Παραιτήθηκε για τις ελλείψεις στο Κέντρο Υγείας Βύρωνα

Πηγή: Έθνος

Σε παραίτηση οδηγήθηκε χθες ο επιστημονικά υπεύθυνος του Κέντρου Υγείας Βύρωνα κ. Ανάργυρος Μαριόλης.

Ο κ. Μαριόλης υποχρεώθηκε να αποχωρήσει, καθώς δεν εισακούστηκαν οι εκκλήσεις του για ενίσχυση της μονάδας με προσωπικό και υλικοτεχνική υποδομή.

Η παραίτησή του αποτελεί σημαντικό πλήγμα, καθώς ήταν ο άνθρωπος που το οργάνωσε και το υπηρετούσε ολόκληρο το 24ωρο. Το πρώτο Κέντρο Υγείας αστικού τύπου που λειτούργησε στην Ελλάδα, μένει πλέον με δύο επικουρικούς γιατρούς, έναν οδοντίατρο και έναν αποσπασμένο παιδίατρο.

Οι ελάχιστοι αυτοί γιατροί καλούνται να εξυπηρετήσουν περισσότερους από 70.000 ασθενείς τον χρόνο και να καλύψουν τα προγράμματα αγωγής Υγείας που πραγματοποιεί το Κέντρο στην κοινότητα.

Τα περισσότερα από τα περιστατικά που καλύπτει το Κέντρο Υγείας είναι καρδιολογικά, ακολουθούν τα αναπνευστικά και τα ορθοπαιδικά.

Το 45% των ασθενών που καταφεύγουν στη μονάδα είναι επείγοντα και στη συντριπτική τους πλειονότητα αντιμετωπίζονται στο Κέντρο. Πολύ μεγάλη κίνηση παρατηρείται και στο ιατρείο Γενικής Οικογενειακής Ιατρικής και στο Παιδιατρικό.

Το 70% των ασθενών προέρχονται από τον Βύρωνα και το 14% από την Αθήνα, ενώ οι γιατροί του εξυπηρετούν και κατοίκους από την Ηλιούπολη, την Αργυρούπολη και άλλους γειτονικούς δήμους.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια