Πορεία εργαζομένων στους δρόμους του Βύρωνα

Πορεία διαμαρτυρίας στους δρόμους της πόλης πραγματοποίησαν για ακόμη μία φορά  εργαζόμενοι του Δήμου Βύρωνα.

Σήμερα, κεντρικό αίτημα ήταν να μην γίνουν πράξη 47 απολύσεις συναδέλφων τους στη δημοτική επιχείρηση. Όπως φαίνεται, τις τελευταίες ημέρες η σχέση του σωματείου εργαζομένων και της δημοτικής αρχής οδηγείται στα άκρα. Η αιτία είναι γνωστή από τις ανακοινώσεις του σωματείου προς τους πολίτες του Βύρωνα και δεν είναι άλλη από την αδυναμία ανταπόκρισης της δημοτικής αρχής ως προς τις οικονομικές της υποχρεώσεις προς τους εργαζόμενους και όχι μόνο. Είναι οι εργαζόμενοι εμπαθείς απέναντι στο δήμαρχο και τη δημοτική αρχή ή ήταν ψέματα οι προεκλογικές εξαγγελίες του δημάρχου και ο απολογισμός του περασμένου Οκτωβρίου όταν διαβάζαμε ότι “ στην περίοδο της οικονομικής κρίσης , ο Δήμος Βύρωνα κοιτάει το μέλλον ασφαλής και οικονομικά ισχυρός”!  Και σε σχέση με τη δημοτική επιχείρηση πως φτάνουμε από τον απολογισμό ότι “μειώσαμε το πλεονάζων προσωπικό της επιχείρησης , χωρίς ΚΑΝΕΝΑΣ εργαζόμενος να χάσει τη δουλειά του… με τον τρόπο αυτό απογειώσαμε περαιτέρω τα κέρδη της επιχείρησης σε ποσοστό 100% σε σχέση με το παρελθόν” στη σημερινή σκληρή πραγματικότητα 47 απολύσεων; Αλήθεια , τα κέρδη πράγματι της δημοτικής επιχείρησης των δύο  τελευταίων ετών λόγω της επιτυχούς μείωσης του προσωπικού της, μήπως πρέπει να μάθουμε και εμείς οι πολίτες που πάνε;

Όλοι εμείς οι πολίτες , εργαζόμενοι , επαγγελματίες , συνταξιούχοι , άνεργοι ,νέοι, ζούμε σήμερα στο πετσί μας την βάρβαρη , ανελέητη   επίθεση του  ΔΝΤ, της τρόϊκας και της κυβέρνησης. Στο Βύρωνα τα περισσότερα   μαγαζιά έχουν κλείσει η ανεργία φουντώνει οι άνθρωποι περπατάνε με σκυφτά κεφάλια. Μέσα σε αυτό το κοινωνικό περιβάλλον η δημοτική αρχή οφείλει και είναι υπεύθυνη να βγει δημόσια και να πει την αλήθεια για την πραγματική οικονομική θέση του Δήμου. Είναι δικαίωμα μας να γνωρίζουμε την αλήθεια. Και επιτέλους οφείλει και η αντιπολίτευση να πιέσει προς αυτή τη κατεύθυνση .

Κοσμάς Τσιάκαλος

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια