Κινητοποίηση ενάντια στις συγχωνεύσεις σχολείων στο Βύρωνα

Με την συμμετοχή εκατοντάδων καθηγητών-γονέων και κυρίως μαθητών πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 11/03 το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο που κάλεσε η Ζ΄ΕΛΜΕ με 2ωρη διευκολυντική στάση εργασίας για να συμμετέχουν οι καθηγητές. Το ραντεβού δόθηκε μπροστά στις 12.30 μπροστά στο Δημαρχείο του Βύρωνα όπου συγκεντρώθηκαν οι διαδηλωτές.

Η μεγάλη πορεία που ακολούθησε και που ήταν ένθουσιώδης και μαχητική, χρωματίσθηκε από τα έντονα συνθήματα των μαθητών μερικά από τα οποία ήταν «Δεν θα περάσει» «Δώστε λεφτά για την παιδεία,λύση δεν είναι να κλείσουν τα σχολεία» κλπ.

Η πορεία αφού ξεκίνησε από την Καραολή,κατέβηκε την Φορμίωνος,έστριψε στην Γ.Παπανδρέου,κατέβηκε την Μ.Ασίας και πήρε την Χρ.Σμύρνης.Στο ύψος του Αγ.Λαζάρου μπήκε στην πλατεία και από την Π.Τσαλδάρη ανέβηκε την Κύπρου.Μπήκε ακόμη στην αγορά του Βύρωνα και έστριψε αριστερά την Κολοκοτρώνη όπου αφού στάθηκε στην Λαική διαλύθηκε στη γωνία Κολοκοτρώνη και Φλέμινγκ.

Το κύριο χαρακτηριστικό της πορείας ,ήταν ο ενθουσιασμός με τον οποίο γίνονταν δεκτή από όπου πέρασε,κυρίως για την εμφάνιση των μαθητών σε συνδυασμό με τα συνθήματα για την ενίσχυση της παιδείας και την αποτροπή των συγχωνεύσεων-καταργήσεων των σχολείων που προωθεί το Υπουργείο Παιδείας και η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

Στην πορεία συμμετείχαν τα μέλη του Δ.Σ της Ζ΄ΕΛΜΕ : Άκης Κατωπόδης πρόεδρος της ΕΛΜΕ, Πέτρος Φύτρος,Λεμονιά Κλωνάρη, Άρης Καλάργυρος μέλη του ΔΣ της ΕΛΜΕ, Ελένη Βασιλοπούλου δημ.σύμβουλος της ΣΤΑΣΗ ΒΥΡΩΝΑ, Στ.Τζιωρτζιώτης δημ.σύμβουλος της Αριστερής Παρέμβασης, πολλοί διευθυντές σχολείων, πλήθος καθηγητών, εκπρόσωποι συλλόγων γονέων και κηδεμόνων.

Έντονη ήταν η διάθεση από όλους τους συμμετέχοντες για συνέχιση των κινητοποιήσεων με πολλούς και διάφορους τρόπους καθώς η κυβέρνηση επιμένει και προχωράει το καταστρεπτικό σχέδιο της για την συγχώνευση των σχολείων.

Δείτε φωτογραφίες από την κινητοποίηση εδώ και εδώ.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια