«10+ Αrt»: Μαθητικά έργα στο Πάρκο Ελευθερίας

Πηγή: Ναυτεμπορική

Τα έργα των μαθητών του 10ου Δημοτικού και 12ου Νηπιαγωγείου Βύρωνα πρωταγωνιστούν στην έκθεση «10+ Αrt» που θα φιλοξενείται από 1η Ιουνίου στο Κέντρο Τεχνών στο Πάρκο Ελευθερίας.

Το εικαστικό πρόγραμμα «10+ Art» που λειτουργεί από το 2005, αναγνωρίζοντας τη σημασία της Τέχνης στο δημόσιο χώρο και την παιδεία, συνέβαλε στη δημιουργία μιας σχολικής πινακοθήκης με έργα σύγχρονων Ελλήνων καλλιτεχνών. Από τα έργα αυτά οι μαθητές εξοικειώνονται με την καλλιτεχνική δημιουργία και εμπνέονται ώστε να παράγουν τα δικά τους έργα.

Φέτος, η εικαστική πρωτοβουλία «10+Αrt» γιορτάζει την ολοκλήρωση πέντε χρόνων εφαρμογής της και διοργανώνει ομώνυμη έκθεση με έργα μαθητών που συνεργάστηκαν με εικαστικούς από το χώρο της ζωγραφικής, της γλυπτικής, της χαρακτικής, του video-art, κτλ.

Οι καλλιτέχνες που συμμετείχαν σε αυτή τη συνεργασία με τους μαθητές είναι οι: Νίκος Αλεξίου, Νικόλαος Γυφτάκης, Σπύρος Μαμάης, Μιμή Μπονάνου, Pino Pandolfini, Δήμητρα Σιατερλή και αρκετοί ακόμα.

Πληροφορίες: Κέντρο Τεχνών Δήμου Αθηναίων, Βασ. Σοφίας, Πάρκο Ελευθερίας, 210 72 24028, διάρκεια 1-10 Ιουνίου.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια