Βραβεύτηκαν τα μέλη της Στάση Βύρωνα Μαρία Βλαδιμήροβιτς και Χρυσάνθη Χειμώνα

Η Μαρία Βλαδιμήροβιτς και η Χρυσάνθη Χειμώνα (στο μέσον,καθισμένες) με μέλη του Συνδέσμου

Ιδιαίτερη τιμή και για τη Στάση Βύρωνα, αποτελεί η βράβευση δύο μελών της , της Μαρίας Βλαδιμήροβιτς και Χρυσάνθης Χειμώνα, από τον Σύνδεσμο για τα δικαιώματα της Γυναίκας με το δημοσιογραφικό βραβείο “Παύλος Παλαιολόγος”.

Ο Σύνδεσμος για τα Δικαιώματα της Γυναίκας λοιπόν, ο οποίος φέτος συμπλήρωσε 90 χρόνια από την ίδρυσή του, απένειμε την Πέμπτη κατά την εορταστική του εκδήλωση για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας, το δημοσιογραφικό βραβείο “Παύλος Παλαιολόγος” στη συντακτική ομάδα του δισέλιδου ένθετου της “Αυγής” «Εντός φύλου», Μαρία Βλαδιμήροβιτς, Λίτσα Δουδούμη, Μάγδα Κουσιάντζα, Πόπη Πανουτσοπούλου, Δέσποινα Σαγγανά και Χρυσάνθη Χειμώνα, για τη συστηματική και σωστή προβολή των θεμάτων ισότητας μέσα στο 2009, με την ευχή το βραβείο να λειτουργήσει ως ενθάρρυνση για μια δημιουργική συνέχεια.

Ο Σύνδεσμος αποδίδοντας ιδιαίτερη σημασία στην αλλαγή νοοτροπίας για τους ρόλους των δύο φύλων το 1979 θέσπισε τo βραβείο «Παύλος Παλαιολόγος» για δημοσιογράφους, που κατά τη διάρκεια του προηγούμενου έτους, δημοσίευσαν στον ημερήσιο και περιοδικό τύπο θέματα που προβάλλουν και προάγουν την ισότητα των φύλων.

Στην εκδήλωση, απονεμήθηκε, επίσης, έπαινος στις δημοσιογράφους της “Ελευθεροτυπίας” Μαρία Δέδε και Χριστίνα Παπασταθοπούλου, για την ανάδειξη της υπόθεσης της Κωνσταντίνας Κούνεβα και του καθεστώτος των «ενοικιαζόμενων εργαζόμενων». Τιμήθηκε, τέλος, ο Σταύρος Θεοδωράκης με το βραβείο «Αύρα Θεοδωροπούλου» για την εκπομπή του «Πρωταγωνιστές». Τα βραβεία παρέδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Πεταλωτής.

Κατά την αποφώνηση της βράβευσης, εκ μέρους της Συντακτικής Ομάδας, η Μαρία Βλαδιμήροβιτς τόνισε τα εξής:

«Θέλω να ευχαριστήσω τον Σύνδεσμο εκ μέρους της Συντακτικής Ομάδας του ‘Εντός Φύλου’ για τη βράβευση αυτή. Η τιμητική αυτή διάκριση ειναι για εμάς μια αναγνώριση της προσπάθειας που κάνουμε να συνεισφέρουμε με το έντυπο αυτό στη δημόσια προβολή, ανάδειξη και συζήτηση των θεμάτων που αφορούν την ισότητα των δύο φύλων και τις γυναικείες διεκδικήσεις σε όλους τους τομείς της πολιτικής, οικονομικής και κοινωνικής ζωής. Και για τον λόγο αυτόν μας δίνετε τη δύναμη να συνεχίσουμε να δουλεύουμε με μεγαλύτερη ένταση, ευθύνη, όρεξη και κέφι για το καλύτερο.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όμως και την εφημερίδα ‘Αυγή’, που σε δύσκολες εποχές μάς διαθέτει αυτό το δισέλιδο από τον πολύτιμο χώρο της συμβάλλοντας και η ίδια με αυτό τον τρόπο στην ανάδειξη των διεκδικήσεων για την ισότητα των φύλων.

Τέλος, επιτρέψτε μου να αφιερώσω τη βράβευση αυτή στη γυναίκα η οποία είναι η ψυχή της συντακτικής ομάδας του ‘Εντός Φύλου’ και που όλο αυτό το διάστημα στέκεται δίπλα μας με φροντίδα και αγάπη, προσφέροντάς μας από την πολύτιμη πολιτική, ιδεολογική και φεμινιστική της κατάρτιση και εμπειρία, τη Λίτσα Δουδούμη».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια