Δωρεάν ασύρματο δίκτυο στο Βύρωνα

Πηγή: Δήμος Βύρωνα

Δέκα hot spots, δηλαδή περιοχές – σημεία όπου οι πολίτες μπορούν με ένα… κλικ να συνδέονται δωρεάν στο ίντερνετ και να κάνουν χρήση των υπηρεσιών του, διαθέτει πλέον ο Βύρωνας.

Η δυνατότητα ελεύθερης και ασύρματης πρόσβασης στο διαδίκτυο από χώρους κοινής χρήσης όπως πάρκα, κεντρικές πλατείες κ.ά, παρέχεται στο πλαίσιο των δράσεων για τον εκσυγχρονισμό του Δήμου Βύρωνα, που ξεκίνησε με την υλοποίηση έργων πληροφορικής σχετικά με την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση και έχει ως στόχο την εξοικείωση των πολιτών με τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες.

Τα σημεία όπου υπάρχει ασύρματο δίκτυο (wi-fi) είναι: το Δημαρχείο – Πάρκο Καραολή & Δημητρίου, η Πλατεία Μαρτάκη και η Πλατεία Λαζάρου στο κέντρο, το Πάρκο Αγίας Τριάδας, οι Πλατείες Κολλημένου και Βυζαντίου στη Μεταμόρφωση, τα Θέατρα Βράχων, το Κλειστό Δημοτικό Γυμναστήριο, η Πλατεία Φατσέα και το Αστικό Κέντρο Καρέα.

«Τα τελευταία χρόνια η ανάπτυξη της ευρυζωνικότητας και των ασύρματων τεχνολογιών, αποτελούν βασικό άξονα, ο οποίος συμβάλλει στην εξυπηρέτηση και την καλύτερη επαφή του πολίτη με το internet και τις υπηρεσίες που προσφέρει. Στο πλαίσιο αυτό παραδίδουμε προς χρήση το νέο ασύρματο δίκτυο ευρυζωνικής πρόσβασης στο internet, χωρίς κόστος και ελεύθερα προσβάσιμο από όλους», επισημαίνει ο Δήμαρχος Βύρωνα Νίκος Χαρδαλιάς.

Όπως τονίζει ο ίδιος, με την ολοκλήρωση του έργου «ο Δήμος μας αποκτά την κατάλληλη υποδομή για τη μελλοντική ανάπτυξη καινοτόμων και σύγχρονων υπηρεσιών προς το δημότη».

Το δημοτικό ασύρματο δίκτυο Wi-Fi Hotspot προσφέρει στους πολίτες του Βύρωνα τη δυνατότητα να σερφάρουν δωρεάν στο διαδίκτυο, να ανταλλάσσουν αρχεία και να έχουν on line επικοινωνία, καθώς και να έχουν ελεύθερη πρόσβαση στην ενημέρωση, τις νέες τεχνολογίες και όλες τις προηγμένες ευρυζωνικές υπηρεσίες.

Η πρόσβαση στο ασύρματο δίκτυο είναι δυνατή από ένα σύνολο συσκευών όπως φορητοί υπολογιστές (laptops), έξυπνες συσκευές χειρός (π.χ. handheld PDAs, τηλέφωνα), ασύρματες κάμερες, οθόνες τηλεπροβολής κ.ά. Για τη σύνδεση χρειάζεται μόνο να βρίσκεστε σε περιοχή εντός εμβέλειας ενός Wi-Fi.

Τα Wireless Hotspots συμβάλλουν στην ανάπτυξη της ευρυζωνικότητας σε περιοχές της χώρας όπου παρατηρείται υστέρηση, στην αύξηση της χρήσης του διαδικτύου και των νέων τεχνολογιών από τους πολίτες και την αξιοποίηση των παρεχόμενων υπηρεσιών και πηγών πληροφόρησης, ενώ κάνουν το διαδίκτυο προσιτό σε κάθε χρήστη που δεν βρίσκεται απαραίτητα σε κάποιο σταθερό χώρο για να μπορέσει να συνδεθεί.

Να σημειωθεί ότι η παροχή δωρεάν ασύρματου δικτύου εντάσσεται στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας», στο πλαίσιο του έργου «Ανάπτυξη Ευρυζωνικού Δικτύου Παροχής Ασύρματης Πρόσβασης μέσω wi-fi spots», το οποίο συγχρηματοδοτείται κατά 80% από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και κατά 20% από εθνική συμμετοχή.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια