Καταγγελιών συνέχεια για τα μπάζα στον Υμηττό

Πηγή: Επιτροπή πολιτών Βύρωνα

Σε συνέχεια της καταγγελίας του, για τα ασφαλτικά υλικά που απορρίπτονται σε χώρο ο οποίος ανήκει στην Β΄ ζώνη Υμηττού, ο κ. Δημήτρης Σουλιώτης επανέρχεται με περισσότερα στοιχεία, ζητώντας από το Δασαρχείο Πεντέλης την άμεση απομάκρυσή τους και την τιμωρία των υπευθύνων.

Προς:
Την Υπουργό ΥΠΕΚΑ
Το Δασαρχείο Πεντέλης

Κοινοποίηση: Γ.Γ Περιφέρειας Αττικής
Δημοτικές Παρατάξεις του Δήμου Βύρωνα

Κυρία Υπουργός
Αξιότιμοι κύριοι.

Παρά το γεγονός ότι εδώ και μερικές εβδομάδες σας έχω ενημερώσει για την παράνομη ρίψη στην Β΄ ζώνη Υμηττού τεράστιων όγκων από μπάζα και άχρηστα όσο και μολυσμένα υπολείμματα ασφάλτου, τα οποία όπως σας εξήγησα προέρχονται από τον εργολάβο που διενεργεί τα έργα οδοποιίας στον Δήμο Βύρωνα, μέχρι σήμερα δεν έχω δεί καμιά ουσιαστική κίνηση για την απομάκρυνσή τους ούτε δημόσια ανακοινώθηκε από την Δασική Υπηρεσία κάποια επιβολή προστίμου ή άλλης ποινής στον εργολάβο σύμφωνα με όσα προβλέπει ο νόμος.

Διαμαρτύρομαι και διερωτώμαι αν βρίσκομαι μπροστά στις συνήθεις συμπαιγνίες της πολιτικής και κρατικής εξουσίας η οποία από υπερασπιστής των δικαιωμάτων των πολιτών μεταβάλλεται, όχι σπάνια, σε ανοικτό υπερασπιστή και προστάτη της διαφθοράς της αυθαιρεσίας και της παρανομίας.

Έως πότε κυρία υπουργός και κύριοι της δασικής υπηρεσίας θα βλέπουμε τα μπάζα να μένουν στην θέση του και τον εργολάβο όπως και τον προκαθήμενο της δημοτικής αρχής να απολαμβάνουν το προνόμιο της ατιμωρησίας; Αυτός είναι ο ρόλος σας;

Πέρα όμως από την ατιμώρητη παρανομία με τα μπάζα, σας καταθέτω νέα καταγγελία σχετική με το γεγονός ότι Δημοτική Αρχή Βύρωνα και ιδιωτικές εταιρίες έχουν καταλάβει το ίδιο τμήμα της Β΄Ζώνης Υμηττού, που έχει γίνει η ρίψη μπαζών, έχουν τοποθετήσει μπάρα και τον έχουν μεταβάλλει σε χώρο στάθμευσης φορτηγών αυτοκινήτων, ανυψωτικών, εσκαφέων και άλλων μηχανημάτων, τα οποία χρησιμοποιούνται σε τεχνικά έργα. Στο ίδιο χώρο επίσης άλλες ιδιωτικές εταιρίες τοποθετούν οικοδομικά υλικά !…

Θέτω υπόψη σας αυτή τη σκανδαλώδη και προκλητική συμπεριφορά καθώς και την κατάληψη δημόσιου και προστατευόμενου χώρου στην Β΄ ζώνη Υμηττού από την δημοτική αρχή και τίς εταιρίες οι οποίες με σκοπό το κέρδος είναι φανερό ότι ιδιοποιούνται δημόσια γή με την προστατευτική ανοχή του δασαρχείου Πεντέλης και ζητώ να προχωρήσετε στην επιβολή κυρώσεων σε όσους αυθαιρετούν και στην αναδάσωση του χώρου.

Με τιμή

Για την Επιτροπή Κατοίκων Βύρωνα
Δημήτρης Σουλιώτης
Πρ. Νομαρχιακός και Δημοτικός Σύμβουλος
Ελλησπόντου 12, ΤΚ 162 32
Βύρωνας
6977. 747431
210 – 76 28 209

Δείτε την σχετική ανακοίνωση:

ΟΙ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΕΞΥΠΕΡΕΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΒΥΡΩΝΑ ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ

Μετέτρεψε αυθαίρετα την προστατευόμενη Β’ Ζώνη Υμηττού σε ΤΖΑΜΠΑ πάρκινγ φορτηγών ιδιωτικών εταιριών!

Πληρώνει ο λαός για να βάζει ο Δήμαρχος δημοτικούς φύλακες να φυλάνε τα αυτοκίνητα και τα μηχανήματα εργολάβων και επιχειρηματιών και να αδειάζουν τζάμπα βουνά από μπάζα ή οικοδομικά υλικά!…

Σε χώρο ελεύθερης και «τζάμπα» στάθμευσης μετέτρεψε ο Δήμαρχος Βύρωνα κ. Χαρδαλιάς την Β΄ζώνη Υμηττού, για λογαριασμό επιχειρηματιών και εργολάβων καθώς χθες Κυριακή 15/8 επιτροπή πολιτών -μετά από καταγγελίες κατοίκων- επισκεφτήκαμε και διαπιστώσαμε ότι στον χώρο που παλαιότερα είχε σχεδιασθεί να γίνει το Κολυμβητήριο Βύρωνα, επί δημαρχίας Ρογκάκου (Β΄ ζώνη Υμηττού), εκτός από τα βουνά από μπάζα στάθμευαν μόνιμα και τα εξής φορτηγά: ΥΗΡ 6012 του κ. Κατσαμάκη, ΙΜΒ 8208 Βουδούρη , ZZK 6425 Ροντογιάννης ΕΠΕ, ΙΒΥ 9776, ΝΧΑ 1754 ΕΥΡΩΜΕΤΑΦΟΡΙΚΗ και ΝΧΑ 43 55 Μαρτίνης, ΜΗΑ 7607, Μπετονιέρα της Τεχνικής Εταιρίας ΓΗΓΕΡΤΟΝ, ένα (1) κονταίηνερ! Εκτός από τα αναφερόμενα σταθμεύουν και αυτοκίνητα του Δήμου.

Οι αναγνώστες πρέπει να γνωρίζουν ότι εκτός από φορτηγά, στον ίδιο χώρο υπό την προστασία του κ. Χαρδαλιά βρίσκουν συχνά καταφύγιο, για μακρύ χρονικό διάστημα, διάφορα μηχανήματα εργολάβων τεχνικών έργων, μια ιδιαίτερη κατηγορία συνανθρώπων μας, οι οποίοι προκαλούν στον κ. Χαρδαλιά ένα είδος υψηλής πνευματικής και πολιτιστικής έκρηξης που συνοδεύεται συχνά από αισθήματα μιας άφατης και άσπιλης καλοσύνης και αλληλεγγύης…… Όπως είναι γνωστό άλλωστε ορισμένοι επιχειρηματίες δεν είναι αγνώμονες και πιστεύουμε ότι ανταποδίδουν τα αισθήματα καλοσύνης και αλληλεγγύης του κ. Δημάρχου ιδιαίτερα κατά την “σκληρή δοκιμασία” των δημοτικών εκλογών…. όπου εδώ που τα λέμε τότε φαίνονται οι αγνώμονες αλλά και οι αληθινοί φίλοι!……

Πάντως δεν είναι η πρώτη φορά που παρατηρείται το αξιοθρήνητο αυτό φαινόμενο. Η κατάσταση είναι διαχρονική. Κατά καιρούς μπορεί να δει κανείς σταθμευμένα φορτηγά, ανυψωτικά μηχανήματα κλπ άλλων εταιριών και εργολάβων ή φορτηγά που αδειάζουν διάφορα μπάζα ή τοποθετούν οικοδομικά υλικά, τα οποία συνήθως καμιά σχέση δεν έχουν με το δημοτικό έργο!!…. Θυμίζουμε ότι ο χώρος για τον οποίο γράφουμε, βρίσκεται δίπλα ακριβώς από το κλειστό γήπεδο μπάσκετ του Δήμου Βύρωνα και αξίζει το κόπο όσοι μπορούν να επισκεφτούν για να δούνε το πολιτισ τικό επίπεδο αυτών που παριστάνουν τους άρχοντες του Δήμου!.….

Το πιο γελοίο αλλά συνάμα και το πιο εξωφρενικό είναι ότι ο εν λόγω χώρος είναι κλεισμένος με μπάρα και φρουρείται (!) ενώ βάρδιες με δημοτικούς φύλακες υποτίθεται, από το πρωϊ ως το βράδυ, επιβλέπουν έναν χώρο που ενώ βρίσκεται κανονικά υπό την ευθύνη του Δασαρχείου Πεντέλης τελικά αποτελεί αντικείμενο ΑΥΘΕΡΑΙΤΗΣ διαχείρισης του δημάρχου και ΠΑΡΑΝΟΜΗΣ χρήσης του προς όφελος, στην ουσία, δραστηριοτήτων και προσώπων που καμιά σχέση δεν έχουν με τις ανάγκες ή τις λειτουργίες του Δήμου. Είναι φανερό ότι πληρώνουν οι πολίτες για να εξυπηρ ετούνται οι φίλοι επιχειρηματίες του κ. Δημάρχου.

Για την Επιτροπή πολιτών
Δημήτρης Σουλιώτης
Πρ. Νομαρχιακός και Δημοτικός Σύμβουλος

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

1 Σχόλιο
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ "ΣΤΑΣΗ ΒΥΡΩΝΑ

Και εμείς έχουμε ήδη καταγγείλει στο παρελθόν ρίχνονται μπάζα,σταθμεύουν φορτηγά παράνομα είτε χρησιμοποιείται για αποθήκευση κάδων καθαριότητας.Να σημειωθεί εδώ ότι ο χώρος αυτός προορίζονταν για κολυμβητήριο επί Δημαρχίας Ρογκάκου και σταμάτησε από τη Δασική Υπηρεσία,παραμένοντας 8 χρόνια τώρα σε κακό χάλι.

Η πρόθεση μας είναι άμεσα να γίνει παράσταση στον Δήμαρχο Βύρωνα και να απαιτήσουμε να απομακρυνθούν άμεσα οι προηγούμενες χρήσεις και να δρομολογηθεί η δημιουργία χώρου πρασίνου όπως αρμόζει σε ένα χώρο της Β΄Ζώνης Υμηττού.
Βύρωνας 24/8/2010