Νέα γραφεία για τους Παλαιούς Προσκόπους Βύρωνα

Πηγή: Άγρυπνα... στον Βύρωνα!

Μετά από τρεις σχεδόν δεκαετίες και έπειτα από μαραθώνιες καλοκαιρινές και προεκλογικές διαβουλεύσεις, διαξιφισμούς και έντονο παρασκήνιο μεταξύ της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων και του Σώματος Ελληνων Οδηγών, με διαιτητή την Δημοτική Αρχή και τον ίδιο τον Δήμαρχο, το κτίριο της ιστορικής λέσχης-εντευκτηρίου στην συμβολή των οδών Κωνσταντιλιέρη και Ευαγγελικής Σχολής επέστρεψε στην χρήση των Παλαιών Προσκόπων Βύρωνα και του Εκπολιτιστικού τους Συλλόγου “Άρη Κωσταντόγλου”.

Η συγκεκριμένη αίθουσα που αποτέλεσε το μήλο της έριδας μεταξύ των δύο Ενώσεων, άνηκε προ δεκαετιών στους Παλαιούς Προσκόπους, όμως είχε παραχωρηθεί πριν πολλά χρόνια στις Ελληνίδες Οδηγούς. Η μη χρησιμοποίησή της τα τελευταία χρόνια αποτέλεσε την απαρχή συγκεκριμένων αξιώσεων από την Διοίκηση των Παλαιών Προσκόπων για εκ νέου παραχώρηση της σε αυτούς.

Το συγκεκριμένο αίτημα έγινε αποδεκτό από την δημοτική αρχή και μετα από αμοιβαίες παραχωρήσεις και υποχωρήσεις των δύο Ενώσεων βρέθηκε η χρυσή τομή.

Το προηγούμενο λοιπόν Σαββατοκύριακο , οι Παλαιοί Πρόσκοποι πραγματοποίησαν αγιασμό στον χώρο και ενημέρωσαν τα μέλη τους για τις πρωτοβουλίες και τα σχέδιά τους για το 2011.

Παρόντες ήταν ο Δήμαρχος Νίκος Χαρδαλιάς και οι Αντιδήμαρχοι Χρήστος Γώγος, Πετρούλα Μπαστέα και Ιουλία Κιούπη. Ο Νίκος Χαρδαλιάς και Χρήστος Γώγος τιμήθηκαν με αναμνηστικές πλακέτες για την συμβολή τους στο έργο της Ένωσης.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

8 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
Ερρίκος Μαργαρίτης

Φίλτατοι αδελφοί Παλαιοί Πρόσκοποι του 1ου Συστήματος Βύρωνα.
Για την απόκτηση των νέων γραφείων σας, τα μέλη της Ενώσεως Παλαιών Προσκόπων του 2ου Συστήματος Βύρωνα και εγώ προσωπικά ευχόμαστε εγκαρδίως, καλή προσκοπική δουλειά στις νέες σας εγκαταστάσεις.
Σε τέτοιες όμως προβολές, των αξιοθαύμαστων επιτευγμάτων σας, καλόν θα είναι να αναφέρετε ότι η Ένωσή σας ανήκει στο 1ο Σύστημα Προσκόπων Βύρωνα.
Εσείς ασφαλώς γνωρίζετε, ότι από το 1988 υπάρχει και η Ένωση Παλαιών Προσκόπων του 2ου Συστήματος, η οποία έχει έδρα στο Προσκοπικό Εντευκτήριο επί της οδού Βουτζά 73. Υπάρχουν λοιπόν και άλλοι Παλαιοί Πρόσκοποι στο Βύρωνα οι οποίοι δεν πρέπει να σφετεριστούν
Με εγκάρδιους προσκοπικούς χαιρετισμούς Ερρίκος Μαργαρίτης Πρόεδρος της Ενώσεως Παλαιών Προσκόπων 2ου Συστήματος Βύρωνα.

Λουκίδης Γιώργος

Λεξικό ΜΠΑΜΠΙΝΙΩΤΗ (για το σχολείο,για το γραφείο και παλαιούς προσκόπους)
ΣΦΕΤΕΡΙΖΟΜΑΙ-(κ.σφετερίσθηκα)=κάνω δικό μου με αθέμιτο τρόπο κάτι που δεν μου ανήκει.
Λεξικό της ελληνικής γλώσσας.
ΣΦΕΤΕΡΙΖΟΜΑΙ=κάνω δικό μου ξένο πράγμα παρανόμως.

Αγαπητέ αδελφέ και φίλε Ερρίκο Μαργαρίτη,
Σε ευχαριστούμε για τα καλά σου λόγια στην αρχή του σχολίου σου.Στο δεύτερο μέρος του σχολίου σου το οποίο βιάστηκες να δημοσιοποιήσεις έχω να σου πω τα εξής.
1ον)Το κείμενο που διάβασες και κάνεις σχόλια ΔΕΝ ΤΟ ΕΓΡΑΨΑΝ ΟΥΤΕ ΡΩΤΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΠΑΛΑΙΟΙ ΠΡΟΣΚΟΠΟΙ ΤΟΥ 1ΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΒΥΡΩΝΑ.Ωστόσο πέραν ορισμένων λεπτομερειών και διευκρινίσεων είναι σωστό.Για παράδειγμα όπως πολύ σωστά διευκρινίζεις το κείμενο και η εν λόγω αίθουσα αφορά τους παλαιούς προσκόπους του 1ου συστήματος Βύρωνα και όχι τους “παλαιούς προσκόπους του Βύρωνα” που κακώς γράφτηκε έτσι στο κείμενο.
2ον)Παρά τα καλά σου λόγια κ.Ερρίκο Μαργαρίτη δεν κατανοώ γιατί χρησιμοποίησες τέτοια βαριά λέξη “σφετεριστήκαμε”.Τι πράγμα είναι δικό σου και το κάναμε δικό μας με αθέμιτο τρόπο;
3ον)Εάν δεν άντεχες την ασάφεια του κυρίως κειμένου ως προς το διαχωρισμό των ενώσεων μας σαν καλός πρόσκοπος που είσαι είχες δύο επιλογές, α)να μας πάρεις τηλέφωνο για να διευκρινήσεις την ανάμειξη μας (Ε.Π.Π.1ου Βύρωνα)στο κυρίως κείμενο ή β)να δημοσιοποιήσεις το σχόλιο σου ΩΣ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΤΙΚΟ και όχι με υποδείξεις παραινέσεις και χαρακτηρισμούς για κάτι που δε γράψαμε εμείς.

Γ.Λουκίδης
Πρόεδρος Πολιτιστικού Συλλόγου Βύρωνα
Άρης Κωνσταντόγλου.
Μέλος του Δ.Σ της Ε.Π.Π του 1ου Σ.Π.
Βύρωνα.

Agalmatakia67

Υπήρξα σαν παιδί πρόσκοπος του Βύρωνα για αρκετά χρόνια , έζησα κατασκηνώσεις, εκδρομές , μπάντες και βίωσα την απερίγραπτη ζωή του προσκοπισμού . Όσοι έχουμε ζήσει τον προσκοπισμό μπορούμε να τον κρατούμε στην ψυχή μας, είτε είμαστε ενεργοί μέχρι σήμερα είτε είμαστε νοσταλγοί του παρελθόντος , έτσι παίρνω το θάρρος να πω την γνώμη μου για το θέμα που προέκυψε .

Θέλω να σας ζητήσω με μεγάλο σεβασμό στην αδιαμφισβήτητη προσφορά σας στον προσκοπισμό του Βύρωνα , αυτή η προσπάθεια που συνεχίζεται από εσάς να μην πέσει θύμα των κλασικών ασθενειών που έχουν διάφοροι σύλλογοι…

Ο προσκοπισμός δεν είναι το ίδιο , δεν θα πρέπει να είναι το ίδιο !

Στον προσκοπισμό πρωτομάθαμε όλοι μας τι σημαίνει ομάδα, την αξία του να είμαστε μέλη μίας κοινότητας ,ανήκουμε όλοι σε αυτή την κουλτούρα από παιδάκια , από λυκόπουλα …

Μην αφήσετε να χωρίσουν την αγκαλιά του προσκοπισμού του Βύρωνα , γραφεία και εγκαταστάσεις …είναι στενάχωρη και μόνο η συζήτηση που βγήκε στο forum .

Έχουμε αρκετές πλαγιές γύρω από τον Βύρωνα που περιμένουν , ακόμα και αρκετές αίθουσες που μπορούν να φιλοξενήσουν όλες τις παρέες με θετική αύρα σαν αυτή του προσκοπισμού .

Κατά την γνώμη μου, προσκλήσεις λείπουν , πειθώ για αξίες και ιδανικά λείπουν, σε αυτά έχει εξαιρετικές απαντήσεις ο προσκοπισμός , δεν μας λείπουν αίθουσες .

Με πολύ σεβασμό

Ερρίκος Μαργαρίτης

Φίλτατε αδελφέ Γιώργο
Εν πρώτοις αισθάνομαι την ανάγκην προ της απολογίας μου, να σου ζητήσω, δυστυχώς δια του ιδίου αυτού μέσου επικοινωνίας, χωρίς κανένα ενδοιασμό ή ελιγμό αλλά ειλικρινά, «συγνώμη» για την όπως χαρακτήρισες λέξη ,η οποία διείσδυσε στο σχόλιό μου. Δυστυχώς ,ακόμη, δεν απέκτησα το ετυμολογικό λεξικό του Μπαμπινιώτη και δεν γνωρίζω πως ερμηνεύει την λέξη «συγνώμη» . Η δική μου όμως ερμηνεία είναι, ότι έχω την ίδια γνώμη, ότι συμφωνώ δηλαδή, με την γνώμη , τη οποία σχημάτισε για μένα ,αυτός στον οποίον την απευθύνω.
Εγώ, όπως γνωρίζεις ενδιατρίβω μια ζωή στις προβάλλοντας, δήθεν ταπεινά, ότι εκτός των άλλων, σχεδόν το σύνολον των θερμικών αστικών λεωφορείων της Αθήνας ως και του Δήμου Βύρωνος , έχουν εγκριθεί από την πολιτεία με μελέτη και δική μου υπογραφή.
Μη περιμένεις λοιπόν από εμένα να διατυπώσω ορισμένες σκέψεις και μάλιστα σε κατάσταση αγανακτήσεως , (την αιτία σου γράφω παρακάτω ) σε άψογα ελληνικά.
Ακολουθώντας τη αρίθμηση των παρατηρήσεών σου απολογούμενος διευκρινίζω τα εξής:
1ον) Προσπάθησα να μάθω ποιος ήταν ο Reporter της ειδησεογραφικής πληροφόρησης, αλλά δυστυχώς δεν το κατόρθωσα. Αυτή όμως η δημοσίευση ήταν το επιστέγασμα της ερευνά μου, στις δημοσιεύσεις του Δήμου Βύρωνα, όπου πουθενά δεν εμφανίζεται η ύπαρξης της Ενώσεως Παλαιών Προσκόπων του 2ου Συστήματος Βύρωνος. Σ’ αυτή την παράγραφο δεν με επιπλήττεις. Το ότι ούτε το γράψατε ούτε ερωτηθήκατε, όπως μου γράφεις , αποδέχομαι και σε πιστεύω απόλυτα. Απ΄ότι πληροφορήθηκα και οι δικές σας σχετικές έρευνες δεν είχαν αποτέλεσμα.
2ον) Εδώ θα σε παρακαλούσα να έριχνες μια ματιά στην πρόταση, όπου εμφανίστηκε . Παρατηρείς ότι η πρόταση δεν είναι ολοκληρωμένη, σε διαβεβαιώνω ότι αν διάβαζες την πρόταση ολοκληρωμένη ,δεν θα υπήρχε θέμα παρεξηγήσεως. Γιατί ο υπολογιστής από κακό χειρισμό μου είχε αυτό το αποτέλεσμα, δεν έχω τις γνώσεις να το εξηγήσω . Εύχομαι να γίνω πιστευτός , ότι δεν είχα ούτε έχω ποτέ την πρόθεση να χρησιμοποιήσω για κανένα πολύ περισσότερο δε τους αδελφούς παλαιούς προσκόπους του 1ου Συστήματος Βύρωνος.
3ον) Να είσαι βέβαιος ότι σε επόμενες θα ακολουθήσω και τις δύο επιλογές
α) ήδη πληροφορήθηκα τα τηλέφωνά σου και β) το επόμενο σχόλιό μου θα είναι ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΤΙΚΟ αν και δεν αισθάνομαι να έκανα εσκεμμένως , κακόβουλες υποδείξεις παραινέσεις και χαρακτηρισμούς . Αν όμως λόγω κακής διατυπώσεως εκ μέρους μου έδωσαν αυτή την εντύπωση, ζητώ και πάλι άφεση αμαρτιών.
Με πραγματικούς εγκάρδιους προσκοπικούς χαιρετισμούς
Ερρίκος Μαργαρίτης
Πρόεδρος της Ε.Π.Π.2ου Σ.Βύρωνος

Ερρίκος Μαργαρίτης

Αγαπητέ «Agalmatakia67»
Θέλω να σε συγχαρώ , ως γερόλυκος, για το θάρρος που γράφεις ότι πήρες να πεις την γνώμη σου , στο θέμα που προέκυψε και στο οποίο δυστυχώς ο αίτιος και κακός χειριστής ήμουν εγώ. Δεν υπάρχει καμία αμφισβήτηση, ότι το κίνητρό σου, να γράψεις κι εσύ το σχόλιό σου είναι η πίστη και η αγάπη στη ιδέα και τα ιδανικά του προσκοπισμού.
Είναι ανθρώπινο και αναπόφευκτο, μερικές φορές, να πλανάται κανείς, αλλά το να ομολογεί την πλάνη του και να ζητά την συγχώρεση από τους αδελφούς του, είναι αρχές που διδαχτήκαμε στο προσκοπισμό και προσπαθούμε να εφαρμόσουμε.
Θα μου επιτρέψεις λοιπόν, ως γερόλυκος, και πάλι, να συμπληρώσω ορισμένα σημεία του ορθού σχολίου σου, διότι μεταξύ των γραμμών του διακρίνω την φλόγα που ζεσταίνει ακόμα την καρδιά σου η αίγλη του προσκοπισμού.
Θέλω να πιστέψει κι εσύ, ότι ο προσκοπισμός διαθέτει τα κατάλληλα φάρμακα για την θεραπεία των «κλασικών ασθενειών » που έχουν οι διάφοροι σύλλογοι, Αν και εμείς δεν είμαστε σύλλογος, αλλά μια υψηλών ιδανικών παγκόσμια εθελοντική οργάνωση και έχουμε κάνει τα κατάλληλα εμβόλια κατά των επιδημιών, που ενσκήπτουν κατά καιρούς, στην κοινωνία από διάφορες εκρήξεις .
Να η ζωή που δεν την νοιώθει όποιος δεν έζησε μαζί μας!
Να είσαι καλά και να λες την γνώμη σου!
Ερρίκος Μαργαρίτης
Από την Ένωση Παλαιών Προσκόπων του 2ου Συστήματος Βύρωνος

Λουκίδης Γιώργος

Προς:agalmatakia 67
Αγαπητέ φίλε και αδελφέ,
Απο το κείμενο σου εισέπραξα ήθος και ευγένεια,μνήμες και ευαισθησία,συγκίνηση και προοπτική.Δια τούτο σου καταθέτω την ειλικρινή εκτίμησή μου . Ωστόσο ζητήματα που ενοχλούν την αξιοπρέπειά μας πρέπει να αντιμετωπίζονται.Υποθέτω ότι συμφωνείς.

Υπολήπτομαι
Γ.Λουκίδης
Πρόεδρος Π.Σ.Β.Α.Κ
Αντιπρόεδρος Π.Π.Β. 1ου Σ.

Λουκίδης Γιώργος

Αδελφέ μου Ερρίκο,
Εάν στην προσπάθειά μου για να υπερασπισθώ το δίκιο μας,ήμουν απρεπής σου ζητώ συγγνώμη.

Με εκτίμηση,
Γ.Λουκίδης

Ερρίκος Μαργαρίτης

Φίλτατε αδελφέ Γιώργο
Αν και το θέμα πιστεύω ότι το θεωρούμε και οι δυο μας λήξαν. θα σε πάρω αυτές τις μέρες ένα τηλέφωνο, προκειμένου να σου αποδείξω ότι δεν υπήρχε εκ μέρους μου καμία απολύτως πρόθεση αλλά η συνέχεια της μη ολοκληρωμένης προτάσεως, είχε τελείως διαφορετική έννοια. Το γιατί η τεχνολογία δεν με βοήθησε, πάλι εγώ είμαι ο υπαίτιος, λόγω μη επαρκούς εμπειρίας στο αντικείμενο.
Με εγκάρδιους προσκοπικούς χαιρετισμούς,
Ερρίκος Μαργαρίτης