Σεμινάρια για γονείς και εκπαιδευτικούς από τον Δήμο Βύρωνα

Πηγή: Δήμος Βύρωνα

«Οι ψυχοσυναισθηματικές ανάγκες παιδιών και εφήβων» είναι το θέμα του κύκλου σεμιναρίων για γονείς και εκπαιδευτικούς που διοργανώνει ο Δήμος Βύρωνα σε συνεργασία με τη σύμβουλο ψυχολογίας Ευαγγελία Παπαδοπούλου. Η πρώτη από τις τρεις συνολικά συναντήσεις πρόκειται να πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 30 Μαΐου, 6-8 το απόγευμα, στο Πολυδύναμο Κέντρο Πρόνοιας (Αγ. Σοφίας και Καλλιπόλεως 59).

Στόχος των συναντήσεων – σεμιναρίων είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση των γονέων σε θέματα, όπως:

  • τι διδάσκω με το παράδειγμά μου
  • η κατανόηση της σχέσης με τη μητέρα και τον πατέρα
  • πώς να σεβόμαστε τη διαφορετικότητα
  • πώς να βάζουμε όρια με αγάπη
  • τρόποι αντιμετώπισης αρνητικής συμπεριφοράς

«Τα παιδιά σήμερα, περισσότερο από ποτέ, έχουν ανάγκη από ουσιαστική εκπαίδευση και καθοδήγηση που μόνο οι κατάλληλα εκπαιδευμένοι και ενημερωμένοι γονείς και εκπαιδευτικοί μπορούν να παρέχουν», επισημαίνει ο Δήμαρχος Βύρωνα Νίκος Χαρδαλιάς και τονίζει: «ο Δήμος Βύρωνα με ευαισθησία και υπευθυνότητα βρίσκεται δίπλα στους γονείς και τους εκπαιδευτικούς για την υποστήριξη του δύσκολου έργου τους, γιατί τα παιδιά μας είναι το μέλλον του τόπου μας και γι’ αυτό πάντα θα αποτελούν την απόλυτη προτεραιότητά μας».

Στο πλαίσιο των συναντήσεων οι συμμετέχοντες έχουν τη δυνατότητα να θέσουν τα δικά τους ερωτήματα και να εκφράσουν τους προβληματισμούς τους για όλα όσα τους απασχολούν σε σχέση με τα παιδιά.

Οι επόμενες δύο συναντήσεις του σεμιναριακού κύκλου θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 6 και 20 Ιουνίου 2011 αντίστοιχα, ώρες 6-8μμ, στον ίδιο χώρο. Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να επικοινωνείτε με την Ευαγγελία Παπαδοπούλου (τηλ. 6932 819427) ή την Ειρήνη Μανωλά (τηλ. 210-7652511). Στα ίδια τηλέφωνα μπορείτε να επικοινωνείτε σε περίπτωση που επιθυμείτε να παρακολουθήσετε τον εν λόγω σεμιναριακό κύκλο, αλλά δεν μπορείτε τις συγκεκριμένες ημέρες και ώρες.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια