Ερώτηση για το Μετρό στους Δήμους Βύρωνα και Υμηττού

Ερώτηση κατέθεσε χτες  στη Βουλή, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μίμης Ανδρουλάκης, σχετικά με τον επανασχεδιασμό της Γραμμής 4 του Μετρό, ώστε να συμπεριληφθούν στο σχεδιασμό της και δύο επιπλέον στάσεις στους Δήμους Βύρωνα και Υμηττού.

Ο κ. Ανδρουλάκης καλεί τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Δημήτρη Ρέππα να επανασχεδιάσει και να επεκτείνει την υπό μελέτη Γραμμή 4 με πρόβλεψη για δημιουργία δύο Σταθμών Μετρό στους Δήμους Βύρωνα και Υμηττού.

Στην ερώτηση του επισημαίνει ότι:

Ο Δήμος Βύρωνα και  ο Δήμος Υμηττού  είναι δύο ασφυκτικά  πυκνοδομημένοι δήμοι, με περισσότερους από 100.000 κατοίκους, στενούς δρόμους κι έντονο κυκλοφοριακό πρόβλημα.

Στην  υπό μελέτη νέα  Γραμμή 4 του Μετρό, δεν υπάρχει πρόβλεψη για την εξυπηρέτησή  τους. Ο νέος Σταθμός  Παγκρατίου που είναι  ο κοντινότερος, δεν  μπορεί να θεωρηθεί ότι βρίσκεται  αρκετά κοντά τους, ώστε να τους εξυπηρετεί απρόσκοπτα. Επιπλέον, οι όμορες περιοχές θα εξυπηρετούνται είτε από τη υπάρχουσα Γραμμή 2 (Άγιος Αντώνιος, Δάφνη, Άγιος Δημήτριος) και τις υπό κατασκευή προεκτάσεις της, είτε από την υπό μελέτη Γραμμή 4 (Καισαριανή, Παγκράτι, Ζωγράφου). Είναι προφανές ότι αν δεν ενταχθούν άμεσα στη νέα Γραμμή οι μεταξύ αυτών περιοχές, δηλαδή οι Δήμοι Βύρωνα και Υμηττού, τότε το πιο πιθανό είναι να παραμείνουν χωρίς Μετρό για αρκετά ακόμα χρόνια, αφού αν φάνταζει δύσκολο να συμπεριληφθούν τώρα που η νέα γραμμή περνάει από τις διπλανές περιοχές, καθίσταται ουσιαστικά αδύνατο μετά τη δημιουργία της, να σχεδιαστεί νέα Γραμμή για την εξυπηρέτηση των εν λόγω δήμων.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια