Ψήφισμα συμπαράστασης στους μετανάστες απεργούς πείνας καταθέτει η Στάση Βύρωνα

Πηγή: Δημοτική Πρωτοβουλία Στάση Βύρωνα

Κοντεύει μήνας από τότε που περίπου 300 απεργοί μετανάστες πείνας προσπαθούν με αυτόν τον τρόπο να διεκδικήσουν τη νομιμοποίησή τους στην Ελλάδα, έχοντας απέναντι μια πολιτεία που κωφεύει και αδιαφορεί για τα αιτήματά τους, υποταγμένη στις επιταγές της συνθήκης »Δουβλίνο ΙΙ ».

Στο πλάι τους έχει αναπτυχθεί ένα τεράστιο κύμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης από φορείς, προσωπικότητες, πνευματικούς ανθρώπους, απλούς πολίτες, δημοτικά συμβούλια.

Το θέμα τους έχει πάρει και διεθνείς διαστάσεις. Πρόσφατο παράδειγμα η δήλωση συμπαράστασης από τον γνωστό Ιταλό θεατρικό συγγραφέα Ντάριο Φο.

Υπενθυμίζουμε ότι την περασμένη βδομάδα η Στάση Βύρωνα έκανε έκκληση και συνέλλεξε υλικό το οποίο και τους παρέδωσε στον χώρο όπου στεγάζονται.

Την Δευτέρα 28-2-11 καταθέτει στο Δημοτικό Συμβούλιο Βύρωνα το ακόλουθο ψήφισμα σαν ένδειξη ελάχιστης συμπαράστασης και καλεί όλες τις δημοτικές παρατάξεις για την υπερψήφισή του.

Εδώ και 28 ημέρες 287 μετανάστες που ζουν και εργάζονται για χρόνια στη χώρα μας ξεκίνησαν απεργία πείνας στην Αθήνα (μέγαρο ΥΠΑΤΙΑ) και στο ΕΚ Θεσσαλονίκης, γιατί στερούνται τα στοιχειώδη νομιμοποιητικά έγγραφα παραμονής τους στη χώρα μας, όχι με δική τους ευθύνη, αλλά λόγω της μεταναστευτικής πολιτικής που ασκούν οι ελληνικές κυβερνήσεις τα τελευταία χρόνια.

Με την υπογραφή μάλιστα της συνθήκης ΔΟΥΒΛΙΝΟ 2 δόθηκε η χαριστική βολή στο δικαίωμα της ελεύθερης μετακίνησης των μεταναστών στις χώρες της Ε.Ε. με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν στη χώρα μας – χώρα εισόδου του 90% των μεταναστών στην Ε.Ε.

Οι μετανάστες που ζουν στη χώρα μας αποτέλεσαν και αποτελούν έναν από τους βασικούς πυλώνες στους οποίους στηρίχθηκε η όποια ανάπτυξή της. Ταυτόχρονα, κατά παράβαση κάθε έννοιας εργατικού δικαίου, ήταν και είναι τα πρώτα θύματα της «μαύρης» εργασίας, με αποτέλεσμα να στερούνται τα Ασφαλιστικά Ταμεία μια σοβαρή πηγή εσόδων.

Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στον αγώνα τους για αξιοπρεπή ζωή και για το αυτονόητο δικαίωμα της ελεύθερης μετακίνησης των ανθρώπων, σε έναν κόσμο που τα κερδοσκοπικά κεφάλαια κινούνται ανεξέλεγκτα με ταχύτητα ηλεκτρικού ρεύματος.

Καλούμε την Κυβέρνηση να προχωρήσει στη νομιμοποίησή τους, αποσυνδέοντας την ανανέωση της άδειας παραμονής τους από την ύπαρξη ορισμένου αριθμού ενσήμων, σε συνθήκες μάλιστα καλπάζουσας ανεργίας, ώστε να μην μεταπίπτουν από το καθεστώς της νομιμότητας στο καθεστώς της παρανομίας, εξαιτίας της απροθυμίας των εργοδοτών τους να καταβάλουν τις προβλεπόμενες από τη νομοθεσία ασφαλιστικές εισφορές.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια