εργαζόμενους (υπερωρίες του 2011, σχολικοί φύλακες, εργαζόμενοι Πν. Κέντρου, αναδρομικά από την εφαρμογή της Συλλογικής Σύμβασης για τους Αορίστου Χρόνου, καταβολή του γάλατος) θα απαντήσει το Σεπτέμβριο για το πώς θα γίνει ρύθμιση της αποπληρωμής τους σε δόσεις. Τη Δευτέρα 18/7 θα πληρωθούν οι υπερωρίες μόνο του Ιανουαρίου στην καθαριότητα και αυτές θα είναι κουτσουρεμένες. Για την παροχή του γάλατος είπε ότι τον Νοέμβριο θα… γίνει δημοπρασία για την προμήθειά του.

  Για την καθυστέρηση της μισθοδοσίας των συναδέλφων στο νέο Νομικό Πρόσωπο (Πν. Κέντρο, Γυμναστήριο, Αθλητικό Οργανισμό) ο Δήμαρχος αποποιείται για άλλη μια φορά των ευθυνών του και μεταθέτει την ευθύνη στην επίτροπο και στις διαδικασίες του Καλλικράτη. Εάν δεν επιστρέψουν τα εντάλματα από την επίτροπο δε θα γίνει πληρωμή της μισθοδοσίας. Για τη μισθοδοσία του Αύγουστου θα πρέπει να γίνει νέα επιχορήγηση από το Δήμο.

  Για τη Δημοτική Επιχείρηση θα γίνει συνάντηση με τους εργαζόμενους για τα προβλήματα που υπάρχουν, ενώ επιμένει να συνεχίσουν να εργάζονται παράνομα οι εργαζόμενοι της τεχνικής υπηρεσίας στο Μαρμαρογλυφείο.

  Στα σχέδια του κ. Δημάρχου είναι να προχωρήσει και στη μείωση της αμοιβής της υπερωριακής εργασίας. Να καταργήσει την προσαύξηση του μεροκάματου την Κυριακή και την αργία καταργώντας με αυτό τον τρόπο μια κατάκτηση δέκα χρόνων στον τρόπο υπολογισμού της υπερωριακής εργασίας. Να πιέσει τους εργαζόμενους να εντατικοποιήσουν την εργασία τους για να καλυφτούν τα κενά που έχουν δημιουργηθεί με τις συνταξιοδοτήσεις χωρίς να γίνονται προσλήψεις. Πρώτα καθυστερεί την πληρωμή για να περάσει μετά στη μείωση- υποτίμηση της αμοιβής και στη συνέχεια να καταργήσει τελείως την υπερωριακή εργασία. Για να επιβάλει την αντεργατική του πολιτική δεν αποκλείεται να προχωρήσει σε μαύρη προπαγάνδα επιχειρώντας να συκοφαντήσει τους εργαζόμενους. 

  Οι επαλειμμένες καθυστερήσεις της μισθοδοσίας των εργαζομένων στα Νομικά Πρόσωπα, στα ΚΑΠΗ δυστυχώς αποτελούν εικόνες από το μέλλον, πιστεύουμε ότι οφείλεται κυρίως στην έλλειψη οικονομικής ρευστότητας του Δήμου και όχι μόνο στις διαδικασίες.

  Την ίδια στιγμή με εισήγηση του Δημάρχου το Δημοτικό Συμβούλιο την Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011 πήρε ουσιαστικές αποφάσεις: 

  Α) Ο Δήμος να ενταχθεί στο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας και να προσλάβει άνεργους με μισθό 25 ευρώ την ημέρα για πέντε μήνες. Πρόκειται για μια πρωτοφανή αντεργατική απόφαση στα πλαίσια του Δήμου. Καταργεί την κλαδική συλλογική σύμβαση (ΠΟΕ ΟΤΑ- Μισθολόγιο) που πληρωνόμαστε οι εργαζόμενοι στους Δήμους, υποτιμά την αξία της εργατικής δύναμης και μειώνει το μεροκάματο κατά 45%. Αξιοποιεί τον εφιάλτη της ανεργίας και εκμεταλλεύεται την ανάγκη των ανέργων για εργασία καταπατώντας δικαιώματα και κατακτήσεις χρόνων. Την ίδια στιγμή ο Δήμος έχει έγκριση και θα μπορούσε να προσλάβει 20 εργαζόμενους για οκτώ μήνες με πλήρη μισθολογικά δικαιώματα.

  Β) Ο Δήμος να ενταχθεί σε πρόγραμμα αποκατάστασης της οικονομικής λειτουργίας του, μέσα από την αναχρηματοδότηση των δανείων του από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει πάγωμα των προσλήψεων για έξι χρόνια, καθεστώς εξυγίανσης των δανείων του με το Ταμείο Παρακαταθηκών με επιμήκυνση της αποπληρωμής των δανείων του. Το πρόγραμμα έχει στόχο τη μείωση του κόστους μισθοδοσίας μέσα από το σταμάτημα των προσλήψεων, τις συνταξιοδοτήσεις εργαζομένων και τη μείωση έως και την κατάργηση των υπερωριών. Ακόμα προβλέπει την εκχώρηση της δημοτικής περιουσίας σε ιδιώτες π.χ. κυλικεία- αναψυκτήρια και την αύξηση των εσόδων μέσα από τη φορολογία των δημοτών. Οι δύο αυτές αποφάσεις πάρθηκαν κατά πλειοψηφία.

  Με τις επιλογές της αυτές η Δημοτική Αρχή ευθυγραμμίζεται πλήρως με την κυβερνητική πολιτική και επιβάλει την βάρβαρη πολιτική του μνημονίου στο Δήμο. Επιδιώκει να φορτώσει τα οικονομικά αδιέξοδα της πολιτικής της και της κακοδιαχείρισης στους εργαζόμενους στο Δήμο και τους δημότες. Την ίδια στιγμή αποφεύγει να συγκρουστεί με την κυβέρνηση και να διεκδικήσει τα χρήματα που οφείλει η κεντρική εξουσία στο Δήμο.

  Τα λόγια του κ. Δημάρχου ότι ο Δήμος δεν έχει οικονομικά προβλήματα ή ότι θα είναι ο τελευταίος που θα καταρρεύσει ή όσοι λένε ότι ο Δήμος κινδυνεύει από χρεοκοπία είναι «Νενέκοι» και ψεύτες, είναι πολύ πρόσφατα. Με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου αυτοαναιρείται και τρέχει πρώτος να προλάβει την κατάρρευση και τη χρεοκοπία. Φορτώνει μέσα από την επιμήκυνση της αποπληρωμής των δανείων και τις ρύθμισης των χρεών τα βάρη και στα εγγόνια μας που θα ζουν σε αυτή την πόλη. Αφού πρώτα έχει γίνει στάση πληρωμών των προμηθευτών με τεράστιες συνέπειες στη λειτουργία των υπηρεσιών και στην εξυπηρέτηση των πολιτών, αφού σταμάτησαν να γίνονται διάφορα έργα και προγράμματα στον αθλητισμό – πολιτισμό, στα ΚΑΠΗ, αφού αυξήθηκαν τα δημοτικά τέλη, τα τροφεία στους παιδικούς σταθμούς, τώρα ήρθε η ώρα για ακόμα περισσότερα επώδυνα μέτρα για τους εργαζόμενους και τους πολίτες. 

  Κυβέρνηση και Δημοτική αρχή είναι συγκοινωνούντα δοχεία. Το ένα χέρι νίβει το άλλο στο ξεζούμισμα των εργαζομένων, στο ξεπούλημα της δημόσιας –δημοτικής περιουσίας, την επιβολή του εργασιακού μεσαίωνα.

  Συνάδελφοι – συναδελφισσες 

  Το προεδρείο του σωματείου (ΠΑΜΕ, ΠΑΣΚΕ/ΕΣΠΕ) απέναντι σε αυτά τα σοβαρά ζητήματα δεν μπορεί και δε θέλει να οργανώσει την ανεξάρτητη πάλη των εργαζόμενων στο Δήμο για την ανατροπή της αντεργατικής πολιτικής της δημοτικής αρχής. Με τη μέχρι σήμερα τακτική του δεν μπορεί να εμπνεύσει τους εργαζόμενους και να πρωτοστατήσει στον αγώνα για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων και των κατακτήσεών μας.

  Καμία εμπιστοσύνη στην αναποτελεσματική τακτική και πρακτική τους. Χρειάζεται να τους υπερβούμε, με ενότητα, αλληλεγγύη, ανεξαρτησία και αγώνα όλων των εργαζομένων. Να σταθούμε εμπόδιο στην αντεργατική λαίλαπα Κυβέρνησης, Τρόικας, Δημοτικής Αρχής και να ανατρέψουμε την πολιτική τους πριν είναι αργά και μας πάρουν ότι με κόπο και αγώνα κατακτήσαμε.

  Να μην επιτρέψουμε σε κυβέρνηση – Μνημόνιο – Δημοτική Αρχή να ισοπεδώσουν τα πάντα.

  Με Ανεξάρτητη Ταξική Εργατική Δράση Μπορούμε να τους Ανατρέψουμε.

  Ανεξάρτητη Αγωνιστική Παρέμβαση Εργαζομένων Δήμου Βύρωνα

  ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

  Εγγραφή σε ενημερώσεις
  Ειδοποίηση για
  guest

  Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

  0 Σχόλια
  Ενσωματωμένα σχόλια
  Δείτε όλα τα σχόλια