Ψήφισμα του Δημ. Συμβούλιου Βύρωνα για τον “Καλλικράτη”

Πηγή: ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΣΤΑΣΗ ΒΥΡΩΝΑ

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Βύρωνα συνήλθε στις 9 Φεβρουαρίου 2010 ημέρα Τρίτη και ώρα 20:30, στο Δημοτικό Κατάστημα, σε τακτική συνεδρίαση και αφού άκουσε όλες τις προτάσεις των Δημοτικών Συμβούλων κ.κ. Τζιορτζιώτη Σταύρου, Σταθόπουλου Κων/νου, Πάλμου Παναγιώτη, Δαρλαγιάννη Δημητρίου, Σπηλιωτόπουλου Ευάγγελου και Δάρρα Δημήτριου

ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ

΄Ότι το πρόγραμμα “Καλλικράτης” για τη νέα αρχιτεκτονική της διοίκησης και της αυτοδιοίκησης που έχει θέσει σε διαβούλευση η Κυβέρνηση, αποτελεί ιστορική αναγκαιότητα και έρχεται να απαντήσει σ΄ ένα πάγιο αίτημα των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης. Πράγματι συνιστά στη φιλοσοφία του και επί της αρχής μια βαθιά τομή στον τρόπο λειτουργίας του Ελληνικού Κράτους με στόχο την ριζική αναδιάρθρωσή του, την αποκέντρωση, την ενίσχυση της διαφάνειας και της λαϊκής συμμετοχής και τη διαρκή ποιοτική αναβάθμιση των υπηρεσιών που παρέχονται στους πολίτες. Για τον λόγο αυτό το Δημοτικό Συμβούλιο στηρίζει αυτό το πρόγραμμα, ζητώντας όμως ταυτόχρονα ως αναγκαία προϋπόθεση για την επιτυχία της διοικητικής αυτής μεταρρύθμισης:

  • Απόδοση των παρακρατηθέντων πόρων.
  • Αποσαφήνιση των αρμοδιοτήτων και ιδίως των πόρων που θα αποδοθούν στην τοπική αυτοδιοίκηση. Δεν μπορεί να υπάρξει αποτελεσματική μεταφορά αρμοδιοτήτων, χωρίς τη μεταφορά αντίστοιχων πόρων, φορολογική αποκέντρωση και επιχειρησιακό σχέδιο για την τοπική αυτοδιοίκηση.
  • Χωροθέτηση των διοικητικών ορίων των νέων ΟΤΑ με αντικειμενικά κριτήρια.
  • Κατοχύρωση αποτελεσματικής και δημοκρατικής δημοτικής διακυβέρνησης.
  • Διασφάλιση της στελέχωσης των νέων ΟΤΑ με το απαιτούμενο επιστημονικό προσωπικό.

Με αυτούς τους όρους και τις προϋποθέσεις, θεωρούμε ότι το προτεινόμενο σχέδιο μπορεί να επιφέρει τις βαθιές αλλαγές και τομές που έχει ανάγκη ο τόπος μας και το στηρίζουμε αναμένοντας την οριστική διαμόρφωσή του και την αποσαφήνιση και εξειδίκευση των ρυθμίσεων που θα ενσωματώνουν αυτούς τους όρους και τις προϋποθέσεις.

Η απόφαση αυτή έλαβε αύξοντα αριθμό 23 / 2010

διαβάστε ,από τα πρακτικά του Δημοτικού Συμβουλίου ,

όλη τη σχετική συζήτηση και τις τοποθετήσεις  ΕΔΩ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια