Οι εθελοντικές ομάδες δασοπροστασίας εκπαιδεύονται

Πηγή: Δήμος Βύρωνα

Κοινή άσκηση με θέμα την κατάσβεση πυρκαγιάς και τη διάσωση εγκλωβισμένου ατόμου από τροχαίο σε δύσβατη περιοχή του Υμηττού, πραγματοποίησαν οι εθελοντικές ομάδες δασοπροστασίας – πυρόσβεσης του Βύρωνα και της Ηλιούπολης σε συνεργασία με τους εθελοντές Σαμαρείτες του ΕΕΣ (τμήμα Πειραιά), στο πλαίσιο της εκπαίδευσης που γίνεται κάθε χρόνο για την προετοιμασία των εθελοντών ενόψει της έναρξης της αντιπυρικής περιόδου.

Για τις ανάγκες της άσκησης που έγινε την περασμένη Κυριακή, οι εθελοντικές ομάδες διέθεσαν 3 οχήματα και 20 άτομα προσωπικό. Το σενάριο της άσκησης προέβλεπε: αναφορά από πολίτη στο Επιχειρησιακό Κέντρο της ΟΑΕ, για πτώση οχήματος με έναν επιβαίνοντα σε μικρή πλαγιά, πυρκαγιά στο όχημα και στον γύρο δασικό χώρο. Το Επιχειρησιακό Κέντρο της ΟΑΕ επικοινωνεί με το πλησιέστερο πυροσβεστικό όχημα για την εξακρίβωση και κατάσβεση πυρκαγιάς. Παράλληλα με την κατάσβεση, εξελισσόταν και η διαδικασία διάσωσης του θύματος και η διακομιδή του στο πλησιέστερο νοσοκομείο, με τη βοήθεια ενός πυροσβεστικού-διασωστικού οχήματος και ενός ασθενοφόρου.

Στην άσκηση παραβρέθηκαν στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος και υπηρεσιακοί παράγοντες από τους όμορους Δήμους, ενώ τα συμπεράσματα πρόκειται να αξιοποιηθούν με στόχο την καλύτερη και αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση συμβάντων από τους εθελοντές.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια