Ο ΣΠΑΥ συμμετέχει στο “LIFE”

Στα γραφεία του Συνδέσμου Προστασίας & Ανάπτυξης Υμηττού (ΣΠΑΥ) πραγματοποιήθηκε η εναρκτήρια συνεδρίαση του προγράμματος LIFE 08/ΝAT/GR/539 ? AMIBIO (Αυτόματη Παρακολούθηση & Καταγραφή της Βιοποικιλότητας με χρήση ακουστικών μέσων) που προβλέπει την έρευνα για τη διατήρηση της βιοποικιλότητας στον Υμηττό.

Συντονίστρια του προγράμματος είναι ομάδα του Εργαστηρίου Ενσύρματης Επικοινωνίας του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Πατρών υπό τον καθηγητή Νίκο Φακωτάκη  και μετέχουν ο ΣΠΑΥ με την επιστημονική του ομάδα, το ΤΕΙ Κρήτης με τον επίκουρο καθηγητή Ηλία Ποταμίτη και η ομάδα του Πανεπιστημιακού  Ινστιτούτου  ZFMK της Βόννης υπό τον καθηγητή Klaous Riede.

Τους συμμετέχοντες καλωσόρισε και προλόγισε ο Πρόεδρος του ΣΠΑΥ και Δήμαρχος Βύρωνα Νίκος Χαρδαλιάς.

Στη συνεδρίαση που έγινε σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα και διάθεση ουσιαστικής συνεργασίας, παρουσιάστηκαν από τους εισηγητές οι θέσεις των ομάδων και συμφωνήθηκε το πρόγραμμα δράσης για τον 1ο χρόνο του προγράμματος, που πραγματοποιείται με τη συγχρηματοδότηση του LIFE και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Το πρόγραμμα μετουσιώνει το έντονο ελληνικό και κοινοτικό ενδιαφέρον για τη διατήρηση και ανάπτυξη του οικοσυστήματος του Υμηττού, του μοναδικού πνεύμονα του λεκανοπεδίου.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια