Μπαράζ κινητοποιήσεων όλη την εβδομάδα αποφάσισε το Σωματείο εργαζομένων Δήμου Βύρωνα

Εβδομάδα κινητοποιήσεων ξεκινάει από το Σάββατο, με τους εργαζόμενους να αντιδρούν στη ψήφιση του νέου μνημονίου. Συγκεκριμένα οι εργαζόμενοι στο Δήμο Βύρωνα αποφάσισαν, στη γενική συνέλευση που έγινε στις 08/06, τις εξής κινητοποιήσεις:

Σάββατο 11/06 έως Δευτέρα 13/06:
Αποχή όλων των υπηρεσιών του Δήμου από την υπερωριακή απασχόληση.

Τρίτη 14/06:
Συγκέντρωση στις 11:00  στο Δημαρχείο και πορεία στους δρόμους του Βύρωνα.

Τετάρτη 15/06:
Συμμετοχή στην απεργία Γ.Σ.Ε.Ε.- Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Παρασκευή 17/06:
Συγκέντρωση και αποκλεισμός του Δημαρχείου στις 19:30.

Ακολουθεί ανακοίνωση της Ομοσπονδίας μας Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. (Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης) που αναφέρεται στη βούληση της κυβέρνησης να φέρει στη Βουλή και να ψηφίσει το μνημόνιο Νο 2 (μεσοπρόθεσμο) και τις επιπτώσεις που θα έχει αυτό στους εργαζόμενους, την κοινωνία και ευρύτερα στη χώρα, καθώς και την απόφαση της Ομοσπονδίας να δώσει τη μάχη με όλες της τις δυνάμεις, σε συνεργασία με το ευρύτερο συνδικαλιστικό κίνημα και τους πολίτες, οι οποίοι στο Σύνταγμα και τις πλατείες των μικρών και των μεγάλων πόλεων, με τις καθημερινές τους συγκεντρώσεις (κίνημα αγανακτισμένων), αντιστέκονται και διαδηλώνουν εδώ και πολλές μέρες την πλήρη αντίθεσή τους σε αυτή τη βάρβαρη και νεοφιλελεύθερη πολιτική, η οποία μας πάει από το κακό στο χειρότερο και στην πλήρη εξαθλίωση, αφήνοντας τους υπεύθυνους για αυτήν την κατάσταση στο απυρόβλητο και οδηγώντας τον τόπο και την οικονομία στο βάραθρο, τη διάλυση και την καταστροφή.

(Το παραπάνω σχόλιο είναι του Μηναΐδη Κώστα, επικεφαλής της ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ: Ε.Σ.Π.Ε.-Π.Α.Σ.Κ.Ε. και αντιπροέδρου του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Βύρωνα)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

Οι επόμενες μέρες θα είναι ιδιαίτερα κρίσιμες, καθώς η κυβέρνηση με την ψήφιση του νέου μνημονίου, θα οδηγήσει τη χώρα και τους εργαζόμενους σε σκληρή λιτότητα, σε εκτίναξη της ανεργίας, σε μαζικές ιδιωτικοποιήσεις Δημοσίων οργανισμών, υπηρεσιών και επιχειρήσεων, σε συρρίκνωση Δημοσίων υπηρεσιών και σε μαζικές απολύσεις εργαζομένων στο Δημόσιο και τους Ο.Τ.Α.

Το νέο μνημόνιο προβλέπει την εκποίηση της Δημόσιας περιουσίας και την κατάλυση κάθε έννοιας εθνικής κυριαρχίας, μιας και όλες οι αποφάσεις για την άσκηση οποιασδήποτε πολιτικής εκχωρούνται πλέον στην τρόικα, εκπρόσωποι της οποίας θα εγκατασταθούν ως επίτροποι σε κάθε Υπουργείο.

Η εμμονή σ’ αυτή την πολιτική οδηγεί τη χώρα μας στο γκρεμό και τους εργαζόμενους στην ανασφάλεια και την επαιτεία.
Η κατάσταση δεν πάει άλλο. Αυτή η πολιτική της κυβέρνησης πρέπει να ανατραπεί από το γενικό ξεσηκωμό του λαού μας. Οι εργαζόμενοι πρέπει να βάλουν τη δικιά τους σφραγίδα για να οδηγηθούν οι εξελίξεις σε λύσεις υπέρ του λαού και κατά του μεγάλου κεφαλαίου και των πολιτικών τους εκπροσώπων που ευθύνονται για τη σημερινή κατάσταση.

Οι εργαζόμενοι και ο λαός μας ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΝΕ ΤΙΠΟΤΑ και ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ αυτοί την κρίση.

Το μέλλον του λαού μας δεν είναι να εργάζεται σκληρά και φτηνά για να αποπληρώνονται οι διεθνείς τοκογλύφοι-δανειστές και να θησαυρίζουν αυτοί που πραγματικά ευθύνονται για την κρίση.

Αυτές τις μέρες κάτι καινούργιο γεννιέται στο Σύνταγμα και τις πλατείες των μικρών και των μεγάλων πόλεων. Ο λαός μπαίνει στο προσκήνιο και οι εργαζόμενοι και τα συνδικάτα πρέπει να βρίσκονται εκεί για να δώσουν το δικό τους μήνυμα.
Για τη σημερινή κατάσταση δεν έχουν όλοι τις ίδιες ευθύνες. Οι εργαζόμενοι πάλεψαν όλη την προηγούμενη περίοδο, κάτω από δύσκολες συνθήκες, αμφισβήτησης και ηττοπάθειας πολλές φορές, για να αποδοκιμάσουν τα μέτρα της κυβέρνησης και για να κρατήσουν αναμμένη τη φλόγα της ανατροπής τους.

Η μαζική κινητοποίηση του λαού δεν προήλθε από ένα μήνυμα στο face book ή από ένα τυχαίο γεγονός. Αν δεν είχαν προηγηθεί οι μαζικές απεργίες και οι διαδηλώσεις, αν δεν υπήρχαν στο ενεργητικό μας οι μεγάλες απεργίες της 5ης Μαΐου 2010, της 15ης Δεκεμβρίου 2010 και 23 Φεβρουαρίου 2011, το οποιαδήποτε κάλεσμα στο διαδίκτυο δεν θα είχε αποδέκτες.
Το βασικό μήνυμα λοιπόν είναι ότι όλοι οι αγώνες έχουν νόημα και προσθέτουν το δικό τους λιθαράκι στην κοινωνική συσπείρωση για ανατροπή της κυβερνητικής πολιτικής.

Τώρα όμως είναι η κρίσιμη στιγμή. Το στοίχημα για το εργατικό και λαϊκό κίνημα πρέπει να είναι: Ή ΤΑ ΜΕΤΡΑ Ή ΕΜΕΙΣ !!!
Σ’ αυτή την κατεύθυνση η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. καλεί όλους τους συλλόγους και τους εργαζόμενους να δώσουν τις επόμενες μέρες τη «ΜΗΤΕΡΑ» ΤΩΝ ΜΑΧΩΝ.

1. Καλούμε τις συνδικαλιστικές οργανώσεις σε γενική πολιτική απεργία και σε μαζικό-διαρκές αποκλεισμό της Βουλής με στόχο την αποτροπή των διαδικασιών ψήφισης του νέου μνημονίου της καταστροφής.

2. Όταν κατατεθεί το νέο μνημόνιο στη Βουλή, με ευθύνη των συλλόγων και σε συνεργασία με όλους τους άλλους φορείς γίνονται τα δημαρχιακά κτίρια των πρωτευουσών των Νομών, κέντρα τοπικού συντονισμού, συζητήσεων και οργάνωσης πολύμορφων πρωτοβουλιών με στόχο την ενεργοποίηση του λαού και τη συμμετοχή του στις κινητοποιήσεις. Στην Αττική τα δημαρχιακά κτίρια που θα καταληφθούν είναι: Περιστερίου, Νέας Ιωνίας, Ζωγράφου, Αγίου Δημητρίου και Πειραιά.

3. Τις ίδιες μέρες καταλαμβάνονται οι Χ.Υ.Τ.Α. στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη και όπου αλλού είναι δυνατόν με στόχο την παράλυση κάθε δραστηριότητας και

4. Συμμετέχουμε σε άλλες πρωτοβουλίες κατάληψης Δημοσίων κτιρίων και πρωτοβουλιών, όπως δεν πληρώνω διόδια, εισιτήρια στα Μ.Μ.Μ. και τον αποκλεισμό των Ταμείων των Νοσοκομείων.

5. Προετοιμάζουμε σε ημέρα που θα ορισθεί από την Εκτελεστική Επιτροπή μηχανοκίνητη πορεία στο κέντρο της Αθήνας και των άλλων μεγάλων πόλεων.

Τέλος, η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. καλεί όλους του συλλόγους να οργανώσουν τη συζήτηση και ενημέρωση των εργαζομένων, την προετοιμασία και το συντονισμό με άλλους φορείς και συνδικάτα και την οργανωμένη τους παρουσία στις λαϊκές κινητοποιήσεις που γίνονται καθημερινά στις πλατείες.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς
Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.O.Ε. – O.Τ.Α.

O Πρόεδρος
Θέμης Μπαλασόπουλος

O Αναπλ. Γεν. Γραμματέας
Ιωάννης Τσούνης

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια