Ανακοίνωση του Δήμου Βύρωνα σχετικά με τις οφειλές του στο ΙΚΑ

Πηγή: Δήμος Βύρωνα

Σε ανακοίνωση-απάντηση προχώρησε ο Δήμος Βύρωνα σχετικά με την αναφορά στο βραδινό δελτίο ειδήσεων της 14ης Αυγούστου του τηλεοπτικού καναλιού Mega, για υποτιθέμενα χρέη του Δήμου Βύρωνα προς το ΙΚΑ.

Ο Δήμος Βύρωνα γνωστοποιεί ότι:

  1. Δε χρωστάει σε ασφαλιστικό ταμείο ή σε οποιαδήποτε υπηρεσία ή ΝΠ ή ΔΕΚΟ του Δημοσίου, πόσο μάλλον στο ΙΚΑ (σχετ. 1).
  2. Το μόνο «χρέος» προς το ΙΚΑ αφορά σε υποχρέωση της Δημοτικής Επιχείρησης Ανάπτυξης του Δήμου, η οποία βρίσκεται και σε καθεστώς μετατροπής, και αφορά σε οφειλές περιόδου 1997-2002, οι οποίες και έχουν διακανονισθεί με την υπ’ αρίθμ. 1114/2004 απόφαση του Γ’ Ταμείου Είσπραξης Εσόδων του ΙΚΑ και μέχρι σήμερα εξυπηρετούνται κανονικά (σχετ. 2). Χαρακτηριστικά σας αναφέρουμε ότι από το σύνολο των οφειλών (3.625.514,78€) που έχουν διακανονισθεί με το Ν 3232/04, έχουν καταβληθεί μέχρι σήμερα 2.205.503€ και απομένει να καταβληθεί το ποσό του 1.420.011€.

Ο Δήμος Βύρωνα, παρά τα όποια προβλήματα έχει αντιμετωπίσει κατά καιρούς είτε από τις παλινωδίες του κράτους (μείωση επιχορηγήσεων, παρακράτηση πόρων, μη απόδοση οφειλομένων κ.ο.κ.) είτε από τις όποιες προβληματικές διαχειρίσεις του παρελθόντος, παραμένει από τους ελάχιστους δήμους με θετικό πρόσημο στους δύο (2) τελευταίους ισολογισμούς του (2008/2009) (σχετ.3).

Ο Δήμαρχος Βύρωνα Νίκος Χαρδαλιάς δήλωσε σχετικά: «Αβάσιμες και ανυπόστατες είναι οι αναφορές για οφειλές του Δήμου μας προς το ΙΚΑ. Μέσα από συγκεκριμένο σχέδιο και παρά τα όποια προβλήματα προσπαθούμε και έχουμε πετύχει να βάλουμε σε τάξη τα οικονομικά της πόλης και να είμαστε συνεπείς στις υποχρεώσεις μας προς όλους τους φορείς του Δημοσίου. Και όλα αυτά παρά την ασφυκτική πίεση που αισθανόμαστε όλοι οι ΟΤΑ από τη διαχρονική ασυνέπεια του κράτους!».

Ακολουθούν τα σχετικά έγγραφα 1, 2 και 3

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια