Μέτρα Κοινωνικής Στήριξης στο Βύρωνα

Πηγή: Δήμος Βύρωνα

Ο Δήμος μας, με απόφαση του Δημάρχου Βύρωνα, ανακοινώνει το Τοπικό Σύμφωνο Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Πρόκειται για το πρώτο δίχτυ προστασίας – πακέτο μέτρων κοινωνικής αλληλεγγύης και στήριξης για τις ευρύτερες δοκιμαζόμενες κοινωνικές ομάδες της πόλης μας, το οποίο αποτελείται από τρεις άξονες.

Α΄ Άξονας

Καταργούνται οι συνδρομές για τα προγράμματα του Πνευματικού Κέντρου, του Αθλητικού Οργανισμού και τα τροφεία των Παιδικών Σταθμών. Συγκεκριμένα:

Καταργούνται οι συνδρομές στα προγράμματα του Πνευματικού Κέντρου για:

  • Το Θεατρικό Εργαστήρι
  • Το Εργαστήρι Ζωγραφικής
  • Το Εργαστήρι Μουσικών Οργάνων (πιάνο, βιολί, κιθάρα)
  • Το Εργαστήρι Οικιακής Οικονομίας

Καταργούνται οι συνδρομές στα Προγράμματα του Αθλητικού Οργανισμού για:

  • Αεροβική Γυμναστική
  • Μυϊκή Ενδυνάμωση
  • Διατροφολογία
  • Παραδοσιακούς Χορούς
  • Ακαδημίες Ποδοσφαίρου
  • Θεραπευτική Γυμναστική
  • Τένις
  • Δημοτικό Γυμναστήριο

Καταργούνται τα τροφεία στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς

Καταργούνται οι συνδρομές στα Θερινά Προγράμματα Δημιουργικής Απασχόλησης

Όλα τα παραπάνω μέτρα αφορούν:

Όσους δηλώνουν ετήσιο οικογενειακό εισόδημα κάτω από 30.000 Ευρώ

Τις τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες ανεξαρτήτου εισοδήματος

Τα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες ανεξαρτήτου εισοδήματος

Επιμέρους λεπτομέρειες:

  • Στις νέες εγγραφές στα προγράμματα θα κρατηθεί σειρά προτεραιότητας για όσους μέχρι σήμερα συμμετέχουν.
  • Έχει ολοκληρωθεί η κοστολόγηση των παροχών και το ύψος των «διαφυγόντων» εσόδων από την κατάργηση των συνδρομών και τροφείων.
  • Για τη μείωση των γενικότερων εξόδων αλλά και για την εξοικονόμηση πόρων για τις παραπάνω δωρεάν παροχές, θα καταργηθούν ή θα συγχωνευθούν 9 από τα 11 νομικά πρόσωπα του Δήμου, τα οποία θα ενσωματωθούν στις υπηρεσίες του Δήμου.
  • Δημιουργείται Ειδικό Ταμείο Κοινωνικής Συμπαράστασης (με ειδικευμένο κωδικό στον Προϋπολογισμό εσόδων του Δήμου) με πηγές χρηματοδότησης που θα προέλθουν πρωτίστως από τη μείωση κατά 20% των μισθών ή αντιμισθιών των:

Δημάρχου Βύρωνα

Αντιδημάρχων Βύρωνα

Γενικού Γραμματέα του Δήμου

Προέδρου Δημοτικού Συμβουλίου Βύρωνα

Προέδρων και Αντιπρόεδρων των Νομικών Προσώπων του Δήμου

Η μείωση του 20% των μισθών και αντιμισθιών είναι πολιτική απόφαση και εναπόκειται στη βούληση του καθενός να πράξει ανάλογα με τη συνείδησή του. Οι εισφορές στο Ειδικό Ταμείο Κοινωνικής Συμπαράστασης θα δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα του Δήμου μας και τα έσοδα θα διατίθενται αποκλειστικά στη χρηματοδότηση των Νομικών Προσώπων που καταργούν τις συνδρομές των πολιτών στα προγράμματά τους.

Β΄ Άξονας

Αφορά στην έκδοση Κάρτας Κοινωνικής Συμπαράστασης με δικαιούχους τους:

Συνταξιούχους του ΟΓΑ

Δικαιούχους του ΕΚΑΣ

Απόρους της Πρόνοιας

Τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες και

ΑΜΕΑ

Με την Κάρτα Κοινωνικής Συμπαράστασης θα παρέχονται προνομιακές τιμές και εκπτώσεις στους κατόχους της σε συνεργασία με την Τοπική Αγορά του Βύρωνα.

Αφορά στην έκδοση Κοινωνικού Εισιτηρίου (μειωμένο κατά 50%) για όλες τις παραγωγές του Δήμου μας στο Φεστιβάλ Βύρωνα «Στη σκιά των βράχων», με δικαιούχους τους παραπάνω δημότες μας.

Από 1η Ιανουαρίου 2011, οι τρίτεκνες οικογένειες εξισώνονται με τις πολύτεκνες και απαλλάσσονται κατά 50% των δημοτικών τελών.

Γ ΄Άξονας

Αφορά στη στήριξη της τοπικής αγοράς με μέτρα και πρωτοβουλίες όπως:

  • Την πλήρη απαλλαγή από δημοτικά τέλη για τρία χρόνια για τις νέες επιχειρήσεις που θα έχουν ως έδρα την πόλη μας, στο πλαίσιο της στήριξης της νέας επιχειρηματικότητας και της τοπικής ανάπτυξης.
  • Την Έκδοση Οδηγού Πόλης, με σκοπό τη στήριξη της τοπικής αγοράς (από την 1η Ιουνίου 2010)
  • Τη χρηματοδότηση από τον Δήμο καμπάνιας στήριξης της τοπικής εμπορικής δραστηριότητας μετά από διαβούλευση με τους εκπροσώπους της τοπικής αγοράς.

Η εφαρμογή των μέτρων του πρώτου άξονα ξεκινούν από την 15η Ιουνίου 2010. Τα μέτρα για τους υπόλοιπους δύο άξονες ξεκινούν το Σεπτέμβριο του 2010, έως ότου ολοκληρωθεί η απαραίτητη διαβούλευση, αλλά και οι απαραίτητες διοικητικές διαδικασίες. Η σχετική εισήγηση του Δημάρχου Βύρωνα έρχεται τις αμέσως επόμενες ημέρες σε έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και στα Διοικητικά Συμβούλια των Νομικών Προσώπων.

Δείτε τι δήλωσε ο Δήμαρχος Βύρωνα Νίκος Χαρδαλιάς:

httpv://www.youtube.com/watch?v=sRxnSOOY3zY

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

4 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
Κώστας Σταθόπουλος

Κατέθεσα την άποψή μου για τα μέτρα που ανακοίνωσε η Δημοτική αρχή.Μου διέφυγε η διαφημιστική φωτογραφία του Δήμου όπου εμφανίζονται ευτυχείς Αγγλοσάξωνες να τα “επιδοκιμάζουν”. Θα προτιμούσα η φωτογραφία του Δήμου να έδειχνε Ελληνeς ή και Βυρωνιώτες.
Κώστας Σταθόουλος