Έκλεισε ο Δήμος Βύρωνα εξαιτίας της περικοπής της κρατικής επιχορήγησης

Έκλεισε σήμερα, Πέμπτη 8 Απριλίου 2010, ο Δήμος Βύρωνα, συμμετέχοντας στις απεργιακές κινητοποιήσεις των αιρετών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, λόγω της περιστολής της κρατικής επιχορήγησης προς τους Δήμους.
Νωρίς το πρωί, ο Δήμαρχος κ. Χαρδαλιάς, ενημέρωσε τους εργαζόμενους και παρευρισκόμενους δημότες για την οικονομική δυσπραγία του Δήμου, με συνέπεια τη δυσκολία ή και την αδυναμία συνέχισης της ομαλής λειτουργίας του .

Σε αποκλειστικές του δηλώσεις προς την ιστοσελίδα της Δημοτικής Πρωτοβουλίας Στάση Βύρωνα και την εφημερίδα της παράταξης  “Στάση στο Βύρωνα”, τόνισε τα εξής:

” Η Τοπική Αυτοδιοίκηση δέχεται μια επίθεση από το κράτος που δεν έχει προηγούμενο. Οι περικοπές περίπου 35% στους Κ.Α.Π. , στους κεντρικούς αυτοτελείς πόρους, δημιουργούν πρόβλημα επιβίωσης στους Δήμους, σε συνδιασμό με τα μέτρα που έχουν παρθεί ενάντια στους εργαζομένους, μέτρα πέρα για πέρα άδικα, δημιουργούν ένα ασφυκτικό πλαίσιο που οδηγούν και την Τ.Α. σε άλλες λογικές.
Στο Βύρωνα θα αντισταθούμε σε τέτοιες λογικές και καλούμε τους πάντες, εργαζόμενους, δημότες, αυτοδιοικητικούς, να συνενώσουμε τις δυνάμεις μας προς αυτή την κατεύθυνση.
Καλούμε επίσης την ΤΕΔΚΝΑ και την ΚΕΔΚΕ να αφήσουν στην άκρη κομματικές και ιδεολογικές παρωπίδες, στεκόμενες στο ύψος των περιστάσεων , ενάντια σε ένα μόρφωμα που αλλάζει την κατάσταση εις βάρος των ίδιων των πολιτών.
Σήμερα το κράτος αποκαλύπτεται ότι είναι αφερέγγυο, όταν , και εν όψει εφαρμογής του “Καλλικράτη”, περικόπτει θεσμοθετημένους πόρους προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση ” .

Το λόγο πήρε επίσης και ο προεδρεύων του σωματείου εργαζομένων του Δήμου κ. Γιώργος Χαλβατζής, ο οποίος είπε :

” Χαιρόμαστε που και οι Δήμαρχοι συμμετέχουν σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις εξαιτίας του οικονομικού αδιέξοδου της Τ.Α. , που έχει συνέπειες και σε εμάς τους εργαζομένους. Με αυτή την έννοια, είμαστε συμπαραστάτες.
Την ίδια ώρα όμως, υπάρχουν Δήμαρχοι που θεσμοθετούν, επεκτείνουν στις υπηρεσίες τους τη μερική απασχόληση, φορτώνοντας τα βάρη της κρίσης στους εργαζόμενους.
Ζητούμε λοιπόν να πάρετε υπόψη σας και τις δικές μας θέσεις και διεκδικήσεις σε αυτά τα ζητήματα, γιατί μόνο έτσι έχει νόημα ένα κοινό μέτωπο αιρετών και εργαζομένων της Τ.Α.
Ξέρουμε πολύ καλά ότι χρήματα υπάρχουν, το ζητούμενο είναι η αλλαγή πολιτικών επιλογών υπέρ του λαού και των εργαζομένων” .

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια