Στο πρόγραμμα «Παρθενώνες του Ελληνισμού» συμμετείχε τo 4o Λύκειο Βύρωνα

Πηγή: Δήμος Βύρωνα

Επταήμερη εκπαιδευτική εκδρομή στην Ιταλία (13-19/3) πραγματοποίησε το 4ο Λύκειο Βύρωνα στο πλαίσιο του περιβαλλοντικού προγράμματος «Παρθενώνες του Ελληνισμού», με σκοπό να γνωρίσουν οι μαθητές τόπους και μνημεία που συνδέονται με τον ελληνισμό.

Μάλιστα, με την άφιξή τους στην Ιταλία η ομάδα καθηγητών και μαθητών του 4ου Λυκείου Βύρωνα επισκέφθηκε το Liceo Linguistico Europeo Internazionale του Έρκε, με το οποίο αδελφοποιήθηκε το σχολείο του Βύρωνα. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης ανταλλάχτηκαν δώρα μεταξύ των μαθητών των δύο σχολείων.

Οι μαθητές του Βύρωνα συνέλεξαν όλα τα στοιχεία και τις πληροφορίες που χρειάζονταν για μια ολοκληρωμένη ενημέρωση και παρουσίασαν τα αποτελέσματα των ερευνών τους, παρουσίασαν μια δραματοποιημένη σκηνή από τον Ξενοφώντα, χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς και τραγούδησαν. Από την πλευρά τους, οι μαθητές του Έρκε απήγγειλαν ελληνικά ποιήματα και χόρεψαν ταραντέλα.

Στη συνέχεια και προκειμένου οι μαθητές να έρθουν σε επαφή με ανθρώπους που μιλούν τη διάλεκτο γκρίκο, επισκέφτηκαν το χωριό Κοριλιάνο, όπου άκουσαν αυθεντικά γκρικάνικα τραγούδια.

Η δεύτερη μέρα ήταν αφιερωμένη στην επίσκεψη ναών, όπως το Ναό της Ήρας στο Μεταπόντιο και στην επίσκεψη στη Ματέρα, μια πόλη με υπόσκαφους οικισμούς, που αποτελεί μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς.

Η Ρώμη ήταν ο επόμενος προορισμός, προκειμένου οι μαθητές να δουν από κοντά μνημεία και τόπους που ή επηρεάστηκαν από την αρχαία ελληνική τέχνη, ή είναι καλλιτεχνήματα Ελλήνων δημιουργών, καθώς επίσης και να γνωρίσουν την πόλη με την τόσο μεγάλη ιστορία, όπως η Καπέλα Σιξτίνα, το Κολοσσαίο και το Πάνθεον. Η εκδρομή ολοκληρώθηκε με την επίσκεψη στην Πομπηία.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια