Συνέλαβαν στέλεχος της Νεολαίας ΣΥΝ και της δημοτικής παράταξης Στάση Βύρωνα κατά λάθος

Πηγή: Ελευθεροτυπία

Σοβαρό συμβάν αυθαίρετης βίας και προσβλητικής συμπεριφοράς χαρακτηρίζει ο Συνασπισμός τη χθεσινή προσαγωγή του στελέχους του κόμματος, Δημοσθένη Παπαδάτου-Αναγνωστόπουλου, από την Αντιτρομοκρατική, κατά τη διάρκεια των αστυνομικών ερευνών στο Βύρωνα. Κατά τη διάρκεια έκτακτης συνέντευξης τύπου, ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος, Π. Σκουρλέτης, υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις, ώστε να μην πλανάται η εντύπωση στοχοποίησης του ΣΥΝ.

“Ο Δημοσθένης Παπαδάτος-Αναγνωστόπουλος έχει τόση σχέση με την τρομοκρατία όση έχει ο Μπομπ Σφουγγαράκης με την μοριακή βιολογία”, δήλωσε από τη μεριά του ο Δημ. Παπαδημούλης, βουλευτής του ΣΥΝ. Δήλωσε ότι το περιστατικό αποτελεί είτε κραυγαλέα ανικανότητα και αμόκ αυταρχισμού, είτε στοχοποίηση και συκοφάντηση ενός πολιτικού χώρου, είτε και τα δύο.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Θ. Δρίτσας, έκανε λόγο για “νέα αντιδημοκρατική εκτροπή“, συνδέοντας το συμβάν με παλαιότερες δηλώσεις των κ.κ. Πάγκαλου και Παπουτσή για το Συνασπισμό και τη βίαιη συμπεριφορά των ΜΑΤ εις βάρος μελών της νεολαίας του ΣΥΝ έξω από τα δικαστήρια της Σχολής Ευελπίδων -υπόθεση για την οποία υποστήριξε ότι κουκουλώθηκε.

Ο ίδιος ο Δημοσθένης Παπαδάτος περιέγραψε το περιστατικό, λέγοντας ότι δεν ήταν προσαγωγή, αλλά “απαγωγή”. Γνωστοποίησε ότι θα καταθέσει μήνυση εις βάρος όσων των υπέβαλαν σε “ανείπωτη και τρομοκρατικού τύπου ταλαιπωρία”.

Υποστήριξε ότι 10-15 άτομα με πολιτικά -ορισμένοι φορούσαν κουκούλες- τον χτύπησαν βίαια χωρίς να του δώσουν την ευκαιρία να εξηγήσει ποιος είναι και χωρίς να του δώσουν τα στοιχεία τους. “Τρώω απίστευτο ξύλο”, είπε και πρόσθεσε ότι κατά τη διάρκεια της διαδρομής προς τη ΓΑΔΑ τον απειλούσαν και τον έβριζαν “βάναυσα”.

Παράλληλα, υποστήριξε ότι τον παρακολουθούσαν, επειδή -μεταξύ άλλων- ένας του είπε “ήθελες και σουβλάκι, κάθαρμα“. όπως διευκρίνισε ο Δημ. Παπαδάτος, πριν προσαχθεί είχε σταματήσει για να πάρει φαγητό.

Στη συνέχεια, έκανε λόγο για συμπεριφορά που μείωσε την προσωπικότητά του, αφού στη ΓΑΔΑ του ζήτησαν να γδυθεί και τον άφησαν γυμνό για 20 λεπτά.

Το στέλεχος του ΣΥΝ, ανέφερε πως αφού ντύθηκε, ένας άνδρας του είπε ότι έγινε ένα “απίστευτο λάθος, ότι μοιάζω πάρα πολύ με κάποιον απ΄ αυτούς που ψάχνουν “.

Τι υποστηρίζει η ΕΛ.ΑΣ.

Με ανακοίνωσή της, η αστυνομία παραδέχεται ότι το στέλεχος του ΣΥΝ δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση που διερευνούσε η Αντιτρομοκρατική. Επιβεβαιώνει, ωστόσο, ότι οδηγήθηκε άμεσα στη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, επειδή βρέθηκαν στην κατοχή του δύο δελτία αστυνομικής ταυτότητας, από τα οποία το ένα είχε δηλωθεί ως κλαπέν από τον κάτοχό του, τον Ιανουάριο του 2004.

Εις βάρος του Δημ. Παπαδάτου-Αναγνωστόπουλου σχηματίστηκε δικογραφία.

Ο Δημ. Παπαδάτος υποστήριξε ότι την είχε βρει τυχαία στο δρόμο λίγο πριν προσαχθεί, κοντά στο ξενοδοχείο Caravel και θα την παρέδιδε στο αστυνομικό τμήμα που βρισκόταν κοντύτερα στο σπίτι του, αν δεν τον είχαν σταματήσει.

Όσον αφορά στις καταγγελίες για άσκηση βίας, η αστυνομία υποστηρίζει ότι δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. ” Η προσαγωγή του έγινε με όλους τους νόμιμους τύπους και τηρήθηκαν οι απαραίτητες διαδικασίες”, αναφέρει στην ανακοίνωσή της.

Διαβάστε τις σχετικές ανακοινώσεις για τη σύλληψη του Δημ. Παπαδάτου:

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

1 Σχόλιο
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
Στάση Βύρωνα

Καταγγελία της Στάση Βύρωνα για τη τρομοκρατική σύλληψη του Δημοσθένη Παπαδάτου

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

Η Δημοτική Πρωτοβουλία “ΣΤΑΣΗ ΒΥΡΩΝΑ” καταγγέλει στο δημοκρατικό λαό του Βύρωνα την απαράδεκτη, τρομοκρατική επίδειξη δύναμης και αυταρχισμού της αστυνομίας που «απήγαγε», ξυλοκόπησε και παράνομα κράτησε στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ το μέλος της Γραμματείας της παράταξης μας Δημοσθένη Παπαδάτο-Αναγνωστόπουλο.

Η «απαγωγή» και ο ξυλοδαρμός του Δημοσθένη έγινε, χωρίς να προηγηθεί ο στοιχειώδης έλεγχος, 100 μέτρα από το σπίτι του ενώ πήγαινε πεζός προς αυτό, μπροστά στα έκπληκτα μάτια γειτόνων και περαστικών μέρα μεσημέρι στην Φορμίωνος, από ασφαλίτες και αστυνομικούς με πολιτικά.

Επειδή τα κρούσματα τρομοκρατίας τελευταία πληθαίνουν, δεν μας πείθουν ότι πρόκειται για λάθος. Πιστεύουμε ότι η κυβέρνηση στην προσπάθεια της να περάσει τα αντιλαϊκά μέτρα κατά των εργαζομένων και της νεολαίας, που υπαγορεύει το ΔΝΤ και η τρόικα και επειδή ο λαός αντιδρά και διεκδικεί τα δικαιώματα του, προσπαθεί με την τρομοκρατία να κάμψει τις αντιστάσεις του.

Είναι χρέος νομίζουμε κάθε δημοκρατικού πολίτη του Βύρωνα, κάθε συλλογικότητας, συλλόγου ή σωματείου να αντιδράσει και να καταδικάσει αυτές τις πρακτικές.

Καλούμε τις Δημοτικές παρατάξεις και το Δημοτικό Συμβούλιο να πάρουν θέση. Απαιτούμε από την κυβέρνηση να σταματήσει την αστυνομοκρτατία στις γειτονιές μας και η αστυνομία να παίξει τον πραγματικό της ρόλο που είναι η προστασία του πολίτη από το έγκλημα και όχι η τρομοκράτηση όσων αγωνίζονται για μιά καλύτερη ζωή, για τα δικαιώματα του λαού και της νεολαίας.

14/1/2011

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΣΤΑΣΗ ΒΥΡΩΝΑ