Υμηττός: ένας χρόνος έρευνας για τη βιοποικιλότητα

Πηγή: econews.gr

Ο Σύνδεσμος Προστασίας & Ανάπτυξης Υμηττού (ΣΠΑΥ) και οι εταίροι του, θα πραγματοποιήσουν Συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου, ώρα 12.30,  στα γραφεία του Συνδέσμου, στο Βύρωνα, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από την υλοποίηση του ερευνητικού προγράμματος LIFE 08/ΝAT/GR/539 – AMIBIO, για τη βιοποικιλότητα στον Υμηττό.

Τα αποτελέσματα του ερευνητικού έργου παρουσιάζουν ο Καθηγητής του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Πατρών Νίκος Φακωτάκης, ο Dr Olaf Jahn, ορνιθολόγος ερευνητής του Πανεπιστημιακού  Ινστιτούτου ZFMK της Βόννης και επιστημονικός συντονιστής του προγράμματος ΑΜΙΒΙΟ, ο Επίκουρος Καθηγητής του ΤΕΙ Κρήτης Ηλίας Ποταμίτης και η δασολόγος του Συνδέσμου Βίκυ Δημητρίου.

Την εκδήλωση χαιρετίζει και συντονίζει, ο Πρόεδρος του ΣΠΑΥ Νίκος Χαρδαλιάς, Δήμαρχος Βύρωνα.

Το πρόγραμμα LIFE 08/ΝAT/GR/539 – AMIBIO (Αυτόματη Παρακολούθηση & Καταγραφή της Βιοποικιλότητας με χρήση ακουστικών μέσων) προβλέπει την έρευνα για τη διατήρηση της βιοποικιλότητας στον Υμηττό.

Στο πλαίσιο αυτό, έχουν τοποθετηθεί μίνι συσκευές σε κατάλληλα σημεία του Υμηττού που καταγράφουν τους ήχους της φύσης και συμβάλλουν στην επιστημονική έρευνα για την πανίδα.

Παράλληλα, πραγματοποιούνται τακτικές συναντήσεις μεταξύ των εταίρων του προγράμματος με σκοπό την ανταλλαγή τεχνογνωσίας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια