25 Χρόνια Παιδικό Φεστιβάλ

Την Κυριακή 25 Απριλίου στις 19:00 στην πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως (Ταπητουργείο) ξεκινά το Παιδικό Φεστιβάλ του Δήμου μας, το οποίο φέτος γιορτάζει τα 25 του χρόνια. Το Φεστιβάλ θα διαρκέσει μέχρι και την Κυριακή 9 Μαΐου.

Το πρόγραμμα του φεστιβάλ μπορείτε να το δείτε εδώ.

Σε περίπτωση βροχόπτωσης, η εκδήλωση της Έναρξης θα πραγματοποιηθεί στον Δημοτικό Κινηματογράφο «ΝΕΑ ΕΛΒΕΤΙΑ» (πρώην Λουΐζα), κατόπιν συνεννόησης με το Πνευματικό Κέντρο και μία ώρα πριν από την εκδήλωση.

Τα παιδία … τέχνας κατεργάζονται

“25 ολόκληρα χρόνια πέρασαν, από τότε που ξεκίνησε το παιδικό Φεστιβάλ του Δήμου μας και αποτελεί την κορύφωση του ετήσιου πολιτιστικού προγράμματος του Πνευματικού Κέντρου και καταξιωμένος θεσμός, γνωστός σε όλη την Ελλάδα πλέον.

Φέτος λοιπόν το φεστιβάλ μας έχει επετειακό χαρακτήρα. Και τώρα πια ξέρουμε ότι είναι ακόμα πιο σημαντική η ύπαρξη ενός τέτοιου φεστιβάλ, από όσο μπορούσαμε να φανταστούμε, όταν το ξεκινούσαμε. Γιατί σήμερα η πραγματικότητα είναι πιο σκληρή για όλους μας και ακόμα περισσότερο για τα παιδιά μας.

H εικονική πραγματικότητα έχει αντικαταστήσει την αληθινή ζωή. Τα παιχνίδια στους δρόμους, έχουν εξαφανιστεί και τη θέση τους πήραν τα παιχνίδια μπροστά σε μια οθόνη, που το παιδί δεν επικοινωνεί με άλλα παιδιά – τουλάχιστον όχι άμεσα – δεν μιλάει, δεν γελάει, δεν συμμετέχει με τη ψυχή και το σώμα του…

Στην εποχή αυτή λοιπόν, που η παιδική φαντασία έχει δυστυχώς περιοριστεί στο πάτημα του κουμπιού ενός υπολογιστή ή της τηλεόρασης και αναπτύσσεται μέσα από τις εικόνες «κονσέρβα» της οθόνης και όχι αυτές που πλάθει το μαγικό, παιδικό μυαλό… αποφασίσαμε, να κάνουμε μια ανακεφαλαίωση των δράσεων, που ανέπτυξαν τα παιδιά μας εδώ στον Βύρωνα αυτά τα τελευταία 24 χρόνια, αναδεικνύοντας έτσι την αξία της ερασιτεχνικής δημιουργίας, που κέντριζε δημιουργικά την παιδική τους φαντασία.

Φέτος καλούνται οι μαθητές μέσα από ποικίλες δράσεις (θέατρο, χορό, μουσική, ζωγραφική, φωτογραφία και video) να μάθουν, να εκπαιδευτούν, 
να δημιουργήσουν και να προβληματιστούν…”

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια