Νέα γραφεία για τους Παλαιούς Προσκόπους Βύρωνα

Πηγή: Άγρυπνα... στον Βύρωνα!

Μετά από τρεις σχεδόν δεκαετίες και έπειτα από μαραθώνιες καλοκαιρινές και προεκλογικές διαβουλεύσεις, διαξιφισμούς και έντονο παρασκήνιο μεταξύ της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων και του Σώματος Ελληνων Οδηγών, με διαιτητή την Δημοτική Αρχή και τον ίδιο τον Δήμαρχο, το κτίριο της ιστορικής λέσχης-εντευκτηρίου στην συμβολή των οδών Κωνσταντιλιέρη και Ευαγγελικής Σχολής επέστρεψε στην χρήση των Παλαιών Προσκόπων Βύρωνα και του Εκπολιτιστικού τους Συλλόγου “Άρη Κωσταντόγλου”.

Η συγκεκριμένη αίθουσα που αποτέλεσε το μήλο της έριδας μεταξύ των δύο Ενώσεων, άνηκε προ δεκαετιών στους Παλαιούς Προσκόπους, όμως είχε παραχωρηθεί πριν πολλά χρόνια στις Ελληνίδες Οδηγούς. Η μη χρησιμοποίησή της τα τελευταία χρόνια αποτέλεσε την απαρχή συγκεκριμένων αξιώσεων από την Διοίκηση των Παλαιών Προσκόπων για εκ νέου παραχώρηση της σε αυτούς.

Το συγκεκριμένο αίτημα έγινε αποδεκτό από την δημοτική αρχή και μετα από αμοιβαίες παραχωρήσεις και υποχωρήσεις των δύο Ενώσεων βρέθηκε η χρυσή τομή.

Το προηγούμενο λοιπόν Σαββατοκύριακο , οι Παλαιοί Πρόσκοποι πραγματοποίησαν αγιασμό στον χώρο και ενημέρωσαν τα μέλη τους για τις πρωτοβουλίες και τα σχέδιά τους για το 2011.

Παρόντες ήταν ο Δήμαρχος Νίκος Χαρδαλιάς και οι Αντιδήμαρχοι Χρήστος Γώγος, Πετρούλα Μπαστέα και Ιουλία Κιούπη. Ο Νίκος Χαρδαλιάς και Χρήστος Γώγος τιμήθηκαν με αναμνηστικές πλακέτες για την συμβολή τους στο έργο της Ένωσης.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ